Ενας θεατρικός «ΤΟΜΠΙΑΣ» στο Μπενσουσάν Χαν, με ελεύθερη είσοδο.

336 Views
Ενας θεατρικός «ΤΟΜΠΙΑΣ» στο Μπενσουσάν Χαν, με ελεύθερη είσοδο. Ενας θεατρικός «ΤΟΜΠΙΑΣ» στο Μπενσουσάν Χαν, με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα) η θεατρική παράσταση με τίτλο «Τομπίας», στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.  
Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή του διηγήματος του Τόμας Μαν «Τομπίας Μιντερνίκελ», σε σκηνοθεσία του Θανάση Κριτσάκη, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, που ζει σε ένα γκρίζο και μουντό κτίριο, μια μίζερη και μοναχική ζωή. Δεν ενοχλεί κανέναν, αλλά η σιωπηλή του παρουσία του κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά. Κάθε που βγαίνει από το σπίτι, γίνεται αντικείμενο χλευασμού και εκμετάλλευσης από τις γειτόνισσές του, οι οποίες πασχίζουν να γεμίζουν τα δικά τους κενά με ανούσιες φλυαρίες και καταναλωτικές ή αισθησιακές απολαύσεις. Η ζωή, ωστόσο, του Τομπίας θα αλλάξει όταν αποφασίζει να αγοράσει έναν σκύλο. Τον βαφτίζει Ησαύ και αρχίζει να του μαθαίνει τους κανόνες συμβίωσης. Ανάμεσα στον Τομπίας και το σκύλο θα δημιουργηθεί ένα δέσιμο, αλλά  και μια σχέση αλληλεξάρτησης με απρόσμενα αποτελέσματα. Το διήγημα προέρχεται από τη συλλογή «Συγκεχυμένα ανέρχονται τα λησμονημένα» (Εκδόσεις Ίνδικτος).
Η παράσταση του Θανάση Κριτσάκη διερευνά τα όρια της σιωπής, αναζητώντας τα νοήματα που κρύβονται σε δράσεις και συμπεριφορές. Ο λόγος εδώ δεν είναι παρά ένα ηχητικό περιβάλλον που συγκαλύπτει. Αυτό το φράγμα του λεκτικού ήχου, σπάει από την εκκωφαντική σιωπή του παράξενου Τομπίας, οδηγώντας τον θεατή στα κρυφά μονοπάτια της ύπαρξης.
Ο 22χρονος Θανάσης Κριτσάκης σπουδάζει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η συγκεκριμένη παράσταση, που ξεκίνησε στο μάθημα Σκηνοθεσία ΙΙΙ , με καθηγητή τον Βίκτωρα Αρδίττη, εξελίσσεται και αναδιαμορφώνεται με βάση τα ερεθίσματα, που προσφέρει ο ιδιαίτερος χώρος του Μπενσουσάν Χαν.
Τομπίας
Σκηνοθεσία-διασκευή: Θανάσης Κριτσάκης
Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Τζώρτσου
Φωτισμοί: Kωνσταντίνος Kαυκάσιος
Κάμερα: Αλέξανδρος Κοτσώνης
Παίζουν: Αντωνία Βισβίκη, Ζωή Κατσαρέα, Δήμητρα Λούπη, Νίκος Ράμμος, Χρυσούλα Φλαμπούτογλου, Δημήτρης Φουρλής

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη