4o Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους: επιστρέφει ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από 28/06 - 13/07 2022.

3109 Views
4o Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους: επιστρέφει ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από 28/06 - 13/07 2022. 4o Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους: επιστρέφει ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από 28/06 - 13/07 2022.

4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ




Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου 2022.

Μετά την επιτυχημένη υβριδική διοργάνωση του 2021, που επέβαλαν οι ιδιόμορφες συνθήκες της πανδημίας, οι φετινές παραγωγές θα παρουσιαστούν στις σκηνές του Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και σε επιλεγμένα σημεία μέσα στην πόλη, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει το έργο πολύ σημαντικών καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στη διεθνή σκηνή.

Πιο συγκεκριμένα, παραγωγές από Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία, Γερμανία και Ελβετία, συζητήσεις με καλλιτέχνες και θεωρητικούς του θεάτρου και πολλά άλλα, θα αποτελέσουν τη βάση ενός πλούσιου προγράμματος που θα διανοίξει νέα πεδία σκέψης και πρόσληψης της θεατρικής πράξης.

Οι Agrupación Señor Serrano με την παραγωγή The Mountain, έρχονται από την Ισπανία, χτίζοντας μια παράσταση γύρω από την έννοια της αλήθειας: Τι είναι η αλήθεια; Ένα σημείο στο οποίο πασχίζουμε να φτάσουμε ή μια συνεχής δύσβατη πορεία προς το άπιαστο;



Η Julia της Christiane Jatahy από τη Βραζιλία, βασισμένη στη Δεσποινίδα Τζούλια του Αύγουστου Στρίνμπεργκ, προκαλεί με την καινοτόμα προσέγγιση του νατουραλισμού στο σήμερα, και διαπραγματεύεται, πέρα από τη θεματική του φύλου, ζητήματα ταξικά καθώς και φυλετικά. Μέσα από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η σκηνοθέτιδα ενσωματώνει κινηματογραφικά στοιχεία και προβολές στον δραματουργικό ιστό της παράστασης, αποκαλύπτει τη δική της ξεχωριστή ματιά στη θεατρική πρακτική.



Το Jukebox Thessaloniki είναι μια site specific performance των Encyclopédie de la parole, που έρχεται από τη Γαλλία και μελετάει τα είδη των λόγων που αρθρώνονται μέσα σε πολύ συγκεκριμένα πολιτιστικά συμφραζόμενα.



Στη λογική της Autoteatro performance, το The Quiet Volume και τo Not to scale των Ant Hampton και Tim Etchells θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία συμμετοχικής δημιουργίας, κατά την οποία, το κοινό, φορώντας ακουστικά και ακολουθώντας οδηγίες, θα οδηγηθεί σε νέα μονοπάτια σκέψης και συνάντησης με τον εαυτό και με τον άλλο.



Τέλος, το έργο Δεσμώτης της Νατάσσας Σίδερη, που έλαβε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού MYTHOS?!, που υλοποιήθηκε σε μια διεθνή συνεργασία του ΚΘΒΕ με το θέατρο Regensburg, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του στη Γερμανία.

Αναλυτικές πληροφορίες σύντομα

.

Δείτε & αυτά:

-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδαςεδώ.
-Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, εδώ 
.
-Είδαμε & Σχολιάζουμε: 
Θέατρο εδώ. Συναυλίες εδώΣινεμά εδώ
Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε Βιβλίο εδώ
Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία εδώ.
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 3470 Views

....περιλαμβάνει 23 συναυλίες, 11 θεατρικές παραστάσεις και 3 performances. 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη