Τον σκότωσαν τα λιοντάρια που μεγάλωσε… γιατί τα άγρια ζώα δεν εξημερώνονται

1689 Views
Τον σκότωσαν τα λιοντάρια που μεγάλωσε… γιατί τα άγρια ζώα δεν εξημερώνονται Τον σκότωσαν τα λιοντάρια που μεγάλωσε… γιατί τα άγρια ζώα δεν εξημερώνονται

 


Τον σκότωσαν τα λιοντάρια του, την ώρα που τα έβγαζε βόλτα». Αυτή η φράση μπορεί να μοιάζει προβληματική (γιατί, πώς βγάζεις βόλτα τα λιοντάρια και, βασικά, γιατί κάποιος να έχει στην κατοχή του λιοντάρια;), ωστόσο περιγράφει συνοπτικά τον θάνατο που βρήκε στη Νότια Αφρική ο West Mathewson, γνωστός και ως «Uncle West». 

Τον Mathewson κατασπάραξαν οι δύο λευκές λέαινες που μεγάλωναν στο κτήμα του, την ώρα που τις είχε βγάλει για μια βόλτα. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, κάποια στιγμή η μία από τις δύο λέαινες έγινε επιθετική προς την άλλη και γρήγορα τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο του Mathewson, ο οποίος και εξελίχθηκε γρήγορα σε στόχο και των δύο λιονταριών. 
.
Η σύζυγός του, που τους ακολουθούσε με το αυτοκίνητό της, προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή των λιονταριών αλλά ήταν μάταιο. Σκότωσαν τον «Uncle West» μπροστά στα μάτια της.


Ο Mathewson, γνωστή προσωπικότητα της Νότιας Αφρικής, λέγεται πως έσωσε τις δύο λέαινες από το λεγόμενο «κονσερβοποιημένο κυνήγι» (συνθήκη κατά την οποία είτε τα ζώα γίνονται θήραμα σε μια κλειστή περιοχή και όχι στη φύση, είτε αναπαράγονται με αυτό τον σκοπό, ώστε να γίνουν θηράματα) και έκτοτε κατοικούσαν στο κτήμα του. 

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα λιοντάρια πρόταξαν το ένστικτό τους και επιτέθηκαν σε άνθρωπο αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών, το 2017 η μία από αυτές σκότωσε έναν εργάτη σε γειτονική ιδιοκτησία, όταν έσπασαν τον φράχτη του κτήματος του Mathewson και βγήκαν έξω. 

Πλέον και τα δύο λιοντάρια βρίσκονται σε κέντρο προστασίας της άγριας ζωής, με σκοπό κάποια στιγμή να απελευθερωθούν εκεί όπου πάντα ανήκαν: στη φύση. Η άγρια ζωή ονομάζεται έτσι επειδή ακριβώς δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξημερώνεται. 

Το παράδειγμα του West Mathewson αποδεικνύει πως αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια, την οποία καλό είναι κανείς να μην αμφισβητεί.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή