Διαμαρτυρία για την κοπή 260 δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

1160 Views
Διαμαρτυρία για την κοπή 260 δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη Διαμαρτυρία για την κοπή 260 δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη


 δ.τ.

Σε διαμαρτυρία εν όψει της επικείμενης νέας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την κοπή 260 δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη καλεί το Δίκτυο για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα δέντρα, τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καλείται στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, να εγκρίνει την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου για την κοπή 260 δέντρων στις οδούς Δελφών, Παπαναστασίου, Κ. Καραμανλή και Κωνσταντινουπόλεως.Η νέα αυτή απόφαση της Επιτροπής έγινε με τον συνηθισμένο τρόπο, δηλαδή μαζικά, με κριτήριο το είδος των δέντρων (λεύκα), και όχι με βάση τις ορθές επιστημονικές πρακτικές της δασολογίας, δηλαδή την ξεχωριστή αυτοψία και τεχνική έκθεση για τη βιωσιμότητα του κάθε δέντρου ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος στις αρχές του 2022, πρόκειται να κοπούν συνολικά 2.500 δέντρα, με τη λογική του "μαζί με τα ξερά κόβονται και τα χλωρά".Με τις μαζικές κοπές και τις χιλιάδες κλαδεύσεις που πραγματοποιούνται με λάθος πρακτικές, καταστρέφοντας τα δέντρα, πραγματοποιείται μια δραστική μείωση του πρασίνου στη Θεσσαλονίκη και μια συνεχόμενη περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση. Η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει να διαχειρίζεται την πλειοψηφία των δέντρων ως δημόσιο κίνδυνο και όχι ως ζώντες οργανισμούς που είναι πηγή πολλαπλών ωφελειών για τη ζωή στην πόλη.

Το Δίκτυο για το αστικό πράσινο "SOSε τα Δέντρα" ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εγκρίνει την κοπή των 260 δέντρων και προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Δευτέρα (20/9) στις 18:00 το απόγευμα.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη