Φτιάξτε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες σαν λουκουμάδες

928 Views
Φτιάξτε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες σαν λουκουμάδες Φτιάξτε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες σαν λουκουμάδες

 

Αγαπάμε, προστατεύουμε και φροντίζουμε το περιβάλλον άλλο τόσο και τα ζώα και φυσικά δεν τρώμε τους ..φίλους μας. Στο πλαίσιο αυτό και ως βετζετέριαν προτείνουμε απλές και νόστιμες συνταγές, όπως η παρακάτω.


Νόστιμα, τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, θα σας εμπνεύσουν με την πρώτη ματιά και θα σας κερδίσουν με το πρώτο δάγκωμα.

Είναι δανικά για ορεκτικό, για συνοδευτικό με το ουζάκι αλλά και για να εμπλουτίσουν έναν μπουφέ και σερβίρονται όλες τις ώρες.

Υλικά για περίπου 26 τεμάχια

400 γραμμάρια κολοκυθάκια
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
225 γραμμάρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 γραμμάρια ξηρή μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
Ελαιόλαδο μαζί με σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Αρχικά πλύνετε και στεγνώστε καλά τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίσουν για 30 λεπτά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα πατήσετε με ένα κουτάλι ή να τα στύψετε μέσα σε μια πετσέτα για να αποβάλλουν καλύτερα τα περιττά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη μαγιά και στη συνέχεια ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα ρίξτε αργά – αργά το νερό για να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων.

Προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε (μέχρι 10 γραμμάρια προτείνουμε), το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε έντονα. Προσθέστε τα καλά στραγγισμένα κολοκυθάκια, αναμείξτε, σκεπάστε το μπολ με μια ζελατίνα και αφήστε το σε χλιαρό μέρος ή μέσα στο φούρνο σας για 3 περίπου ώρες μέχρι η ζύμη να ανέβει και να εμφανίσει μικρές φυσαλίδες.

Μόλις είναι έτοιμα, ζεστάνετε το λάδι στους 170ο C και με δύο κουταλάκια ρίξτε λουκουμάδες στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε λίγους κάθε φορά για να αποφύγετε να μειωθεί η θερμοκρασία.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι περίπου 3-4 λεπτά , γυρίζοντας τους και από την άλλη μεριά για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Όταν πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, τραβήξτε τους μια ένα τρυπητό και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν θέλετε καρυκεύεστε με λίγο αλάτι επιπλέον και σερβίρετε!
,
Δανειστήκαμε τη συνταγή από το www.topontiki.gr το οποίο ευχαριστούμε

Φωτογραφικό υλικό





Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης στην
Ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης στην "Κ": «Οι ορχήστρες μας έχουν κατακτήσει ένα υψηλότατο καλλιτεχνικό επίπεδο» | Interview
με 0 Σχόλια 692 Views

Ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης στην "Κ": «Οι ορχήστρες μας έχουν κατακτήσει ένα υψηλότατο καλλιτεχνικό επίπεδο» | Interview


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο