Φτιάξτε Μπιφτέκια λαχανικών, τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν ξαναφάτε με κρέας

1669 Views
Φτιάξτε Μπιφτέκια λαχανικών, τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν ξαναφάτε με κρέας Φτιάξτε Μπιφτέκια λαχανικών, τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν ξαναφάτε με κρέας

 

Η συγκεκριμένη πρόταση θα ικανοποιήσει πρακτικά και γευστικά αυτούς που αποφεύγουν το κρέας. Φροντίστε να υπάρχει και μια δροσερή πράσινη σαλάτα στο τραπέζι, ταιριάζει τέλεια.

 


Υλικά
    Για τα μπιφτέκια
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 1 αβγό, το ασπράδι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • σουσάμι, αλάτι


  • Για τα συνοδευτικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 μελιτζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι


Διαδικασία
Βήμα 1

Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβίθια. Την επομένη τα βράζετε και τα αλατίζετε λίγο πριν μαγειρευτούν. Τα σουρώνετε και τα περνάτε από το μύλο των λαχανικών να γίνουν ένας λείος πουρές. Τον ανακατεύετε με το τριμμένο καρότο και το κολοκυθάκι.


Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κάρι μέχρι να γίνει διαφανές, προσθέτετε τη ρόκα και, ανακατεύοντας κάθε τόσο, την αφήνετε να μαλακώσει. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια το προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών μαζί με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά και πλάθετε με το μίγμα 4-5 μπιφτέκια. Τα πασπαλίζετε με σουσάμι και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε.


Βήμα 3

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου. Τις στύβετε ελαφρά με το χέρι και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Εναλλακτικά τις ψήνετε στο φούρνο.

Βήμα 4

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το τζίντζερ, το δυόσμο και την πάπρικα. Ψήνετε για 10 λεπτά τα μπιφτέκια πάνω σε λαδόκολλα στο φούρνο. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι.


Βήμα 5

Βάζετε σε μια πιατέλα τις τηγανισμένες ή ψημένες μελιτζάνες, τις σκεπάζετε με τα μπιφτέκια και πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζετε από μια-δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα γιαουρτιού.

ΠΗΓΗ

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey


Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Βίγκαν & Βετζετέριαν

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
με 0 Σχόλια 1634 Views
Mια σπουδαία καλλιτέχνις με τόλμη, με όραμα, με πάθος για την τέχνη της και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος «γεμάτος» από εμπειρίες, κατασταλαγμένος και ώριμος καλλιτεχνικά σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη