.
Τον Λάμπρο Φισφή, τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο, τους γνωρίσαμε μέσα από την ομότιτλη εκπομπή «Κάψε το σενάριο» που προβάλλονταν με επιτυχία στο Mega για δύο τηλεοπτικές σεζόν από το 2012 ως το 2013.
.
Χρόνια μετά επανέρχονται να προσφέρουν γέλιο και . . . μόνο γέλιο σε ένα εναλλακτικό comedy show, ένα stand up comedy για τρεις, εμπλουτισμένο με παιχνίδια και κωμικά σκετς που σημειώνει, ομολογουμένως, τεράστια επιτυχία.
Η παράσταση τους δεν έχει συγκεκριμένο σενάριο, εξ ου και ο τίτλος, καθώς, πέρα από έναν βασικό κορμό, εν είδει περιεχομένων, βασίζεται σε αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή του κοινού, οπότε η κάθε εμφάνιση τους είναι διαφορετική.
Αυτό συνέβη και χθες βράδυ που οι τρεις ηθοποιοί κατόρθωσαν από το πρώτο λεπτό όχι μόνο να κερδίσουν την προσοχή του κοινού, αλλά να το μετατρέψουν σε μια μεγάλη παρέα που αστειεύονταν, γελούσαν και… εμφανώς το διασκέδαζαν. Οι νεαροί θεατές ανυπομονούσαν να ανέβουν στην σκηνή, να συμμετάσχουν στα παιχνίδια, να μοιραστούν τις αστείες ιστορίες τους, να γίνουν μέτοχοι μιας παράστασης χωρίς όρους και φραγμούς στην οποία μπορούσαν να πουν ό,τι θέλουν, με άνεση και αυθορμητισμό. Το ίδιο πάθος έδειξε το κοινό και για τα κωμικά παιχνίδια/σκετς που παίχτηκαν επί σκηνής, όπως: την «Αντικατάσταση γράμματος» όπου οι ηθοποιοί αντικαθιστούν στο λόγο τους ένα συγκεκριμένο γράμμα με κάποιο άλλο πχ ψ όπου υπάρχει κάπα, το «Κούνα τα νήματα» όπου δύο θεατές κινούν σαν μαριονέτες τους ηθοποιούς ανάλογα με το τί λένε, το «Αλφάβητο» που ο ένας συμμετέχων ξεκινά ένα διάλογο από ένα συγκεκριμένο γράμμα της αλφαβήτας και ο επόμενος πρέπει να απαντά ξεκινώντας από το επόμενο γράμμα, με στόχο να ολοκληρώσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτου σε 90 δευτερόλεπτα, και άλλα παρόμοια.

Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί, αυθόρμητοι και οι ίδιοι, με μοναδική χημεία μεταξύ τους, άριστοι χρήστες του λόγου, με πολύ καλή σωματική κίνηση έστησαν πολύ έξυπνα, μια… επιμελώς ατημέλητη παράσταση. Με γρήγορους ρυθμούς, ετοιμότητα και ευστροφία, αντλούσαν ο ένας υλικό από τον άλλο και αυτοσχεδίαζαν μπροστά μας μέσα σε έναν οργασμό κωμικότητας και αστεϊσμών. Τα θέματα τους σύγχρονα, καθημερινά. Καυστική σάτιρα και χιούμορ με έναν απλό τρόπο και οικείο στο κοινό, που πρόσφερε συνεχώς φρέσκιες ιδέες και εμπλούτιζε το «σενάριο» το οποίο γράφονταν «ζωντανά» τo κάθε λεπτό, κερδίζοντας θα λέγαμε, επάξια το χειροκρότημα του.
Βέβαια το «Kάψε το Σενάριο Reloaded» κατά βάση απευθύνεται σε νεαρόκοσμο, αλλά και σε ανθρώπους που νιώθουν νέοι που είναι κοντά στον τρόπο έκφρασης και διασκέδασης τους, που έχουν ανοιχτά μυαλά και είναι δεκτικοί σε διαφορετικού είδους παραστάσεις, καθώς πρόκειται για ένα σταντ απ χωρίς βαθιά νοήματα και προβληματισμούς, οπότε λοιποί, ας την προσπεράσουν.
,
Να προσθέσουμε πως δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν κοστούμια, ούτε προγραμματισμένοι φωτισμοί. Όλα βασίζονται στην προσωπικότητα και το ταλέντο των ηθοποιών και στην προσωπική επαφή τους με το κοινό. Ενα κοινό που θα ζήλευαν όμως πολλές άλλες παραστάσεις αυτές τις μέρες, αποδεικνύοντας ένα και μοναδικό γεγονός: πως οι νέοι, μέσα στον φόβο και την κατήφεια της πανδημίας, έχουν ανάγκη να ξεφύγουν, να γελάσουν, να εκτονωθούν, ότι ακριβώς πρόσφερε το «Κάψε το Σενάριο» γι’ αυτούς. Μιάμιση ώρα γέλιου και ξεγνοιασιάς σε μια εποχή στενάχωρη και γκρίζα, που ακόμη και το χαμόγελο κρύβεται πίσω από τις μάσκες για να προστατευτεί.

Ωστόσο μεγάλο αρνητικό της βραδιάς το αδιαχώρητο που επικράτησε στην παράσταση της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών στην οποία εκτός από το …σενάριο, έκαψαν κάθε κανόνα και κάθε έννοια προστατευτικού μέτρου εναντίον του κορονοϊού.
.

.
Μπορεί τα εισιτήρια να είχαν εξαντληθεί από νωρίς, ακόμη και μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της παράστασης, αρκετός κόσμος περίμενε έξω από τα ταμεία, ενώ μέσα στο θέατρο, όχι μόνο αποστάσεις δεν κρατήθηκαν αλλά δεν έβρισκες πού να καθίσεις! Υπήρχαν άτομα που στέκονταν όρθιοι στις άκρες και άλλοι που κάθισαν στις σκάλες ακόμη και στο έδαφος.
.

.
Κι ενώ περιμέναμε πώς κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν η αστυνομία για να διακόψει την παράσταση, κανείς και τίποτε δεν την σταμάτησε… δείχνοντας τεράστια αδιαφορία και μέγα σφάλμα των υπευθύνων της παραγωγής που σφύριζαν αδιάφοροι θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
.
Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών, αυτός ο νεαρόκοσμος που λέγαμε παραπάνω, αυτός ο «σκασμένος» πληθυσμός, απέδειξε υπευθυνότητα, φορώντας προστατευτικές μάσκες.
-k-
.
Δείτε & αυτά:
Φωτογραφικό υλικό