Φτιάξτε μανιταροελιοπιτάκια νηστίσιμα με ζύμη πορτοκαλιού

1195 Views
Φτιάξτε μανιταροελιοπιτάκια νηστίσιμα με ζύμη πορτοκαλιού Φτιάξτε μανιταροελιοπιτάκια νηστίσιμα με ζύμη πορτοκαλιού

 

.

Αγαπάμε, προστατεύουμε και φροντίζουμε το περιβάλλον άλλο τόσο και τα ζώα και φυσικά δεν τρώμε τους φίλους μας. Στο πλαίσιο αυτό και ως βετζετέριαν προτείνουμε απλές και νόστιμες συνταγές, όπως η παρακάτω.


Τα μπουρεκάκια αυτά είναι εύκολα και φτιάχνονται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Είναι νόστιμα και οικονομικά και είναι ιδανικά για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
100ml ελαιόλαδο
200ml περίπου χυμό πορτοκάλι φρέσκο (όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει η ζύμη)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά (καθαρισμένα και λεπτοκομμένα)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
Λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
125 γραμμάρια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Λίγο κύμινο
Αλατοπίπερο κατά βούληση (αλάτι, αν χρειαστεί)


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, κοσκινισμένα κατά προτίμηση. Ανακατεύετε, ρίχνετε το λάδι και τρίβετε με τα δάκτυλά σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βάζετε λίγο – λίγο το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.

Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Το ελαιόλαδο στη γέμιση είναι προαιρετικό για να δέσουν τα υλικά Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί, αλατίζετε ελαφρά. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγετε σε μικρό φύλλο.

Χρησιμοποιώντας ένα πιατάκι του καφέ κόβετε στρογγυλό το φύλλο με διάμετρο περίπου 12 εκ. Βάζετε 1 κουταλάκι γέμιση να πάει παντού και τυλίγετε το πιτάκι.

Στην άκρη του φύλλου βάζετε λίγο νερό για να κολλήσει καλά. Λαδώνετε τα μανιταροελιοπιτάκια ελαφρά από πάνω με ένα πινέλο.

Βάζετε τα πιττάκια σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.


Συμβουλή
Μπορείτε, αν θέλετε, να απογειώσετε τη γεύση τους, χρησιμοποιώντας λίγο νηστίσιμο τυρί στη γέμιση.
.

Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Βίγκαν & Βετζετέριαν

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο