Στα «θρανία» και πάλι οι εισαγγελείς για την κακοποίηση ζώων

1079 Views
Στα «θρανία» και πάλι οι εισαγγελείς για την κακοποίηση ζώων Στα «θρανία» και πάλι οι εισαγγελείς για την κακοποίηση ζώων

Θέμα της επιστημονικής ενημέρωσης ήταν η άμεση σχέση της κακοποίησης των ζώων με τη βαριά εγκληματικότητα και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών


Με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου κάθισαν και πάλι στα θρανία για επιστημονική εκπαίδευση εισαγγελικοί λειτουργοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν από Αμερικανούς υψηλόβαθμους συναδέλφους τους για την επικινδυνότητα των εγκλημάτων που κρύβει η κακοποίηση των ζώων.


Μοναδικό θέμα της επιστημονικής ενημέρωσης ήταν η άμεση σχέση της κακοποίησης των ζώων με τη βαριά εγκληματικότητα και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών.
Η ενημέρωση- εκπαίδευση των εισαγγελικών λειτουργών στην οποία προήδρευσε η Ξένη Δημητρίου έγινε από Αμερικανίδες εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Michelle Welch, Πολιτειακή αντεισαγγελέας και διευθύντρια της Μονάδας Δικαίου των Ζώων της VIRGINIA και την Nicole Blumberg, επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Κακοποίησης της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, ενώ το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των εισαγγελικών λειτουργών οργάνωσαν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (πρόεδρός της η Ειρήνη Μολφέση) και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Συμμαχία για την Ελλάδα" (πρόεδρος της ο Γιώργος Καλούδης).

Τόσο οι Αμερικανίδες εισαγγελικοί λειτουργοί, όσο και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισαν την άμεση σχέση, που προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες, ανάμεσα στην κακοποίηση των ζωών και την κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών, επισημαίνοντας πως στις περισσότερες υποθέσεις βαριάς ενδοοικογενειακής βίας, οι δράστες είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων καθώς τα ζώα ως πιο αδύναμοι κρίκοι προσφέρονται για παραδειγματισμό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Οι Αμερικανίδες εισαγγελείς, αναφέρθηκαν σε σειρά υποθέσεων που έχουν απασχολήσει την αμερικανικά δικαστήρια, όπου δράστες στυγερών εγκλημάτων, πάντα είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να καταγγέλλονται και να ερευνώνται περιστατικά κακοποίησης ζώων, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι τα άτομα αυτά θα προχωρήσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, σε κακοποιήσεις παιδιών, γυναικών η άλλες μορφές εγκληματικότητας.

Πάντως, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, που έγινε φέτος για δεύτερη χρονιά, περιλάμβανε εκπαίδευση αστυνομικών και λιμενικών. Επίσης, παραβρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η κακοποίηση ζώων και ανθρώπων είναι περιστατικά που συνδυάζονται μεταξύ τους», ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επισήμανε ότι «η συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα ζώα, απεικονίζει τη στάση του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη