Υιοθετούμε αδέσποτα ζώα σε μία πρωτότυπη γιορτή στο πάρκο Κόδρα!

630 Views
Υιοθετούμε αδέσποτα ζώα σε μία πρωτότυπη γιορτή στο πάρκο Κόδρα! Υιοθετούμε αδέσποτα ζώα σε μία πρωτότυπη γιορτή στο πάρκο Κόδρα!

. .

 

Μια γιορτή ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών, για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς το Σάββατο 1 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 13:00 στο πάρκο Κόδρα.


Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, αλλά και η αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, που εγκαταλείφθηκαν, ή είχαν την ατυχία να γεννηθούν στο δρόμο.

«Παρά το γεγονός ότι σε συνεργασία με το ΣΥΠΑΖΑΘ έχουμε σώσει πολλά αδέσποτα και τα έχουμε περιθάλψει, είναι λυπηρό να βλέπεις ακόμη να κυκλοφορούν ζώα ταλαιπωρημένα, μόνα και ασυνόδευτα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα αυτής της γιορτής υιοθεσίας, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, όχι μόνο να δώσουν σπιτικό σε κάποιο αδέσποτο ζώο, αλλά και σε περίπτωση που έχουν, να μην το εγκαταλείψουν στον δρόμο» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους τετράποδους πρωταγωνιστές, θα βρίσκεται στο σημείο η κτηνίατρος, ΒίκηΆχλη, η οποία θα μιλήσει για τις στειρώσεις. Επιπλέον θα βραβευτεί ο Πυρονόμος Β’ ΕΜΑΚ, Αναστάσιος Πανιώρης, μαζί με τον διασώστη σκύλο του «ΤΑΛΩ», για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Για την κακοποίηση των ζώων θα μιλήσει εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε άλλο σημείο η θεατρική ομάδα «Το κλειδί», του συλλόγου Κουριωτών ο «Ταξιάρχης», θα παρουσιάσει παραμύθια στα παιδιά, με πρωταγωνιστές τα ζώα.

Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι από την οδό Σοφούλη (στρατόπεδο ΝΑΤΟ)
00000000000000000000000000000

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη