Υπόθεση Λιγνάδη: Λεπτομέρειες για σαδομαζοχιστικά παιχνίδια στην τρίτη μήνυση - Τι απαντά ο σκηνοθέτης

1730 Views
Υπόθεση Λιγνάδη: Λεπτομέρειες για σαδομαζοχιστικά παιχνίδια στην τρίτη μήνυση - Τι απαντά ο σκηνοθέτης Υπόθεση Λιγνάδη: Λεπτομέρειες για σαδομαζοχιστικά παιχνίδια στην τρίτη μήνυση - Τι απαντά ο σκηνοθέτης

 

Την ώρα που το ενδεχόμενο να διωχθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης για έναν ακόμη βιασμό παραμένει ανοικτό έρχονται στο φως οι εξηγήσεις του προφυλακισμένου σκηνοθέτη που αρνείται κατηγορηματικά ότι γνωρίζει τον μηνυτή αλλά και η μαρτυρία του νεαρού άνδρα που τον καταγγέλλει.


«Τον μηνυτή όχι μόνο δεν τον βίασα αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται ενώ λόγω του μακρού χρόνου από τα καταγγελλόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος ή τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA παρά μόνο είναι ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» αναφέρει στις εξηγήσεις που έδωσε μέσα από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος προσθέτει: «Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο...»
.
.
Στις πολυσέλιδες εξηγήσεις του ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης κάνει λόγο για έναν ακόμη «στρατευμένο μάρτυρα» ο οποίος προσβλέποντας σε οικονομικά οφέλη έκανε μια ψευδή καταγγελία χωρίς στοιχεία βασιζόμενος στις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες σε βάρος του. 

«Οι φωνές των πολλών ακόμη και όταν αυτοί ψεύδονται ασυστόλως δυστυχώς υπερισχύουν της φωνής του ενός ακόμη και όταν αυτός είναι αθώος» υπογραμμίζει ενώ σημειώνει πως πρόκειται για μια «ιστορία πρόχειρα κατασκευασμένη» και στρέφει τα βέλη του στον δικηγόρο των μηνυτών Γιάννη Βλάχο και τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα. 

 Ο κατηγορούμενος στις εξηγήσεις του καταγράφει αναλυτικά τις αντιφάσεις στις οποίες, όπως λέει, έχει πέσει ο μηνυτής σε σχέση με τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία του αφήνοντας υπόνοιες για το επάγγελμα του. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν γνωρίζει τον γνωστό τραγουδιστή τον οποίο επικαλείται ως κοινή τους γνωριμία  ο μηνυτής  ενώ κάνει γνωστό πως του έχει στείλει εξώδικο με τον οποίο τον καλεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του. 

Μιλώντας δε για τις αναφορές του μηνυτή σχετικά με πορνογραφικό υλικό με νεαρά άτομα, ερωτικά βοηθήματα και συσκευή για σκληρά μαζοχιστικά παιχνίδια υποστηρίζει πως γράφτηκαν από τον συντάκτη της μήνυσης ο οποίος , όπως αναφέρει «διαθέτει πραγματικά μεγάλη φαντασία για να τα επινοήσει».

«Έπρεπε οπωσδήποτε να προστεθούν στην περιγραφή του μηνυτή, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια τους ψευδής ισχυρισμός του, εξυπηρετώντας την κατασκευασμένη εικόνα ενός σεξουαλικά διεστραμμένου και επικίνδυνου ανθρώπου» τονίζει ο Δημήτης Λιγνάδης. 

«Είμαι ο βασιλιάς της σκηνής έχω δικά μου 10 θέατρα»

Η γνωριμία του μηνυτή με τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έγινε τον Νοέμβριο του 2018 στην γειτονιά του στο Μεταξουργείο. 

«Τον αναγνώρισα αμέσως ως τον πασίγνωστο θεατρικό πρωταγωνιστή και κατευθυνόμενος προς το μέρος του τον χαιρέτησα. Με ρώτησε αν τον γνωρίζω, του απάντησα ότι μου είναι γνωστός από το θέατρο και την τηλεόραση και του είπα ότι έχουμε και κάποιους κοινούς γνωστούς αναφέροντας του έναν γνωστό τραγουδιστή ....» αναφέρει ο μηνυτής ο οποίος μιλά αναλυτικά για την επίσκεψη του στο σπίτι του κατηγορούμενου στον 8ο όροφο πολυκατοικίας κάνοντας λόγο για ένα «εντυπωσιακότατο διαμέρισμα με τζαμαρίες ολόγυρα και θέα προς το λόφο της Ακρόπολης και προς το Λυκαβηττό».

«Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από ένα πόστερ ή πίνακα μεγάλων διαστάσεων που απεικόνιζε ένα ημίγυμνο νεαρό αγόρι» αναφέρει ο μηνυτής και προσθέτει ότι αφού ήπιαν καφέ του εξιστόρησε την περιπέτεια του με τα ναρκωτικά και την προσπάθεια του να απεξαρτηθεί. Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, του πρότεινε να καπνίσουν μαζί ένα τσιγάρο μαριχουάνας και όταν συμφώνησε τους έφερε μετά από 10 λεπτά μια συσκευασία ένας νεαρός αλλοδαπός. 

Ο μηνυτής αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του «ως το μεγαλύτερο ηθοποιό και σκηνοθέτη της εποχής» υπογραμμίζοντας τις «πολύ μεγάλες και ισχυρές γνωριμίες στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της τέχνης».

«Είμαι ο βασιλιάς της σκηνής έχω δικά μου 10 θέατρα και τα υπόλοιπα στα πόδια μου» μου είπε χαρακτηριστικά καμαρώνοντας» υποστηρίζει ο μηνυτής συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος «Μιλούσε ακατάπαυστα για τον εαυτό του, για το ταλέντο του και για την ισχυρή κοινωνική του θέση» για την οικογένεια του και την γάτα του που λάτρευε και είχε πεθάνει πρόσφατα έχοντας φτάσει σε ηλικία 19 χρονών.

Σύμφωνα με τον μηνυτή το  ραντεβού τους ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα.

«Άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια» 

«Μου άνοιξε την πόρτα ημίγυμνος φορώντας μία πετσέτα μπάνιου γύρω από τους γοφούς του με την δικαιολογία ότι μόλις είχε βγει από το μπάνιο. Παρατήρησα ότι στην πλάτη του είχε εμφανείς ουλές και στην σχετική ερώτηση μου απάντησε ότι πριν από πολλά χρόνια είχε πέσει θύμα ένοπλης ληστείας και τον είχαν μαχαιρώσει» υποστήριξε αναφερόμενος στο δεύτερο ραντεβού τους και συνέχισε: «με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στον υπολογιστή άνοιξε ένα ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή του οποίου δε φαινόταν το πρόσωπο...».

Όπως αναφέρει ο μηνυτής μέσα από μια τσάντα  ο κατηγορούμενος έβγαλε διαφορά ερωτικά βοηθήματα και κάποια συσκευή με καλώδια η οποία όπως του εξήγησε ήταν για «ιδιαίτερα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια».

«Όντας ο ίδιος αυστηρώς ετεροφυλόφιλος ως προς το σεξουαλικό προσανατολισμό αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή απ’ όλα αυτά και αμηχανία» ανέφερε ο νεαρός άνδρας και περιέγραψε ότι αφού στη συνέχεια ήπιε μονορούφι ένα ποτήρι ουίσκι ξαφνικά «ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω.... ένιωθα πόνο...

Αντιλήφθηκα το μηνυόμενο να κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στην τζαμαρία γυμνός και να καπνίζει με την πλάτη στραμμένη σε μένα....Γύρισε προς εμένα και με μοχθηρό, απαξιωτικό ψυχρό και επιτακτικό τόνο μου είπε “ξύπνησες μάστα τώρα και φύγε γρήγορα, έχω πολύ δουλειά να κάνω...”. Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου το ρώτησα “τι έγινε τι μου έκανες” κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε “έλα τώρα που δε σ’ άρεσε”».

Ο μηνυτής περιγράφει ότι όταν στο μπάνιο βρήκε ένα χρησιμοποιημένο ερωτικό βοήθημα έβρισε τον σκηνοθέτη και τον χαστούκισε. «Προφυλάχτηκε πίσω από μία καρέκλα, με απείλησε ότι αν δε φύγω αμέσως θα καλέσει την αστυνομία θα πει ότι αποπειράθηκα να τον ληστέψω και θα με στείλει φυλακή. Τρομοκρατήθηκα γιατί ήμουν ήδη καταδικασμένος με αναστολή... Νιώθοντας απέραντη αδυναμία και απελπισία ξέσπασα σε κλάματα ντύθηκα άρον - άρον και εγκατέλειψα το διαμέρισμα, έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα».

Ο μηνυτής δηλώνει μετανιωμένος που δεν ειδοποίησε τότε την αστυνομία και ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δημήτρης Λιγνάδης

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο