Η Τελετή Απονομής των 8ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης στο θέατρο Κολοσσαίον - Τρίτη 22 Μαΐου 2018.

2972 Views
Η Τελετή Απονομής των 8ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης στο θέατρο Κολοσσαίον - Τρίτη 22 Μαΐου 2018. Η Τελετή Απονομής των 8ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης στο θέατρο Κολοσσαίον - Τρίτη 22 Μαΐου 2018.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
.
Ξεκινώντας από σήμερα και ανακοινώνοντας την μέρα και τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων, ενώ σειρά ανακοινώσεων, τιμώμενα πρόσωπα, παρουσιαστές, μουσικό μέρος, θεατρικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις, θα ξετυλίγουν το κουβάρι έως και τη μεγάλη βραδιά.
.
Τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης (πρώην Κουλτουροβραβεία) αποτελούν για την πόλη της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός.
 
Τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, με λίγα λόγια...
 
Το πολιτιστικό σαιτ Kulturosupa.gr, έχοντας μια έντονη δεκαετή παρουσία στο θεατρικό χώρο και μεγάλη αγάπη για τη συγκεκριμένη τέχνη, πέραν της πολύπλευρης στήριξης που παρέχουμε σταθερά, οδήγησε τα τελευταία τρία χρόνια στην καθιέρωση ενός ετήσιου τοπικού θεσμού με την επωνυμία «Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης» (πρώην Κουλτουροβραβεία).
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς της στα 6α ΘΒΘ 2016. Την ίδια χρονιά τιμήθηκαν: Δημήτρης Δημητριάδης θεατρικός συγγραφέας, Αχιλλέας Ψαλτόπουλος ηθοποιός/σκηνοθέτης, Γιώργος Ροντίδης ηθοποιός/σκηνοθέτης.
.
Στόχος του η βράβευση διακεκριμένων παραστάσεων που δόθηκαν στην πόλη την δεδομένη χρονιά καθώς και συντελεστών, η ανάδειξη του τοπικού θεατρικού δυναμικού, η απόδοση τιμής σε καταξιωμένους καλλιτέχνες για την προσφορά τους, η γενικότερη προβολή της θεατρικής τέχνης στο ευρύ κοινό.
.
 
Τα βραβεία απονέμονται σε λαμπρή τιμητική τελετή, ενώ οι νικητές προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας της Κριτικής Επιτροπής ειδικών και κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των θεατών για το σημαντικό «Βραβείο Κοινού».
.
 «Ο Πουπουλένιος» του  Μάρτιν Μακ Ντόνα, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης,  σάρωσε  στα 5α ΘΒΘ 2015, όπου ο παραγωγός της παράστασης κ. Κάρολος Παυλάκης παρέλαβε τα πέντε βραβεία. Την κεντρική παρουσίαση της βραδιάς είχαν:  η  Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και ο Βασίλης Παλαιολόγος.
.
Στις τρεις προηγηθείσες διοργανώσεις, παρουσία πολυπληθούς κοινού και επώνυμων καλεσμένων ή φορέων σαν το ΚΘΒΕ που τίμησαν την εκδήλωσή μας, βραβεύσαμε άξιες παραστάσεις και συντελεστές με αδιάβλητα καλλιτεχνικά κριτήρια, καθώς και σημαντικούς ανθρώπους του χώρου με μακρόχρονη θεατρική προσφορά, είτε σε τοπικό είτε σε πανελλήνιο επίπεδο, μεριμνώντας ιδιαίτερα για τη στήριξη με κάθε τρόπο της θεατρικής παραγωγής στην πόλη μας.
 Η «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen), σκην. Γιάννη Παρασκευόπουλου, αναδείχτηκε Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς 2017 στα 7α ΘΒΘ
.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν πολιτιστικό θεσμό ουσίας που έλειπε από μια πόλη με έντονη θεατρική δραστηριότητα και από πλευρά μας στηρίζουμε εντελώς αφιλοκερδώς με όλες τις δυνάμεις μας, σε καιρούς οικονομικά «απαγορευτικούς».
 
Λίγα διαδικαστικά:
Οι κατηγορίες είναι 19 και υποψήφιες για βραβείο είναι όσες παραστάσεις πρωτοπαρουσιάστηκαν από μέσα Σεπτεμβρίου έως και τέλη Απριλίου στο κοινό της Θεσσαλονίκης.
.
 Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», σκην. Γιάννης Κακλέας, αναδείχτηκε Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς 2016 στα 6α ΘΒΘ.
.
Τα βραβεία είναι: Καλύτερης παράστασης της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας, Δεύτερου Ρόλου, Θεατρικού Συνόλου, Καλύτερης Τοπικής Θεατρικής Ομάδας, Πρωτοεμφανιζόμενου Θιάσου, Νέου Προσώπου [μικτή κατηγορία ανδρών-γυναικών], Σκηνικών, Κουστουμιών, Φωτισμοί, Θεατρικού Κειμένου, Παιδικής Παράστασης και τα 3 βραβεία Κοινού.
 
Ως μεγάλα βραβεία χαρακτηρίζονται τα 3 Βραβεία Κοινού που αποδίδονται από Θεατρόφιλους θεατές τη βραδιά Απονομής [έπειτα από ανοιχτό διαγωνισμό/πρόσκληση συμμετοχής].
.
Η παράσταση «Σουτζούκ Λουκούμ» από τον θίασο του Βασίλη Τσικάρα τιμήθηκε με το 1ο βραβείο Κοινού στα 5α ΘΒΘ. 2015
 
Τα Βραβεία Κοινού είναι αποτέλεσμα 3 ψηφοφοριών καθόλη τη διάρκεια της χειμερινής θεατρικής σεζόν όπου ψηφίζουν ηλεκτρονικά, (20 χιλιάδων και πλέον ψήφων].
Θεατρόφιλοι που μετά από πρόσκληση συμμετοχής απονέμουν οι ίδιοι τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ (6α ΘΒΘ 2016)
.
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται έως σήμερα από 36 ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, φωτιστές, ενδυματολόγοι, συγγραφείς, πολιτιστικοί συντάκτες. Τα ονόματα των οποίων δημοσιεύονται λίγες μέρες πριν την Απονομή. Η ψηφοφορία είναι μυστική και την ευθύνη των αποτελεσμάτων έχει συμβολαιογραφικό γραφείο. 
 
Ο Γρηγόρης Βαλτινός τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς της στα 5α ΘΒΘ 2015. Την ίδια χρονιά τιμήθηκε και η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».

Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018

Τα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018, [Βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού], θα απονεμηθούν τη Τρίτη 22 Μαίου 2018 στο θέατρο Κολοσσαίον και ώρα 21.00, σε μία άκρως ψυχαγωγική βραδιά με μουσικοθεατρικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, επώνυμους καλεσμένους κ.α., προσκαλώντας το κοινό και συντελεστές του θεατρικού χώρου να συμμετέχουν σε αυτήν.
 
Κατά τη διάρκεια της 3ωρης βραδιάς θα παρουσιαστούν βίντεο αποσπάσματα κατηγοριών όλων των υποψήφιων παραστάσεων, τιμητικά αφιερώματα και θεατρικά δρώμενα.
 
Τα Θ.Β.Θ. προωθούν και υποστηρίζουν το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ με την φυσική τους παρουσία.
 
Η είσοδος στην Τελετή Απονομής των Βραβείων είναι ελεύθερη για όλους.
 
Ενώ μην ξεχνάτε, έρχεται η 2η Ψηφοφορία Κοινού για τα 3 μεγάλα βραβεία Κοινού, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά το τριήμερο 26 – 28 Απριλίου και θα αφορά όλες τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τους μήνες Φεβρουαρίου – Απριλίου 2018.
Μετά το τέλος θα ακολουθήσει η 3η και τελική ψηφοφορία, όπου σε αυτήν το κοινό θα ψηφίσει τον ΝΙΚΗΤΗ του Βραβείου.
 
Και πιο συγκεκριμένα:
ΠΕΜΠΤΗ 26 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 – ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
-1Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ [δεύτερης περιόδου Φεβρουάριος – Απρίλιος 2018]
.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ανακοίνωση υποψήφιων παραστάσεων για τα 3 Βραβεία Κοινού [Οι 10 πρώτες παραστάσεις με τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τις 2 ψηφοφορίες].
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 – ΠΕΜΠΤΗ 3 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 – ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ
3Η και τελευταία ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ – Το θεατρόφιλο κοινό ψηφίζει τους ΝΙΚΗΤΕΣ των 3 Βραβείων Κοινού. 
---
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ παραστάσεις Σεπτεμβρίου 2017 - Ιανουαρίου 2018 και ποιές παραστάσεις πήραν ήδη το εισιτήριο για την τελική 10άδα -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
---
-
.
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ 
 
Ενημερώσεις έως την βραδιά Απονομής. 
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πρώτη ανακοίνωση.
(ημερ. δημ: 15/4/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.

-Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ δημιουργός της παράστασης «Alexander the Great. Rock Opera» σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά την Τελετή Απονομής.
(ημερ. δημ: 23/5/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
-Τα Θ.Β.Θ. τιμούν  την ΤΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ηθοποιό σκηνοθέτη και δημιουργός του θεατρικού χώρου studio NΕΜΕΣΗ, πρωτοπόρα στη θεατρική διδασκαλία.
(ημερ. δημ: 25/4/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- 
Τα ΘΒΘ τιμούν τη μνήμη του 
 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ
 
, κορυφαίου θεατρικού παραγωγού που άφησαν εποχή τόσο οι παραστάσεις όσο και οι συνεργασίες του με κορυφαίους πρωταγωνιστές (θα παρευρεθεί η σύζυγος Νινέτα και η κόρη του Νταίζη Λεμπέση).
(ημερ. δημ: 4/5/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- 
Τα Θ.Β.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποί του θα το διαθέτουν προς πώληση 
 
έναντι 4 ευρώ 
 
στη διάρκεια της βραδιάς.
(ημερ. δημ: 6/5/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ 
.
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ όλων των κατηγοριών. 
(ημερ. δημ: 7/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
/
- 
Τη μνήμη της αξέχαστης ΖΩΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ τιμούν τα 8α ΘΒΘ. 
 
Η βραδιά θα είναι εξ΄ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μνήμη της. Θα παρευρεθούν ο σύζυγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η κόρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για να μιλήσουν και να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο.
(ημερ. δημ: 4/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
-Πρόσκληση Συμμετοχής σε θεατρόφιλους να απονείμουν οι ίδιοι τα 3 Βραβεία Κοινού.
(ημερ. δημ: 9/5/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ  
.
-Ο  κορυφαίος μουσικός, κειμενογράφος, stand up comedian ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ  
παρουσιάζει τα 8α Θ.Β.Θ. 2018
(ημερ.δημ:11/5/2018) -Αναλυτικά διβάστε EΔΩ
.
-Το  
χειροποίητο 
 
ΕΠΑΘΛΟ
 
 φιλοτέχνησε και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου.
(ημερ. δημ: 17/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- 
Φετινό –κεντρικό- τιμώμενο πρόσωπο είναι η σπουδαία ηθοποιός 
 
ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ 
(ημερ. δημ: 14/4/2018)  -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
,
-ΑΦΙΣΑ & ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2018 
(ημερ.δημ: 15/5/2018) 
 
 
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
.
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(ημερ.δημ: 18/5/2018)  
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.
- Σήμερα η μεγάλη βραδιά Απονομής των 8ων ΘΒΘ 2018 - Θέατρο Κολοσσαίον, Τρίτη 22 Μαίου, ώρα 21:00.  
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
-
- Στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.
.
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 8α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2018, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι: ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ
.
-Ενημέρωση μέσω εκδήλωσης στο Facebook ΕΔΩ
-Κάντε  like στη σελίδα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης  ΕΔΩ 

-
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
7α ΘΒΘ 2017 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
6α ΘΒΘ 2016 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
5α ΘΒΘ 2015 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
4α ΘΒΘ 2014 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
3α ΘΒΘ 2013 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
2α ΘΒΘ 2012 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
1α ΘΒΘ 2011 - Οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ.
Όλες οι βραβεύσεις με μια ματιά ΕΔΩ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή