Προσφυγή της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος στο ΣτΕ για την κυνηγητική περίοδο

969 Views
Προσφυγή της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος στο ΣτΕ για την κυνηγητική περίοδο Προσφυγή της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος στο ΣτΕ για την κυνηγητική περίοδο

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, που καθορίζει το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου 2017-2018 και τα επιτρεπόμενα θηράματα ανά κυνηγό και ημέρα, ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος. 

Στην προσφυγή της η Ένωση υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος (31.7.2017) είναι αντίθετη τόσο σε διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, όσο και στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ. 

Μάλιστα , κάνει λόγο για «μεθοδευμένη κίνησή που εξουδετερώνει» τις δεκάδες προηγούμενες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που καθόριζαν τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να επιτρέπεται το κυνήγι.

Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των εμπλεκόμενων φορέων, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Επιπλέον , τονίζεται πως δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη για κάθε ένα από τα θηρεύσιμα είδη αλλά και το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγή των προστατευομένων αλλά και των θηρευσίμων ειδών.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη