Την «Σχεδία» με τη φυσική τους παρουσία στη Τελετή Απονομής στηρίζουν τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης

5504 Views
Την «Σχεδία» με τη φυσική τους παρουσία στη Τελετή Απονομής στηρίζουν τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης Την «Σχεδία» με τη φυσική τους παρουσία στη Τελετή Απονομής στηρίζουν τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης

 

11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ώρα προσέλευσης: 19:00 – Ώρα έναρξης: 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Τα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022 που διοργανώνει ο πολιτιστικός ιστότοπος kulturosupa επανέρχονται δριμύτερα και ζωντανά σε μια λαμπρή Τελετή Απονομής Βραβείων, η οποία προγραμματίζεται για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η βραδιά περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα, τιμητικά, ανασκόπηση περιόδου 2020/22, επώνυμες παρουσίες, πολλές βραβεύσεις και εκπλήξεις.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της παρουσίασης των 11ων Θ.Β.Θ. 2022 σας παρουσιάζουμε (με καθημερινές δημοσιεύσεις στην «Κ»δείτε εδώ) όλο το περιεχόμενο του προγράμματος που έχουν συμπεριληφθεί μέχρι και της 28 Σεπτεμβρίου στην Ε.Μ.Σ. Σας περιμένουμε όλους.

---

Τα 11α ΘΒΘ στηρίζουν το περιοδικό «Σχεδία» με τη φυσική τους παρουσία στη Τελετή Απονομής.
Τα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, κατά την λαμπρή τελετή απονομής τους, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,προβάλλουν και στηρίζουν έμπρακτα, για μια ακόμη χρονιά, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».
 
Μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της πόλης μας, τα ΘΒΘ, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, στηρίζοντας μια αξιόλογη κοινωνική δράση, γνωστή στους περισσότερους εξ ημών. Γιατί τέχνη αποκομμένη από το κοινωνικό γίγνεσθαι χάνει την υπόστασή της, πολύ δε περισσότερο η θεατρική, με τις κατ΄ εξοχήν ευαίσθητες κεραίες και  την υψηλή αποστολή της.
 
 
Η «Κ» λοιπόν, που δεν θα μπορούσε να προβάλλει τον πολιτισμό χωρίς κοινωνική ευαισθησία, συνεχίζει και στη φετινή διοργάνωση των 11ων ΘΒΘ τη στήριξη στο εν λόγω περιοδικό, καλώντας πωλητές να το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. Είμαστε δε σίγουροι ότι το θεατρόφιλο κοινό διαθέτει αυτονόητα τη σχετική ευαισθησία και θα προσφέρει με χαρά το ελάχιστο κόστος των 4 ευρώ για την αγορά του περιοδικού, ξέροντας ΤΙ σημαίνει αυτό για κάποιους συνανθρώπους μας και ευελπιστούμε  να αποτελέσει την αρχή μιας «καλής συνήθειας» και για το μέλλον… Γιατί τα 4 ευρώ ενός καφέ, για κάποιους σημαίνουν επιβίωση, αξιοπρέπεια, ελπίδα ζωής. 

Παρακαλούμε θερμά όλους τους καλεσμένους της βραδιάς να αποδείξουν την ευαισθησία που αρμόζει στον πολιτισμό, ώστε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η Σχεδία να ξεπουλήσει!»
 
 
Το περιοδικό «Σχεδία», για όσους δεν το γνωρίζουν, αποτελεί κομμάτι των δράσεων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Διογένης»που συστήθηκε το 2010 με έδρα την Αθήνα, ταυτόχρονα με την επίσης γνωστή «Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων». Στόχος της «η υποστήριξη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό». Στα πλαίσια των δράσεων της διοργανώνει εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες, κινηματογραφικά φεστιβάλ, αθλητικά τουρνουά κλπ με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο.
 

 
Όσον αφορά στη «Σχεδία», πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2013 και κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, εκπληρώνοντας μια σπουδαία αποστολή: Να παράσχει άμεση οικονομική υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους που στερούνται στέγης, δουλειάς, ευκαιριών… Και οι άνθρωποι αυτοί, ως διαπιστευμένοι πωλητές του περιοδικού, πέρα από το  εισόδημα που εξασφαλίζουν, νιώθουν να «ανήκουν» ξανά στην κοινωνία, παύουν να είναι «αόρατοι» σε ένα σκληρό περιθώριο, επανακτούν την ελπίδα και ένα στόχο όταν ξυπνούν το πρωί… Τα απλά και αυτονόητα, που ωστόσο για κάποιους μοιάζουν όνειρο..
 
Αυτό το «όνειρο» η συγκεκριμένη δράση το κάνει πραγματικότητα με έναν αξιοπρεπέστατο τρόπο: Αντί προσωρινής ελεημοσύνης ως φιλανθρωπία, παρέχει σταθερή επαγγελματική ευκαιρία για αυτενέργεια του ατόμου, παρέχοντας στον πωλητή ως αρχικό κεφάλαιο τα πρώτα 10 τεύχη δωρεάν  και εφόσον τα πουλήσει, με το μισό των εισπράξεών του να αγοράσει τα επόμενα και πουλώντας τα 4 ευρώ το καθένα, να  κερδίσει άμεσα τη διαφορά.  Πράγμα που σημαίνει ότι ο πωλητής της «Σχεδίας» με το διακριτό γιλέκο και την ειδική κάρτα ΔΕΝ είναι επαίτης, αλλά επαγγελματίας και το αντίτιμο για την αγορά του περιοδικού ΔΕΝ είναι ελεημοσύνη αλλά πράξη αλληλεγγύηςκαι μια ευκαιρία για τον καθένα να αποκτήσει παράλληλα ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης, που πωλείται μόνο στο δρόμο και πάντα με απόδειξη.

Ας επενδύσουμε λοιπόν στον άνθρωπο, στον πολιτισμό… δίνοντας ελπίδα στους συνανθρώπους μας που την έχουν χάσει. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ;

Κείμενο: Άνια Κανακάρη
.

Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις κ.α. για τα 11α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2022, θα προλογίσουν όλο αυτό το διάστημα στην «Κ»  Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ 

11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ώρα προσέλευσης: 19:00 – Ώρα έναρξης: 20:00

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Χρήσιμες δημοσιεύσεις για τη βραδιά:

-Πρόσκληση προς θεατρόφιλουςΓίνε εσύ αυτός που θα απονέμει το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 
..
Ακολουθήστε μας στα social media

       


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
με 0 Σχόλια 2714 Views
Mια σπουδαία καλλιτέχνις με τόλμη, με όραμα, με πάθος για την τέχνη της και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος «γεμάτος» από εμπειρίες, κατασταλαγμένος και ώριμος καλλιτεχνικά σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη