Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Υπογράψτε για τις φυλακισμένες φάλαινες - Οι όρκες πρέπει να αφεθούν ελεύθερες

1056 Views
Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Υπογράψτε για τις φυλακισμένες φάλαινες - Οι όρκες πρέπει να αφεθούν ελεύθερες Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Υπογράψτε για τις φυλακισμένες φάλαινες - Οι όρκες πρέπει να αφεθούν ελεύθερες

 


Ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο μέσω της σελίδας του στο Facebook ζητεί από τους συνδρομητές του να υπογράψουν την έκκληση για την απελευθέρωση των φαλαινών από την «φυλακή των κητών» που έχει εντοπισθεί στην περιοχή Πριμόριε της Ρωσίας. Η αποκάλυψή της από οικολογικές οργανώσεις έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις όχι μόνο των οργανώσεων αυτών αλλά και διασημοτήτων, όπως και τη διενέργεια ερευνών από τις ρωσικές αρχές.

Στον Κόλπο Σρέντναγια κοντά στην πόλη Ναχότκα της ρωσικής Άπω Ανατολής, σ ένα ειδικό κέντρο έχουν εγκλωβιστεί 11 όρκες που αλιεύθηκαν παράνομα με σκοπό την πώλησή τους στην Κίνα και μερικές δεκάδες φάλαινες μπελούγκα. Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ όπως έχουν αναφέρει τοπικά μέσα ενημέρωσης από τον χώρο αυτό τον οποίο οι οικολόγοι αποκαλούν «φυλακή των κητών», έχουν χαθεί ή πεθάνει μερικές όρκες και μπελούγκες. Η κατάσταση για την τύχη των θαλασσίων αυτών θηλαστικών περιπλέκεται και από το ότι για την επίλυση του ζητήματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη διαφόρων ρωσικών υπηρεσιών. Οι οικολογικές οργανώσεις από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι η περαιτέρω κράτηση των θαλασσίων θηλαστικών στη «φυλακή των κητών» εγκυμονεί κινδύνους γι αυτά.

Την έκκληση για την απελευθέρωση των θαλασσίων θηλαστικών έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 880 χιλιάδες άνθρωποι. Στην έκκληση τονίζεται ότι «οι όρκες πρέπει να αφεθούν ελεύθερες και να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», ενώ «τις μπελούγκες πρέπει να τις αναλάβουν υπεύθυνα άτομα, τα οποία θα αναλάβουν την διατροφή τους, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία τους και εν συνεχεία εφόσον είναι έτοιμες, να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Παράλληλα οι συντάκτες της έκκλησης επισημαίνουν ότι κατά την άποψη των ειδικών, τα θαλάσσια θηλαστικά μπορεί να πεθάνουν, εάν παραμείνουν κι άλλο χρονικό διάστημα στο κέντρο κράτησής τους.

Μεταξύ των διασημοτήτων που έδειξαν ενδιαφέρον για την τύχη των θαλάσσιων θηλαστικών είναι και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Πάμελα Άντερσον η οποία απευθύνθηκε με επιστολή της προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας του να μεριμνήσει για την απελευθέρωσή τους. Το ίδιο αίτημα προέβαλε ο ωκεανολόγος Ζαν Μισέλ Κουστό, ο γιος του Ζακ Ιβ Κουστό.

Στις 22 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Φυσικών Πόρων και στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας σε συνεργασία με επιστημονικούς οργανισμούς να επιλύσουν έως την 1η Μαρτίου το θέμα που αφορά την τύχη των εγκλωβισμένων θαλασσίων θηλαστικών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νέες κυκλοφορίες | Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας |Τα λόγια του Τσιν.
Νέες κυκλοφορίες | Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας |Τα λόγια του Τσιν.
με 0 Σχόλια 1260 Views

Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει μια ταινία, βιβλίο η δίσκο αγαπημένο κάποιου. Ίσως η ταύτιση, ίσως το νόημα, η ροή, η χρονική στιγμή που αυτός ο κάποιος ασχολήθηκε με αυτό το κάτι, ίσως η ανάγκη Γράφει ο Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο