Λαχανόκηποι προς διάθεση….

692 Views
 Λαχανόκηποι προς διάθεση…. Λαχανόκηποι προς διάθεση….

 Λαχανόκηποι προς διάθεση….

Η ΑΡΣΙΣ συνεχίζει την συνεργασία της με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS για την υλοποίηση του Δημοτικού Λαχανόκηπου μέσω του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης».
 
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Μαΐου του 2014 με την παραχώρηση των πρώτων 46 τεμαχίων. Τα οφέλη της δράσης αυτής ήταν πολύπλευρα αφού οι δικαιούχοι κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών τους αναγκών , έγιναν μέρος μιας ομάδας, βρήκαν καινούργια κίνητρα ώστε να βγουν από το σπίτι και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η συμμετοχή των δικαιούχων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν μεγάλη. Οικογένειες με παιδιά, μεμονωμένα άτομα αφιέρωσαν αρκετό χρόνο και κόπο ανταμείβοντας την προσπάθεια τους αυτή με τη σοδειά που έλαβαν.
 
Από την αρχή του προγράμματος έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 100 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Λόγω διαθεσιμότητας αγροτεμαχίων υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης νέων δικαιούχων στη Δομή του Λαχανόκηπου.
 
Πολύτιμοι χορηγοί του Δημοτικού Λαχανόκηπου, η εταιρεία AGRIS A.E. που κάλυψε εξ ολοκλήρου τις ανάγκες σε σπορόφυτα όλες τις καλλιεργητικές περιόδους και όπως πρόκειται να καλύψει και τις ανάγκες της δομής την προσεχή περίοδο. Ταυτόχρονα, η εταιρία «ΜΑΡΚΟΥΔΗ Α.Ε.» παρείχε στη δομή μέρος του χώματος που απαιτήθηκε για την κατάλληλη προετοιμασία των προς καλλιέργεια αγροτεμαχίων. Οι παραπάνω επιχειρήσεις έδειξαν το κοινωνικό τους προφίλ και στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας αυτής.
 
Έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους εν όψει της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου που ξεκινά τον Απρίλιο. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι αιτούντες μπορούν να απευθύνονται στα κεντρικά γραφεία της ΑΡΣΙΣ Πτολεμαίων 35 με Συγγρού στον 2ο όροφο. Για διευκόλυνση αυτών δημιουργήθηκε και η online φόρμα συμπλήρωσης της αίτησης η οποία είναι διαθέσιμη στο http://diktyodomwnthess.gr/ .
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 9:00 – 17:00 στα τηλέφωνα 6932476752 και 2310-256150.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να κατατεθούν με την αίτηση είναι:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ( αν υπάρχει)
3. Εκκαθαριστικό Σημείωμα (Ε1 του 2015)
4. Δήλωση ακίνητης περιουσίας (Ε9 του 2015)
5. Μισθωτήριο οικίας ( αν υπάρχει)
6. Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ
7.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο