Κρήτη: Βρέθηκε απολιθωμένο ψάρι στο Φαράγγι της Σαμαριάς

913 Views
Κρήτη: Βρέθηκε απολιθωμένο ψάρι στο Φαράγγι της Σαμαριάς Κρήτη: Βρέθηκε απολιθωμένο ψάρι στο Φαράγγι της Σαμαριάς

 Μια «πέτρα» σε σχήμα ψαριού βρέθηκε στα Χανιά, στο Φαράγγι της Σαμαριάς και αναμένεται να εξεταστεί από ειδικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το flashnews, η ύπαρξη απολιθωμάτων θαλάσσιων οργανισμών στα Κρητικά βουνά είναι γνωστή και μάλιστα έχουν περισυλλεγεί και εκτεθεί πολλά από αυτά, και ειδικά όστρακα από την εποχή που η Κρήτη βρισκόταν στον βυθό της θάλασσας. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πρόκειται για μια «πέτρα» σε μορφή μεγάλου ψαριού η οποία πολύ πιθανόν να αποτελεί ένα μεγάλο και σπάνιο απολίθωμα.

Ο δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Γιάννης Φωτάκης, η «πέτρα» αυτή βάρους περίπου 20 κιλών, και μήκους 50 πόντων, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην διάρκεια εργασιών συντήρησης του μονοπατιού της Σαμαριάς.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κατέγραψαν ακριβώς την θέση όπου βρέθηκε, την περισυνέλεξαν, την καθάρισαν και ενημέρωσαν τους ειδικούς από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εξεταστεί και να εξακριβωθεί για το εάν πρόκειται για ένα άριστα διατηρημένο απολίθωμα προϊστορικού ψαριού.

Καθηγητής του τμήματος θα μεταβεί στον Ομαλό για να δει από κοντά το απολίθωμα, το οποίο μάλλον θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του ιδρύματος για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ πιθανόν με τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Δασών να μεταβεί και στο σημείο όπου βρέθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία και στον χώρο.

Πηγή: flashnews.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο