Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Στο θέατρο Αυλαία τη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 η 12η Τελετή Απονομής

15495 Views
Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Στο θέατρο Αυλαία  τη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 η 12η Τελετή Απονομής Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Στο θέατρο Αυλαία τη Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 η 12η Τελετή Απονομής

Α’ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2023.
.
Στόχος της διοργάνωσης ήταν πάντα τα «Βραβεία» να κάνουν ένα κύκλο σ’ όλα τα θέατρα της πόλης και σε καμία περίπτωση να μην ταυτιστούν με χώρους και ιδιοκτησίες. Έτσι, μετά τις διπλές διοργανώσεις σε Αριστοτέλειον, Κολοσσαίον και ΚΘΒΕ και μια σε Αθήναιον, η φετινή Τελετή Απονομής των 12ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό και εμβληματικό θέατρο Αυλαία την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Για τη φιλοξενία ευχαριστούμε από καρδιάς τη Διεύθυνση του θεάτρου και ειδικότερα τον κ.Παύλο Παλάκα.

.


Στην φετινή Τελετή Απονομής μαζί με την παρουσία υποψήφιων καλλιτεχνών από παραστάσεις, θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς, ενώ θα συνδράμουν τη βραδιά μουσικοθεατρικά δρώμενα και αφιερώματα. Τα έπαθλα θα αποδώσουν προβεβλημένα πρόσωπα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα παραστούν για το πολιτιστικό γεγονός σημαντικοί για την καλλιτεχνική τους πορεία ηθοποιοί και καλλιτέχνες της πόλης.

Η βραδιά θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά, θα αναμεταδίδεται σε πολλά ραδιόφωνα της πόλης, ενώ την ημέρα της εκδήλωσης Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και τοπικά θα καλύψουν με ρεπορτάζ όλες τις εξελίξεις.
 
Ιδιαίτερη σημασία και προβολή δίδεται σε ειδικές κατηγορίες βραβείων όπως είναι οι τοπικοί θίασοι, πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες, βραβεύοντας νέα υποσχόμενα πρόσωπα καθώς και σε μια ερασιτεχνική ομάδα που θα τιμηθεί η ομαδικότητα και η σταδιοδρομία της μέσω αγνών καλλιτεχνικών κριτηρίων και επιλογών της στην παγκόσμια δραματουργία.
 
Οι νικητές στις 16 κατηγορίες προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας μιας πολυπρόσωπης Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο.
 
Τα τρία σημαντικά «Βραβεία Κοινού» προκύψουν κατόπιν τριών ψηφοφοριών των θεατών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
.
Είσοδος με δωρεάν προσκλήσεις
 

Οι ψηφοφορίες Κριτικής Επιτροπής και Κοινού:

Οι ψηφοφορίες της Κριτικής Επιτροπής θα΄ ναι όπως πάντα δυο. Η πρώτη αφορά όλες τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το τέλος Μαΐου 2022, έως και τις 14 Μαΐου 2023 και η δεύτερη τους Νικητές σε όλες τις κατηγορίες μετά τη δημοσίευση των Υποψηφιοτήτων, Δευτέρα 22 Μαίου 2023
 
Ενώ η ψηφοφορία Κοινού, είναι τρεις και πραγματοποιούνται μέσω ειδικής φόρμας του πολιτιστικού ιστότοπου www.kulturosupa.gr. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αφορούσε παραστάσεις Μαίου – Δεκεμβρίου 2023 και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν, δείτε εδώ.Η επόμενη ψηφοφορία αφορά παραστάσεις μηνός Ιανουαρίου – Μαΐου (έως 14/05) και θα αξιολογηθούν το 3ήμερο Πέμπτη 18 – Σάββατο 20 Μαίου. Από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα καταρτιστεί η λίστα με τις 10 επικρατέστερος παραστάσεις. Η 3η και τελευταία ψηφοφορία του κοινού θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 25 – Σάββατο 27 Μαΐου, σε αυτή το θεατρόφιλο κοινό ψηφίζει τους 3 Νικητές των Βραβείων Κοινού 2023

Και συγκεκριμένα:
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ:
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΚΟΙΝΟΥ:
1η ψηφοφορία:
ΠΕΜΠΤΗ 18/05, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/05 & ΣΑΒΒΑΤΟ 20/05
2η και τελική ψηφοφορία (ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ):
ΠΕΜΠΤΗ 25/05, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/05 & ΣΑΒΒΑΤΟ 27/05

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΙΟΥ 2023
 
Συχνές αναφορές, αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα επιμέρους της μεγάλης βραδιάς στην Θεατρομανία της Κουλτουρόσουπα.
.
Οργανωτική Επιτροπή Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2023.
.
Δείτε & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και σε ποιες αίθουσες προβάλλονταιεδώ.
.
Είδαμε, διαβάσαμε & Σχολιάζουμε: 
Θέατρο εδώ Συναυλίες εδώ Σινεμά εδώ Βιβλίο εδώ.

-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
Ακολουθήστε μας στα social media

      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη