5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014/2015: Ο μαραθώνιος της Ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε.

482 Views
5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014/2015: Ο μαραθώνιος της Ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε. 5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014/2015: Ο μαραθώνιος της Ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε.

5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014/2015: Ο μαραθώνιος της Ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε.

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
 
Όταν πέρσι σχεδόν τέτοιο καιρό ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε πράξη τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ούτε που φανταζόμασταν πως θα εξελίσσονταν αυτός ο θεατρικός μαραθώνιος που μόνο σκοπό έχει  η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το δικό της θεατρικό βραβείο.
 
Καθώς τοποθετήσαμε -παγκόσμια πατέντα- 13 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ στις εισόδους των μεγαλύτερων και βασικότερων θεάτρων της πόλης.
Σε αυτές τις κάλπες οι θεατές είχαν την δυνατότητα με κανονικό ψηφοδέλτιο, να αξιολογήσουν μετά το τέλος την παράσταση που μόλις είδαν -μάθε περισσότερα για τα βραβεία εδώ
 
Στα ενδιάμεσα της χρονιάς, θεατρικές ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραδιές ενδυνάμωναν το θεσμό των βραβείων με δωρεάν παρακολούθηση και συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης δίνοντας έμφαση στην τοπική σκηνή -εδώ όλες οι βραδιές
 
Με το κλείσιμο της χειμερινής σεζόν, εκεί γύρω στο Πάσχα, έλαβε δράση ανοιχτή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων με παρουσία κοινού. Κοντά στα 5 χιλιάδες ψηφοδέλτια με ενσωματωμένα εισιτήρια ή προσκλήσεις υπέδειξαν τις προτιμήσεις του θεατρόφιλου κοινού σε 120 παραστάσεις -δείτε αναλυτικά εδώ  και βιντεο εδώ
Λίγο αργότερα ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τις 3 καλύτερες παραστάσεις έτρεχε στο facebook, ενώ παράλληλα συστάθηκε πολυμελής Κριτική Επιτροπή όπου με την σειρά τους ψήφισαν μυστικά για τις χειμερινές παραστάσεις.
 
Πρόθεση μας ήταν να κλείσουμε τη χρονιά με τη Βραδιά Απονομής σκεπτόμενοι όμως τις καλοκαιρινές παραγωγές τροποποιήσαμε το πρόγραμμα μας και συμπεριλάβαμε και τις παραστάσεις του καλοκαιριού ώστε τα Βραβεία να μην αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, να αφορούν ουσιαστικά όλη τη χρονιά, χειμερινή και καλοκαιρινή.
 
Οι αναποδιές του περασμένου καλοκαιριού ανέτρεψαν την πρόθεση μας να τοποθετήσουμε θεατρικές κάλπες σε θέατρο Δάσος και Κήπου και αρχές Σεπτέμβρη η ίδια διαδικασία ψηφοφορίας Κοινού και Επιτροπής επαναλήφτηκε με επιτυχία πριν λίγες μέρες -δείτε τα αποτελέσματα εδώ
 
Την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνουμε τις ΤΕΛΙΚΕΣ υποψήφιες 5ΑΔΕΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ της Κριτικής Επιτροπής καθώς και τις 10 –τελικά- παραστάσεις υποψήφιες για 3 Βραβεία Κοινού.
 
Και ετοιμαζόμαστε για την Μεγάλη Βραδιά της Απονομής. ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Η μεγάλη γιορτή του θεάτρου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα 5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014/2015 θα είναι γεγονός.
Μια γιορτή για το θέατρο, τους ηθοποιούς τους θεατρόφιλους.
 
Σας θέλουμε κοντά μας.
 
-----------------------------

Tα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης. όπου τα … τρία Κ «Κοινό - Καλλιτέχνες - Κουλτουρόσουπα» θα δεθούν αρμονικά και γιορτινά!

-Facebook pages ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ: ΕΔΩ
-Facebook event: ΕΔΩ
.
-ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΔΩ
.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΣΓΑΚΗΣ, θέατρο «Αριστοτέλειον» ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ (12/10): ΕΔΩ
-«ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…» το μουσικό event τη βραδιά των βραβείων (11/10):ΕΔΩ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς (9/10) : ΕΔΩ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (7/10): ΕΔΩ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ σκηνοθετεί τη βραδιά: ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ "ΤΕΧΝΗΣ"- Ν.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- Ε.ΣΤΑΜΟΥΛΗ (2/10): ΕΔΩ
-ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ (30/9): ΕΔΩ
-Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς (29/9): ΕΔΩ
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (23/9): ΕΔΩ
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ (19/9): ΕΔΩ
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (5/9):
ΕΔΩ
.
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία Θεσσαλονίκης 2014/15, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι : ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο