Στο θεατρικό σανίδι «ανεβαίνει» το έργο «Πλανόδιοι έρωτες», από το ομώνυμο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Άγγελου Κολοκοτρώνη.
Η πρεμιέρα γίνεται στις 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου, και έως και τα τέλη Μαρτίου αυτή η δραματική κομεντί θα υποδέχεται στη σκηνή του θεάτρου «Μαίωτρον» (Αθηνάς 21), στη Θεσσαλονίκη, τους λάτρεις του είδους. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ΣταύροςΠαρχαρίδης.
Με χιουμοριστική διάθεση, ο Άγγελος Κολοκοτρώνης «αφηγείται» ουσιαστικά ένα δράμα με έντονα συναισθηματικά στοιχεία«Να το δείτε το έργο. Θα ανακαλύψετε μία άλλη πτυχή της δουλειάς της δημοσιογραφίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως «ένα θεατρικό εργαστήρι». Μπορούμε να τοποθετήσουμε τη δραματουργία του ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία ή, αν θέλετε, στην πικρή γεύση της κωμωδίας, εκεί όπου όλα δοκιμάζονται και δίνεται η ευκαιρία στο θεατή να κάνει πολλαπλές αναγνώσεις του κειμένου του, να το βάλει μέσα στον ψυχικό του κόσμο και ταυτιστεί, με τον ένα η με τον άλλο τρόπο. Το γέλιο, εδώ, είναι το όχημα της κάθαρσης, το θέατρο λειτουργεί καθαρτήριο ψυχής, άγει την ψυχή.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης τονίζει ότι «η δραματική κομεντί είναι ένα σπάνιο είδος», το συγκεκριμένο έργο «μιλάει σε ένα μέρος της ψυχής του ανθρώπου που είναι ο ρομαντισμός, ο οποίος έχει χαθεί τελευταία». Ο θεατής θα βρει αυτά τα ρομαντικά στοιχεία που έχει μέσα του, τα οποία είτε είναι ζωντανά είτε είναι εν υπνώσει, και, μαζί με αυτά, θα ξαναβρεί τα στοιχεία της αγάπης, έτσι όπως την έχει βιώσει ή όπως θα ήθελε να τη ζήσει. Ο Σταύρος Παρχαρίδης έχει κάνει δύο ταινίες, αρκετές δουλειές στην τηλεόραση και ασχολείται με το θέατρο πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει θέατρο και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι συνιδρυτής του θεάτρου Μαίωτρον, το οποίο διευθύνει τα τελευταία χρόνια.
Τους ρόλους της παράστασης ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας και Μαρία Ιωαννίδου. Είναι η φανταστική ιστορία ενός ζεύγους, μιας οικιακής βοηθού και ενός κηπουρού, όπου μεταξύ τους παρεμβάλλονται γεγονότα, που άλλοτε τους συνδέουν και άλλοτε τους φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλον. Πρόκειται κατ’ουσίαν για απρόοπτες καταστάσεις, που οδηγούν στην αποκάλυψη των χαρακτήρων τους, στις ομοιότητες και στις διαφορές τους σε κοινωνικά, αλλά και σε πολιτικά ζητήματα.Τα οποία σατιρίζονται με κωμικό τρόπο.
Υπεύθυνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι η Μαρία Παπατζέλου και τη μουσική υπογράφει ο Λάρρυ Κράμα.
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σαββατοκύριακο, στις 8 το βράδυ, με εξαίρεση την ημέρα της πρεμιέρας, που το έργο θα ανέβει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ.
ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
Συγγραφέας: Άγγελος Κολοκοτρώνης
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Μουσική: Λάρρυ Κράμα
Σκηνικά: Μαρία Παπατζέλου
Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου
Παίζουν: Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζιώκας, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Μαρία Ιωαννίδου
Θέατρο: Μαίωτρον (Αθηνάς 21, περιοχή τούρκικου προξενείου)
Πρεμιέρα: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 9.00 μμ
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή, στις 8.00 μμ
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6996628686, 6932633127.
.
Δείτε & αυτά:
/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α -επετειακά- Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020.
& αυτά:
–Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
–Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
–Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
–Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
–Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
–Κερδίστε προσκλήσεις – Βιβλία, κλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
Φωτογραφικό υλικό