Χωρίς τα 7 σκυλιά τους δεν έφευγαν από το Σουδάν. «Είπα στον Μητσοτάκη πως όρος μας ήταν να τα πάρουμε μαζί»

3305 Views
Χωρίς τα 7 σκυλιά τους δεν έφευγαν από το Σουδάν. «Είπα στον Μητσοτάκη πως όρος μας ήταν να τα πάρουμε μαζί» Χωρίς τα 7 σκυλιά τους δεν έφευγαν από το Σουδάν. «Είπα στον Μητσοτάκη πως όρος μας ήταν να τα πάρουμε μαζί»

Η μόνη συντροφιά της Μαίρης Καλλιπέτη και του συζύγου της, τις ημέρες των βομβαρδισμών στο Σουδάν ήταν οι επτά σκύλοι τους.


Το ζευγάρι, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη αν δεν έπαιρνε μαζί και τα τετράποδα μέλη της οικογένειας.
.
«Είναι ένα δείγμα ανθρωπιάς, σεβασμού, αγάπης προς τα παιδιά σου. Δεν έχει σημασία αν τα παιδιά είναι σκυλάκια, είναι η οικογένεια που δεν θα εγκαταλείψεις πίσω», επισήμανε η Μαίρη Καλλιπέτη.
«Ηταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός από το σπίτι μας γιατί ήταν ένα χιλιόμετρο από το Πεντάγωνο που βομβάρδιζαν συνέχεια. Με τη βοήθεια του Ελληνα πρέσβη στο Κάιρο και της προέδρου της ελληνικής κοινότητας, μεσολάβησαν και μίλησαν στον θρησκευτικό ηγέτη του Σουδάν Σεχ Αλαμί. Δεν μπορούσαν να μας απεγκλωβίσουν ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε ο ΟΗΕ, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Ο Σεχ Αλαμί δέχτηκε με μεγάλη χαρά να βάλουμε και τους επτά σκύλους μέσα στο αυτοκίνητο για να φύγουμε άμεσα από το σπίτι», εξήγησε.

«Είπα στον κ. Μητσοτάκη πως ο όρος μας ήταν να πάρουμε μαζί τα σκυλιά μας»
«Η κυρία Λυδία Ψιλοβίκου με γνώρισε με τη Μάρσα Δημοπούλου από τη ΓΓ για τα ζώα. Μίλησα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα πως ο όρος μας για να φύγουμε ήταν να πάρουμε μαζί και τα σκυλιά μας. Δεν θα φεύγαμε με τίποτα από το Σουδάν. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να έρθουν τα σκυλιά αμέσως μαζί μας. Την Πέμπτη το πρωί θα έβγαζε από τη χώρα τους ελάχιστα εναπομείναντες Ελληνες και τα επτά σκυλιά μας», ανέφερε.


 «Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που γίνεται απεγκλωβισμός ανθρώπων μαζί με ζωντανά. Δεν παίρνουν ούτε έναν σκύλο, τα εγκαταλείπουν ή τα σκοτώνουν για να μην πέσουν σε κακοτυχίες. Εμείς ήμασταν η πρώτη φορά με τη βοήθεια του πρωθυπουργού που καταφέραμε και φύγαμε οικογενειακώς», πρόσθεσε.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη