Το Revival στη Θεσσαλονίκη με οικοδεσπότη το Θέατρο Αρατος.

2511 Views
Το Revival στη Θεσσαλονίκη με οικοδεσπότη το Θέατρο Αρατος. Το Revival στη Θεσσαλονίκη με οικοδεσπότη το Θέατρο Αρατος.

 


δ.τ. 
Σε ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τον τίτλο REVIVAL που έχει ως στόχο τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας και άλλων προσβάσιμων ψηφιακών εργαλείων για το θέατρο, συμμετέχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Άρατος που εκτός από τις θεατρικές και κινηματογραφικές του παραγωγές, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια, με το χώρο της εκπαίδευσης.
 
Σε αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι Οργανισμών από την Ισπανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Αυστρία, Γερμανία και Ελλάδα, το επίκεντρο είναι τα άτομα με κάθε μορφή αναπηρίας. Η χώρα μας εκπροσωπείται από την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη θεατρική ομάδα Άρατος, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και ηθοποιό Βασίλη Τσικάρα.
 
Στα περίπου δύο χρόνια ύπαρξης του προγράμματος, θεατρικές μέθοδοι και τεχνικές εφαρμόστηκαν σε μεγάλα νοσοκομεία και Κέντρα περίθαλψης, παρακολούθησης και θεραπείας ΑμεΑ, με τον Άρατο να είναι η μία από τις 2 ευρωπαϊκές θεατρικές ομάδες που εκπονούν το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος REVIVAL.
 
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο Άρατος φιλοξενεί από 31 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου του 2023, την 4η Διεθνική Συνάντηση Διαχειριστών Έργου. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Κέντρο παραστατικών Τεχνών A4M, Ολυμπίου Διαμαντή 30 (Λαδάδικα).

Να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα REVIVAL προωθείται από το Hospitaller Order of SaintJ ohn of God (Νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη).
 
Το έργο REVIVAL αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο και πρακτική απάντηση σε αυτό το δια τομεακό κενό και στοχεύει στο άνοιγμα νέων οδών εκπαιδευτικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του δημιουργικού τομέα και του κόσμου με αναπηρία ενηλίκων.
 
Ο Άρατος, συμμετέχει για 7η φορά σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό project με επίκεντρο το θέατρο και τα ΑμεΑ καθιστώντας τον μια από τις εμπειρότερες ομάδες στην Ευρώπη πάνω σε αυτόν τον εκπαιδευτικό τομέα.
Στο εν λόγω πρόγραμμα, οι εταίροι - εκπαιδευτικοί και οι δημιουργικοί οργανισμοί από το χώρο της Τέχνης, αναπτύσσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακού θεάτρου και καλλιτεχνικά έργα για ενήλικες με αναπηρίες που θα είναι διαθέσιμα σε διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας.
 
4η Διεθνική Συνάντηση Διαχειριστών Έργου REVIVAL
31.01.2023 – 02.02.2023
Διοργανωτής Θέατρο Άρατος

Χώρος: Α4Μ (Ολυμπίου Διαμαντή 30)

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: RevivalΘέατρο Αρατος

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο