Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης στηρίζουν το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» με τη φυσική τους παρουσία τη βραδιά Απονομής.

2299 Views
Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης στηρίζουν το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» με τη φυσική τους παρουσία τη βραδιά Απονομής. Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης στηρίζουν το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» με τη φυσική τους παρουσία τη βραδιά Απονομής.

ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

        Η  σκέψη που γεννήθηκε από πρόπερσι, ήταν απλή και αυθόρμητη: μια πολιτιστική δράση για την τέχνη να στηρίξει μια αξιόλογη κοινωνική για τον άνθρωπο. Γιατί τέχνη αποκομμένη από το κοινωνικό γίγνεσθαι χάνει την υπόστασή της, πολύ δε περισσότερο η θεατρική, με τις κατ΄΄ εξοχήν ευαίσθητες κεραίες και  υψηλή αποστολή.  Όταν λοιπόν τιμάς το θέατρο, μοιάζει απόλυτα φυσικό να τιμήσεις παράλληλα και μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας,  που επιπλέον διαθέτει  πολιτιστικά στοιχεία. Με αυτό το σκεπτικό, τα Θεατρικά Βραβεία Θεσαλονίκης αποκτούν παράλληλα και κοινωνικό πρόσωπο, προβάλλοντας και στηρίζοντας έμπρακτα στη βραδιά απονομής, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

 
       Ευρέως γνωστό ως παρουσία, αλλά με την ευκαιρία αξίζει να πούμε ή να θυμίσουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για το πνεύμα αυτής της έκδοσης. Η οποία αποτελεί κομμάτι των δράσεων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Διογένης»που συστήθηκε το 2010 με έδρα την Αθήνα, ταυτόχρονα με την επίσης γνωστή «Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων». Περιλαμβάνοντας  και άλλες δράσεις με στόχο «την υποστήριξη μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό», υλοποιώντας στο πλαίσιο αυτό μια σειρά από εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες, κινηματογραφικά φεστιβάλ, αθλητικά τουρνουά κλπ.
 
       Όσον αφορά στη «Σχεδία», πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2013 και κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, εκπληρώνοντας μια σπουδαία αποστολή. Να παράσχει άμεση οικονομική υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους που στερούνται στέγης, δουλειάς, ευκαιριών… Και  ως διαπιστευμένοι πωλητές του περιοδικού, πέρα από το  εισόδημα που εξασφαλίζουν, νιώθουν να «ανήκουν» ξανά στην κοινωνία, παύουν να είναι «αόρατοι» σε ένα σκληρό περιθώριο, επανακτούν την ελπίδα και ένα στόχο όταν ξυπνούν το πρωί… Τα απλά και αυτονόητα, που ωστόσο για κάποιους μοιάζουν όνειρο..
 
       Αυτό που η συγκεκριμένη δράση κάνει πραγματικότητα με έναν αξιοπρεπέστατο τρόπο.  Γιατί αντί προσωρινής ελεημοσύνης ως φιλανθρωπία, παρέχει σταθερή επαγγελματική ευκαιρία  για αυτενέργεια του ατόμου, με έναν  απλό τρόπο: παρέχοντας στον πωλητή ως αρχικό κεφάλαιο τα πρώτα 10 τεύχη δωρεάν  και εφόσον τα πουλήσει, με το μισό των εισπράξεών του θα αγοράσει τα επόμενα και πουλώντας τα 4 ευρώ κερδίζει άμεσα τη διαφορά.  Που σημαίνει ότι ο πωλητής της «Σχεδίας» με το διακριτό γιλέκο και την ειδική κάρτα ΔΕΝ είναι επαίτης, αλλά επαγγελματίας και το αντίτιμο για την αγορά του περιοδικού ΔΕΝ είναι ελεημοσύνη αλλά πράξη αλληλεγγύης, αποκτώντας παράλληλα ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης που πωλείται μόνο στο δρόμο και πάντα με απόδειξη.
 
       Κατόπιν τούτων η «Κ», που δεν θα μπορούσε να προβάλλει τον πολιτισμό χωρίς κοινωνική ευαισθησία, αποφάσισε και στη φετινή διοργάνωση των 8 ΘΒΘ να συνεχίσει τη στήριξη το εν λόγω περιοδικό, καλώντας πωλητές να το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. Είμαστε δε σίγουροι ότι το θεατρόφιλο κοινό διαθέτει αυτονόητα τη σχετική ευαισθησία και θα προσφέρει με χαρά το ελάχιστο κόστος των 4 ευρώ για την αγορά του περιοδικού, ξέροντας ΤΙ σημαίνει αυτό για κάποιους συνανθρώπους μας και ευελπιστούμε  να αποτελέσει την αρχή μιας «καλής συνήθειας» και για το μέλλον… Γιατί τα 4 ευρώ ενός καφέ, για κάποιους σημαίνουν επιβίωση, αξιοπρέπεια. ελπίδα ζωής. 
.
Παρακαλούμε θερμά όλους τους καλεσμένους της βραδιάς να αποδείξουν  την ευαισθησία που αρμόζει στον πολιτισμό, με σύνθημα «στις 22 του Μάη στο Κολοσσαίον, η Σχεδία να ξεπουλήσει!»
.
Ξέροντας ότι εκείνο το βράδυ πολλοί θα ελπίσουν ξανά στον Άνθρωπο. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ;;;
.
.
Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018

Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018, [Βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού], θα απονεμηθούν τη Τρίτη 22 Μαίου 2018 στο θέατρο Κολοσσαίον και ώρα 21.00, σε μία άκρως ψυχαγωγική βραδιά θα παρουσιαστούν βίντεο αποσπάσματα κατηγοριών όλων των υποψήφιων παραστάσεων, μουσικοθεατρικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, επώνυμους καλεσμένους κ.α., προσκαλώντας το κοινό και συντελεστές του θεατρικού χώρου να συμμετέχουν σε αυτήν.
.
Είσοδος ελεύθερη στη Τελετή Απονομής των Βραβείων.

.
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ 
 
Ενημερώσεις έως την βραδιά Απονομής. 
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πρώτη ανακοίνωση.
(ημερ. δημ: 15/4/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.

-Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ δημιουργός της παράστασης «Alexander the Great. Rock Opera» σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά την Τελετή Απονομής.
(ημερ. δημ: 23/5/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
-Τα Θ.Β.Θ. τιμούν  την ΤΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ηθοποιό σκηνοθέτη και δημιουργός του θεατρικού χώρου studio NΕΜΕΣΗ, πρωτοπόρα στη θεατρική διδασκαλία.
(ημερ. δημ: 25/4/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- 
Τα ΘΒΘ τιμούν τη μνήμη του 
 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ
 
, κορυφαίου θεατρικού παραγωγού που άφησαν εποχή τόσο οι παραστάσεις όσο και οι συνεργασίες του με κορυφαίους πρωταγωνιστές (θα παρευρεθεί η σύζυγος Νινέτα και η κόρη του Νταίζη Λεμπέση).
(ημερ. δημ: 4/5/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- 
Τα Θ.Β.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποί του θα το διαθέτουν προς πώληση 
 
έναντι 4 ευρώ 
 
στη διάρκεια της βραδιάς.
(ημερ. δημ: 6/5/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ 
.
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ όλων των κατηγοριών. 
(ημερ. δημ: 7/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
/
- 
Τη μνήμη της αξέχαστης ΖΩΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ τιμούν τα 8α ΘΒΘ. 
 
Η βραδιά θα είναι εξ΄ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μνήμη της. Θα παρευρεθούν ο σύζυγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η κόρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για να μιλήσουν και να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο.
(ημερ. δημ: 4/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
-Πρόσκληση Συμμετοχής σε θεατρόφιλους να απονείμουν οι ίδιοι τα 3 Βραβεία Κοινού.
(ημερ. δημ: 9/5/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ  
.
-Ο  κορυφαίος μουσικός, κειμενογράφος, stand up comedian ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ  
παρουσιάζει τα 8α Θ.Β.Θ. 2018
(ημερ.δημ:11/5/2018) -Αναλυτικά διβάστε EΔΩ
.
-Το  
χειροποίητο 
 
ΕΠΑΘΛΟ
 
 φιλοτέχνησε και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου.
(ημερ. δημ: 17/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- 
Φετινό –κεντρικό- τιμώμενο πρόσωπο είναι η σπουδαία ηθοποιός 
 
ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ 
(ημερ. δημ: 14/4/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
,
-ΑΦΙΣΑ & ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2018 
(ημερ.δημ: 15/5/2018) 
 
 
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
.
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(ημερ.δημ: 18/5/2018)  
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- Σήμερα η μεγάλη βραδιά Απονομής των 8ων ΘΒΘ 2018 - Θέατρο Κολοσσαίον, Τρίτη 22 Μαίου, ώρα 21:00.  
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-
- Στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.
.
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 8α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2018, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι: ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ
.
-Ενημέρωση μέσω εκδήλωσης στο Facebook ΕΔΩ
-Κάντε  like στη σελίδα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης  ΕΔΩ 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή