Δ.Θ: Εναρκτήρια εκδήλωση για την αποστολή «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις»

1262 Views
Δ.Θ:  Εναρκτήρια εκδήλωση για την αποστολή «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» Δ.Θ: Εναρκτήρια εκδήλωση για την αποστολή «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις»

Ένα ακόμα βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη κάνει η Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 13.00, με την εναρκτήρια εκδήλωση της αποστολής «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» (NetZero Cities),  στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco (26ης Οκτωβρίου 21). Η συγκεκριμένη αποστολή υποστηρίζει τον μετασχηματισμό ευρωπαϊκών πόλεων προς την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, στο πλαίσιο της ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

Τον Απρίλιο του 2022 ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, να συμμετέχει στην αποστολή «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις (NetZero Cities)». Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις νομοθετικές δεσμεύσεις του Εθνικού Κλιματικού Νόμου (Ν.4936/27.5.2022). Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσει ως πρότυπος κόμβος καινοτομίας, αναπτύσσοντας ένα αποθετήριο καλών πρακτικών από επιτυχημένα έργα και επενδύσεις πλήρους κλίμακας. 


Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη εναρκτήρια συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. Φορείς της πόλης που σχετίζονται με τους τομείς της ενέργειας, της κινητικότητας, του χωρικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, του περιβάλλοντος, των έξυπνων λύσεων κ.ά. θα δεσμευτούν στην αποστολή για μια βιώσιμη και «έξυπνη» πόλη και θα συμβάλλουν επιστημονικά στη διαμόρφωση της ατζέντας με δράσεις και έργα για τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης προς την κλιματική ουδετερότητα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις-εργαστήρια ανά θεματική και τομέα ενδιαφέροντος προκειμένου μέχρι το καλοκαίρι του 2023 να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση το Κλιματικό Σύμφωνο, το Πρόγραμμα Δράσεων και το Επενδυτικό πλάνο. Με την έγκριση του Κλιματικού Συμφώνου ανοίγονται ευκαιρίες χρηματοδοτικών εργαλείων και συνεργειών για την από κοινού υλοποίησή του και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας μέχρι το 2030.

Τη διενέργεια του εργαστηρίου πρόκειται να υποστηρίξουν σύμβουλοι (City Advisors) που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Θεσσαλονίκη, στελέχη του Δικτύου των Ανθεκτικών Πόλεων (Resilient Cities Network), σύμβουλοι από την πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια (Covenant of Mayors for Climate and Energy) και η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ ΑΕ - ΑΟΤΑ).

5

12α ΘΒΘ - Βραβεία Κοινού 2023: Αποτελέσματα 1ης ψηφοφορίας  Ιουνίου - Δεκεμβρίου 2022
  
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη για τη φετινή θεατρική σεζόν διαδικτυακή ψηφοφορία «Ψηφίστε τις 5 καλύτερες παραστάσεις, Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2022».
. 
Θυμίζουμε πως το Kulturosupa.gr για 10η συνεχόμενη χρονιά, πολύ πριν κάνει πράξη τα Θεατρικά Βραβεία ως Τελετή Απονομής, διοργανώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει τις αγαπημένες του παραστάσεις και φυσικά το μοναδικό Μέσο που ασχολείται ενεργά και ουσιαστικά προωθώντας κυρίως το θέατρο της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών [16-19/02/2023], το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει 5 παραστάσεις της αρεσκείας του από τις συνολικά 89 και η ανταπόκριση και αυτή τη φορά υπήρξε πολύ μεγάλη, ενώ α
ξίζει να σημειωθεί από το σύνολο ψηφίστηκαν 82 παρασταστάσεις.
.
Οι κοινοποιήσεις κάποιων θιάσων και εμπλεκομένων προσώπων, έφερε θετικά αποτελέσματα στις παραγωγές τους, ενώ η αδιαφορία πολλών άλλων να προωθήσουν στο κοινό το έργο τους, λειτούργησε εν τέλει αρνητικά και για τους ίδιους.Θεμιτές όλες οι απόψεις & όλες οι θέσεις. 
.
Ας μην ξεχνά κανείς πως σε αυτές τις ψηφοφορίες τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο θεατής καθώς δεν εμπλέκεται κανένας άλλος.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Έπειτα από καταμέτρηση της ανοιχτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και e-mails, οι 3 πρώτες παρακάτω παραστάσεις παίρνουν κατευθείαν το εισιτήριο για τη τελική δεκάδα, ενώ οι υπόλοιπες μια καλή «προίκα» ψήφων καθόσον θα αναμετρηθούν με τις επιλαχούσες παραστάσεις της δεύτερης ψηφοφορίας (Ιανουαρίου-Μαίου 2023) για τις 4 θέσεις (6-10) της 10άδας.
 
 
Μέσω ειδικής φόρμας ελήφθησαν συνολικά: 6.733 ψήφοι.
Μετά από έλεγχο διευθύνσεων  i.p., έγκυρα ήταν: 4.308, άκυρα 2.425
 
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ελήφθησαν 622 e-mails.
Μετά από έλεγχο διευθύνσεων i.p., έγκυρα ήταν: 488, άκυρα 134
 
Σύνολο έγκυρων ψήφων: 4.796
Στην τελική ψηφοφορία, περνούν οι 3 παρακάτω παραστάσεις:

1042 ΨΗΦΟΙ
«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας.
Πρεμιέρα: 18/07 - θέατρο Δάσους.

612 ΨΗΦΟΙ
"Μήδεια" του Ευριπίδη.
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας.
Πρεμιέρα: 21/07 - θέατρο Συκεών.

572 ΨΗΦΟΙ
«Μην πεις όχι μωρό μου» του Βασίλη Τσικάρα.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.
Πρεμιέρα: 28/10 - Θέατρο Άρατος.

Επιλαχούσες παραστάσεις, θα αναμετρηθούν με τις παραστάσεις της 2ης ψηφοφορίας για τις θέσεις 6-10

361 ΨΗΦΟΙ
«Κάποιος να με προσέχει» του Φρανκ Μακγκίνες.
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου.
Πρεμιέρα: 11/11 - Θέατρο Αυλαία.

338 ΨΗΦΟΙ
«Εκτός σύμβασης» της Γιώτα Τεμπρίδου.
Σκηνοθεσία: Διογένης Γκίκας, Δέσποινα Μπισχινιώτη.
Πρεμιέρα: 04/11 - Θέατρο Φαργκάνη Art.
 
264 ΨΗΦΟΙ
«Το Παιχνίδι» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου - Άνθιμος Κατιρτζόγλου.
Πρεμιέρα: 23/12 - Θέατρο Σοφούλη.

263 ΨΗΦΟΙ
«Νύχτες στο Παλέρμο» (συλλογικό).
Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου, Γιώργος Γκασνάκης.
Πρεμιέρα: 12/11 - Θέατρο Παράθλαση.

255 ΨΗΦΟΙ
«Η Μηχανή του Τούρινγκ»
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
Πρεμιέρα: 05/10 –Θέατρο Αριστοτέλειον.

177 ΨΗΦΟΙ
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.
Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα.
Πρεμιέρα: 04/09 - Θέατρο Δάσους.

133 ΨΗΦΟΙ
«Κίνηση ΜΑΤ» του Μιχαήλ Άνθη.
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Άνθης.
Πρεμιέρα: 30/11 - Θέατρο Σοφούλη.
.
Συγχαρητήρια σε όλους.
.
Ακολουθεί δεύτερη ψηφοφορία, μέσα Μαΐου, που θα αφορά θεατρικές πρεμιέρες Ιανουαρίου– Μαίου 2023, και κατόπιν τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου, με την τελική δεκάδα, όπου σε αυτήν το κοινό θα ψηφίσει τους νικητές για τα 3 μεγάλα Βραβεία Κοινού.
--------------------
Ο μαραθώνιος των ψηφοφοριών συνεχίζεται.
,-
Η τελική 10άδα παραστάσεων που θα διεκδικήσουν τα 3 Βραβεία Κοινού, θα ανακοινωθεί αρχές Ιουνίου μαζί με όλες τις υποψηφιότητες της Κριτικής Επιτροπής.
-
Μείνετε συντονισμένοι, συχνές αναφορές στο www.kulturosupa.gr

11111111111111111111111111111111


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη