Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο είναι πλούσια σε γεύση και χρειάζεται λίγα υλικά.
Μερίδες:για 1 ταψί διαμ. 28-30εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 50'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'
Έτοιμο σε: 1:30'
Υλικά
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1½ ποτήρι νερό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
- 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη βάζετε σε ένα αβαθές ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Την ανοίγετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σκεπάζετε τη ζύμη με τις φέτες του κρεμμυδιού και πάνω τους απλώνετε τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε τη λαδένια στους 180°C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
Πηγή: www.olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb