Η γλυκύτατη ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης

14426 Views
Η γλυκύτατη ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης Η γλυκύτατη ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης

.

12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Ώρα προσέλευσης: 20:30 - Ώρα έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Τα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023 που διοργανώνει ο πολιτιστικός ιστότοπος kulturosupa.gr  θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Αυλαία τη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023. 
.
Στην φετινή Τελετή Απονομής μαζί με την παρουσία υποψήφιων καλλιτεχνών από παραστάσεις, θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους πορείας, ενώ θα συνδράμουν τη βραδιά μουσικοθεατρικά δρώμενα, αφιερώματα και πολλές εκπλήξεις.

Τα έπαθλα θα αποδώσουν προβεβλημένα πρόσωπα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα παραστούν για το πολιτιστικό γεγονός σπουδαίοι για την καλλιτεχνική τους πορεία ηθοποιοί,  καλλιτέχνες και παράγοντες της πόλης.
.
.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της παρουσίασης των 12ων Θ.Β.Θ. 2022 σας παρουσιάζουμε (με καθημερινές δημοσιεύσεις στην «Κ»δείτε εδώ) όλο το περιεχόμενο του προγράμματος που έχουν συμπεριληφθεί μέχρι την ημέρα της 16ης Ιουνίου 2023. Σας περιμένουμε.
 
Η γλυκύτατη ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει τη Τελετή Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης.

.
Τα θεατρικά βραβεία της Θεσσαλονίκης επιστρέφουν για 12η χρονιά! Η φετινή θεατρική χρονιά αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά, καθώς είδαμε πλήθος παραστάσεων να ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, με τις τοπικές θεατρικές ομάδες κυριολεκτικά να παίρνουν φωτιά, αποδεικνύοντας, πως η Θεσσαλονίκη και αγαπά και στηρίζει το καλό θέατρο. Σε αυτήν την γιορτή του θεάτρου θα παρευρεθεί πλήθος ηθοποιών και δημιουργών, με τις πρόσφατα ανακοινωθείσες υποψηφιότητες να προμηνύουν πως η μάχη θα είναι δύσκολη!

Παρουσιάστρια της φετινής απονομής θα είναι η καταξιωμένη και εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα. Είναι δύσκολο να χωρέσουν μέσα σε λίγες γραμμές τα βιογραφικά στοιχεία μίας προσωπικότητας, η οποία φαίνεται να μην μένει ήσυχη και επαναπαυμένη, αλλά να ψάχνει διακαώς την κάθε ευκαιρία για να εξελιχθεί.


Η Ελευθερία Τέτουλα γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, θα λέγαμε, πως είναι μία «ταξιδιάρα ψυχή», καθώς στις αποσκευές της έχει πέραν των σπουδών της στη σημαντική Δραματική Σχολή Βεάκη, και τις σπουδές της στην Σχολή Ξεναγών. Η ίδια είναι εξαιρετικά πολυπράγμων, καθώς η ενασχόλησή της με καθετί που καταπιάνεται δεν είναι επιδερμική, αλλά αντίθετα στηρίζεται σε δομημένες βάσεις.

Η θεατρικής της πορεία μοιάζει να είναι πολύ προσεκτικά διαμορφωμένη και να παρουσιάζει σταδιακά μία συνεχή ωρίμανση. Η ίδια ασχολήθηκε στα πρώτα της βήματα με το εξαιρετικά δύσκολο είδος του παιδικού θεάτρου («Πήτερ Παν» (σκην. Π. Αγγελίδου), «Η πεντάμορφη και το τέρας» (σκην. Γ. Καλαϊτζή),«Ο Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει» και «Οι άθλοι του Ηρακλή» (θίασος Κ. Ρουγγέρη).Στα σημαντικά της επιτεύγματα είναι η ερμηνεία της Βγερού στο ιστορικό έργο «Βγερού γλυκά φανού» του Γιώργου Χατζόπουλου, σε σκην. Κορίνας Βασιλειάδου του ΔΗΠΕΘΕ Χίου, που αποτέλεσε μια παράσταση που παίχτηκε επί 3 χρόνια σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η πίστη της στην ανάγκη ενδυνάμωσης της θεατρικής κίνησης στη Θεσσαλονίκη την οδήγησε στο να συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, μία σχέση που μετράει πολλά χρόνια, καθώς συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του, όπως οι εξής: Τρωάδες (σκην. Γ. Παρασκευόπουλος), Υπάρχει και φιλότιμο (σκην. Γ. Κιουρτσίδης), Ο κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του, ο Μάττι (σκην. Κ. Καζάκος), Το κορίτσι με τα μαύρα (σκην. Γ. Καραντινάκης), Ματωμένος γάμος (σκην. Γ. Ιορδανίδης).

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως η ίδια σκηνοθέτησε ένα σπουδαίο έργο του Γ. Χατζόπουλου με τίτλο «Αρνούμαι να ξεχάσω», σε συμπαραγωγή ΚΘΒΕ και Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, αποδεικνύοντας πως αγαπά το θέατρο και επενδύει πάνω σε αυτό από ποικίλους ρόλους. Η τελευταία παράσταση στην οποία την απολαύσαμε ήταν «Ο εφιάλτης του κυρίου Κάκου» του Γρηγόρη Μήτα, ένα εξαιρετικά σύγχρονο έργο, που αναφερόταν στην έμφυλη βία. Ένας ρόλος γροθιά στο στομάχι, που απέδειξε τις ευρύτατες θεατρικές της ικανότητες.Παρότι η μεγάλη της αγάπη μοιάζει το θέατρο, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η συμμετοχή της στις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές «Φιλοδοξίες» και «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», καθώς και στον κινηματογράφο με το «Ντοκιμαντέρ Ημαθία- Αυτοκρατορική φιλοξενία».

Πέραν αυτών, η ίδια πιστή στον στόχο της να υπηρετήσει το θέατρο από όποιο πόστο την χρειάζεται, αφιερώθηκε για δύο ολόκληρα χρόνια (2017-2020) στο εξαιρετικά δύσκολο έργο των δημοσίων σχέσεων στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης.

Θέλοντας συνεχώς να εξελίσσει τα βήματά της αποφάσισε να φοιτήσει στο διιδρυματικό πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών "Δημιουργική Γραφή -Σενάριο" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ανοίξει τους καλλιτεχνικούς της ορίζοντες και στο κομμάτι της συγγραφής και διασκευής θεατρικών κειμένων, ενώ συγχρόνως παρακολούθησε το σχολείο σκηνοθεσίας του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Και όχι απλώς έκατσε στα θρανία, αλλά ανέβηκε και στην έδρα, καθώς διδάσκει τόσο υποκριτική στο Δημόσιο ΙΕΚ Θέρμης, όσο και θέατρο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.Τέλος, η μελωδική της φωνή και η καθαρή της άρθρωση την οδήγησε σε συνεργασία με την bookvoice, όπου η ίδια ηχογράφησε σε audiobookτο βιβλίο «Άνθρωπος 4.0» του Δημήτρη Λακασά.

Η ίδια, λοιπόν, έχοντας στη φαρέτρα της μία ευρεία θεατρική εμπειρία, επιστρέφει σε έναν γνώριμο γι’ αυτήν χώρο, προκειμένου να παρουσιάσει τα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Και πράγματι οι προσδοκίες είναι ήδη μεγάλες...

Εκφράζουμε από καρδιάς την ευγνωμοσύνη μας για την αποδοχή της πρότασης να παρουσιάσει τα φετινά θεατρικά βραβεία και δηλώνουμε απερίφραστα την ανυπομονησία μας για μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις... αντάξια της φετινής θεατρικής χρονιάς!

Κείμενο: Γιώργος Μπαστουνάς.
Φωτογραφίες: Ειρήνη Μπαιρακτάρη,  Ηλίας Οικονόμου (Studio Μπαιρακτάρη, Π. Τσαλδάρη 8, Νεάπολη Τηλ: 231 061 1979)
Χρήσιμες δημοσιεύσεις για τη βραδιά, αναλυτικά κλικ στα μπλε:
-Στο θέατρο Αυλαία την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 η 12η Τελετή Απονομής (1ο Δελτίο Τύπου)
-Η ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει τα 12α ΘΒΘ 
-Τα ΘΒΘ τιμούν το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Καλαμαριάς με το τιμητικό βραβείο Ερασιτεχνικής Ομάδας 2023
-Πρόσκληση προς θεατρόφιλους. Απονείμετε τα Βραβεία Κοινού στη Τελετή Απονομής
-Η Μαέστρος Μαίρη Κωνσταντινίδου διευθύνει την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης στη Τελετή Απονομής Βραβείων 
Live η Τελετή Απονομής Βραβείων από το GRD Radio με όλο το προσκήνιο και παρασκήνιο.
-Δείτε όλες τις Υποψηφιότητες (Κριτικής Επιτροπής & Κοινού) σε 17 βίντεο.
-Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
-Τον μεγάλο θεατράνθρωπο Κώστα Τσιάνο τιμούν τα ΘΒΘ
-Η Αφίσα των 12ων ΘΒΘ 2023
-Συνεντεύξεις: Καλλιόπη ΕυαγγελίδουΜαίρη Κωνσταντινίδου, Ελευθερία Τέτουλα.
-Γνωρίστε τα 44 μέλη της Κριτικής Επιτροπής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2023 
.
Tags: 
#12αΘεατρικάΒραβείαΘεσσαλονίκης2023
#ΘεατρικάΒραβείαΘεσσαλονίκης
#ΘΒΘ #12ΘΒΘΒ2023
.
.
Συντονιστείτε:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ 

Ακολουθήστε μας στα social media

       
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή