Εξαλλες οι φιλοζωϊκές με τη νέα πρόκληση Φαμπρ: Ζωντανό κουνάβι σε κρανίο.

1273 Views
Εξαλλες οι φιλοζωϊκές με τη νέα πρόκληση Φαμπρ: Ζωντανό κουνάβι σε κρανίο. Εξαλλες οι φιλοζωϊκές με τη νέα πρόκληση Φαμπρ: Ζωντανό κουνάβι σε κρανίο.

 Εξαλλες οι φιλοζωϊκές με τη νέα πρόκληση Φαμπρ: Ζωντανό κουνάβι σε κρανίο.

Με νέα έκθεση στη Φλωρεντία ο Γιαν Φαμπρ θυμίζει ότι, αν μια τέχνη αγαπά περισσότερο απ' όλες, αυτή είναι η τέχνη της πρόκλησης.

Ο βέλγος αιρετικός καλλιτέχνης που αποτέλεσε το πρόσωπο των ημερών με τ επεισοδιακό του πέρασμα ως κομήτης από το ελληνικό Φεστιβάλ,  επιστρέφει δριμύτερος, με μία έκθεση στη Φλωρεντία η οποία έχοντας τίτλο «Jan Fabre, Spiritual Guards», «Γιαν Φαμπρ, Πνευματικοί Φρουροί», αναπτύσσεται σε τρια σημεία της πόλης.


Εκατό έργα του καλλιτέχνη περιλαμβάνει η συγκεκριμένη έκθεση που έχουν δημιουργηθεί από το 1978 ως το 2016, μεταξύ των οποίων και φιλμ από θεατρικές παραστάσεις του, μια σειρά απο γλυπτά του αλλά και μια τεράστια σφαίρα καλυμμένη με κελύφη σκαθαριών


Ο ίδιος εμφανίζεται να αναπαρίσταται σε γλυπτό από χρυσό να ιππεύει μια χελώνα κρατώντας τη με χαλινάρια και μοιάζει να καλπάζει, με τίτλο «Αναζητώντας την Ουτοπία».

 Δεν έχει παραλείψει, βεβαίως, να ... περιποιηθεί τα ζώα, ξεσηκώνοντας για άλλη μια φορά τις φιλοζωϊκές οργανώσεις εναντίον του. 


 Χαρακτηριστικό της «μεταχείρισής» του αυτής, είναι το έργο με το ferret (οικόσιτη νυφίτσα ή κουνάβι) να βρίσκεται εγκλωβισμένο στο στόμα ενός κρανίου. 

 «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια πόλη όπως η Φλωρεντία έχει δώσει χώρο σε μια από τις πιο διάσημες πλατείες σε όλο τον κόσμο για να εκθέσει τα έργα του ένας καλλιτέχνης όπως o Jan Fabre που είναι γνωστός για τη βία προς τα ζώα στις παραστάσεις του», αναφέρουν οι ακτιβιστές που ήδη έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας, μέσω των social media. 


Η έκθεση στη Φλωρεντία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 2 Οκτωβρίου, ενώ από 14 Μαΐου, 60 έργα του από μπρούτζο και κερί, θα εκτεθούν στο Φρούριο Μπελβεντέρε


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη