Η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιωάννα Μανωλεδάκη μιλά για το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του στο Αρχαιολογικό Μουσείο

1545 Views
Η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιωάννα Μανωλεδάκη μιλά για το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιωάννα Μανωλεδάκη μιλά για το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του στο Αρχαιολογικό Μουσείο

 
Τρίτη 27 Μαρτίου 2018
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
 
Η «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με μια εκδήλωση αφιερωμένη στο θέατρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος).
 
Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στη σειρά «Ο καλλιτέχνης στο εργαστήρι του», θα μιλήσει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιωάννα Μανωλεδάκη, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ., με θέμα «Το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του».
.
Είσοδος ελεύθερη.
 
Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μανωλεδάκη
Ζωγράφος και σκηνογράφος, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. (Τμήμα Θεάτρου). Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για περίπου 150 παραστάσεις Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Όπερα και το Λυρικό Θέατρο της Σόφιας, τη Λυρική Σκηνή της Αθήνας, την Εθνική Όπερα της Σλοβενίας και την Εθνική Όπερα του Βελιγραδίου, καθώς επίσης, επανειλημμένα, με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και με πολλά δημοτικά θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους σε όλη την Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2005 ήταν πρόεδρος της Εφορείας της Όπερας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος και σε θεατρικές περιοδείες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
 
Πληροφορίες εκδήλωσης
Πότε: Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 20:00
Που: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος), Μανόλη Ανδρόνικου 6, 540 13, Θεσσαλονίκη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο