Ντένης Μακρής: «Η επιλεκτικότητα αποτελεί νίκη απέναντι στην αυτονόητη στείρα αναπαραγωγή τρόπων ζωής και εργασίας».

4999 Views
Ντένης Μακρής: «Η επιλεκτικότητα αποτελεί νίκη απέναντι στην αυτονόητη στείρα αναπαραγωγή τρόπων ζωής και εργασίας». Ντένης Μακρής: «Η επιλεκτικότητα αποτελεί νίκη απέναντι στην αυτονόητη στείρα αναπαραγωγή τρόπων ζωής και εργασίας».

 

Στιγμές του 2018 και ελπίδες για το 2019

Η Κουλτουρόσουπα απευθύνθηκε σε νέους –σχετικά- ηθοποιούς ρωτώντας τους: τι τους άφησε το 2018 στον επαγγελματικό τους χώρο, αν εκφράστηκαν όπως ήθελαν, αν κάτι τους δυσκόλεψε, πως είδαν γενικά την χρονιά που φεύγει και τι ελπίζουν να τους φέρει το 2019.
.
ή  αλλιώς, σκέψεις για τη χρονιά που φεύγει… και τι ελπίζουν γι’ αυτή που έρχεται…
,
 
O σπουδαίος ηθοποιός Ντένης Μακρής έχει τον λόγο…  
.
Η χρονιά που φεύγει δίνει νέο χώρο στην επόμενη. Ξέρω ίσως λίγο καλύτερα τον εαυτό μου και φροντίζω οι επιλογές μου να ναι κι αυτές πιο ταιριαστές σε σχέση μ' αυτό.
 
Επαγγελματικά αλλά και προσωπικά κατανοώ όλο και βαθύτερα κάτι από μένα κι απ' τον κόσμο που με περιβάλλει. Αφαιρώ κυρίως ώστε να φτάσω στο απολύτως αναγκαίο που κουβαλάει πιο πολύ ησυχία παρά θόρυβο. Κι ο θόρυβος στην εποχή μας είναι υστερικός και άναρχος. Παντού και διαρκώς άπειροι τρόποι να γευτούμε τον κόσμο από κάθε δυνατή μεριά. Σε μια πόλη που ολοένα γονατίζει και βαριανασαίνει. Ειδικά η θεατρική πραγματικότητα έχει πάρει ασφυκτικές και χαοτικές διαστάσεις που χάνεται η οποιαδήποτε εστίαση και εμβάνθυση στο ''ένα''.
,
Φωτογραφία (Βαγγέλη Πουλή) από την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβρη στο θέατρο Αυλαία.
 
Για μένα τέτοιου είδους σκέψεις κυριαρχούν μέσα μου και αργά και ψύχραιμα προσπαθώ να ζω διατηρώντας μια τέτοια συνείδηση. Η σωστή διάκριση και το πώς τελικά θα φτάσεις σ' αυτή μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο και να επαναλάβεις αρκετές φορές τα ίδια λάθη. Αλλά ήδη η επιλεκτικότητα σήμερα είτε στο επαγγελματικό μονοπάτι είτε στο προσωπικό αποτελεί ήδη μια νίκη απέναντι στην αυτονόητη στείρα αναπαραγωγή τρόπων ζωής και εργασίας.
.
Φωτογραφία (Wonge Bergmann) από την παράσταση «The Power Of Theatrical Madness» (2012) σε σκηνοθεσία Jan Fabre.
 
Παλεύω και θέλω να επιλέγω παραγωγές απ 'τις όποιες θα πληρώνομαι, οι συνθήκες της πρόβας θα είναι οι κατάλληλες, οι συντελεστές στη θέση τους και όλοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως ζητάω κι απ' τον εαυτό μου να κάνει σωστά τη δική του δουλειά.
 
'Εύχομαι η νέα χρόνια να μας υποδείξει ακόμη πιο καθαρά από τι αξίζει να απαλλαχτούμε ώστε λίγο λίγο να μένει το ουσιώδες και το πρωταρχικό στοιχείο που μας δίνει εκείνη τη χαρά και τη σοφία που οδηγεί στην ψυχική και ζωογόνα υγεία.

.
.
Καθημερινά στην «Κ» και ως το τέλος του 2018, ακολουθούν νέες «Στιγμές του 2018 και ελπίδες για το 2019» από άλλους νέους ηθοποιούς. 
,
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ:
.
,
.
Από την Κουλτουρόσουπα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή