«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ

3932 Views
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ «Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ

 

Δ.Τ.

 
Ένας άδολος και ανεξάντλητος έρωτας, που θέλουμε να ζήσουμε όλοι, που ονειρευτήκαμε ότι ζήσαμε, που στο παρελθόν βιώσαμε καίγοντας τα σωθικά μας, με καλό τέλος, ή χωρίς τέλος, μια ατέρμονη προσμονή με την καρδιά να αδημονεί να λυτρωθεί, μια αγάπη που γράφτηκε και έμεινε στην ιστορία ως ο… Ερωτόκριτος και η Αρετούσα, πήρε χθες σάρκα και οστά στην σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρασύροντας το κοινό σε ένα ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης που χαρακτηρίζει το κορυφαίο κείμενο του Βιντσέζου Κορνάρου, απογειώνοντάς το σκηνοθετικά η Αργυρώ Χιώτη.
 
 

H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ερωτόκριτος», μια σύγχρονη ανάγνωση του γνωστού έργου, με την Αργυρώ Χιώτη να υπογράφει τη σύλληψη- σκηνοθεσία της παράστασης και τον Ευθύμη Θέου την δραματουργική επεξεργασία-διασκευή, θα παρουσιαστεί μόνο για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 
.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης και η πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΘΒΕ  Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου μαζί με συντελεστές και ηθοποιούς της παράστασης "Ερωτοκριτος".


.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης μαζί με την σκηνοθέτη της παραγωγής "Ερωτόκριτος" Αργυρώ Χιώτη, την πρόεδρο του Δ.Σ του ΚΘΒΕ  Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου και τον υπεύθυνο Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού στο ΚΘΒΕ Χρήστο Σουγάρη. 
.

.

Από την παράσταση.


.


.


.

.


. .

-k-
 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Η παράσταση βουτά στο έργο με ελευθερία φωτίζοντας, πέρα από τη συναρπαστική ερωτική ιστορία, τα κομμάτια που εκφράζουν καίρια για μας ζητήματα, σε σχέση με τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και τη σύγκρουση με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες. Το ανέβασμα επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Αρετούσας, μιας γυναίκας που δεν αφήνεται παθητικά στου «κύκλου τα γυρίσματα», αλλά διεκδικεί την αυτοδιάθεσή της με γενναιότητα, πάθος και ελπίδα.
 
ΣκηνοθεσίαΑργυρώ Χιώτη.
Ερμηνεύουν: Θεοδώρα Λούκας, Γιάννης Χαρίσης, Αίγλη Κατσίκη, Άννα Κόπακα, Ιωάννα Δερμετζίδου, Χαρά Γιώτα, Κωστής Καπελλίδης κ.ά.
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη - Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 18.00 & 21.00, Κυριακή: 19.00
 
-Κ-

Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν έως 14/05/2023 στην Θεσσαλονίκη, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023 
.
Δείτε & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και σε ποιες αίθουσες προβάλλονται, κλικ εδώ.
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.

-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
Ακολουθήστε μας στα social media
      
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 1552 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο