Ένας γάτος πρόσφυγας ξαναβρίσκει την οικογένεια που έχασε στη Λέσβο [ΒΙΝΤΕΟ]. Μοσούλη – Λέσβος –Βερολίνο –Νορβηγία!!!

717 Views
Ένας γάτος πρόσφυγας ξαναβρίσκει την οικογένεια που έχασε στη Λέσβο [ΒΙΝΤΕΟ]. Μοσούλη – Λέσβος –Βερολίνο –Νορβηγία!!! Ένας γάτος πρόσφυγας ξαναβρίσκει την οικογένεια που έχασε στη Λέσβο [ΒΙΝΤΕΟ]. Μοσούλη – Λέσβος –Βερολίνο –Νορβηγία!!!

Ένας γάτος πρόσφυγας ξαναβρίσκει την οικογένεια που έχασε στη Λέσβο [ΒΙΝΤΕΟ]. Μοσούλη – Λέσβος –Βερολίνο –Νορβηγία!!!

Η ιστορία

Μια πραγματικά απίστευτη αλλά και όμορφη ιστορία. Ο Δίας είναι ένας γάτος. Πήρε το όνομα αυτό στη Λέσβο. Εκεί βρέθηκε ως πρόσφυγας πολέμου, κάνοντας το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι από τη Μοσούλη του Ιράκ. 

Ταξίδεψε μαζί την οικογένειά του μέσα στην ειδική τσάντα μεταφοράς η οποία όμως έσπασε πριν η πλαστική λέμβος που τους μετέφερε όλους φτάσει στη Μυτιλήνη. Όταν πια έφτασαν το ζώο κατατρομαγμένο εξαφανίστηκε. 

Σύμφωνα με το zoosos.gr οικογένεια τον αναζήτησε με τη βοήθεια εθελοντών αλλά στάθηκε αδύνατον να τον βρουν. Αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της αφήνοντας πίσω τον αγαπημένο της Kunkush, όπως είναι το πραγματικό του όνομα. 

Όμως οι εθελοντές και οι κάτοικοι του νησιού δεν το έβαλαν κάτω και τελικά βρήκαν τον άσπρο, υπέροχο γάτο. Τον φρόντισαν όσο καλύτερα μπορούσαν και στη συνέχεια ξεκίνησαν μια μεγάλη εκστρατεία αναζήτησης της οικογένειας για να πετύχουν την επανένωσή τους με τον Δία - Kunkush. 

Ο Ιγνάτιος Καζαντζόγλου ο ιδιοκτήτης του ξενώνα «The Sun House» που βρίσκεται στο Μόλυβο φρόντισε το γάτο μέχρι να ταξιδέψει για να βρει την οικογένειά του. Ο ίδιος εξηγεί ότι υπήρξε κι ο ίδιος πρόσφυγας και θα έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει το ζώο.

Η Ομάδα Επανένωσης του Δία «The Reunite Dias (Kunkush) Team» δημοσίευσε την ιστορία του γάτου στο διαδίκτυο κάνοντάς τη γνωστή διεθνώς. Έτσι κινητοποιήθηκε η Emma μια κοπέλα από το Βερολίνο που δέχτηκε να γίνει ανάδοχος του γάτου, να προσπαθήσει να βρει την οικογένεια - που δεν ήταν γνωστό σε ποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης βρισκόταν - κι αν δεν τα καταφέρει να τον υιοθετήσει. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και το ταξίδι του Δία για την Γερμανία έγινε στις 4 Ιανουαρίου.

Από εκεί η προσπάθεια να βρεθεί η οικογένεια του Δία - Kunkush συνεχίστηκε και τελικά μετά από τέσσερις μήνες συνεχούς αναζήτησης ευοδώθηκε! Η οικογένειά του που στο μεταξύ είχε εγκατασταθεί στη Νορβηγία διάβασε γι’ αυτόν σε μια εφημερίδα της χώρας! 

Αμέσως οργανώθηκε το ταξίδι του Δία - Kunkush από το Βερολίνο για τη Νορβηγία. Η οικογένεια έχει πλέον στην αγκαλιά της τον υπέροχο γάτο της που από την αρχή προσπάθησε να γλιτώσει από τις φλόγες του πολέμου.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη