Σύσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών για την προστασία των δασών

613 Views
Σύσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών για την προστασία των δασών Σύσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών για την προστασία των δασών

 


Τα οφέλη από τη δημιουργία ενός διαδημοτικού συνδέσμου προστασίας του Σέιχ Σου, στα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), παρουσιάστηκαν σήμερα (15/2) στο πλαίσιο σύσκεψης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου.

«Δώδεκα δήμοι στην Αττική έχουν συστήσει έναν σύνδεσμο, που διαχειρίζεται τον αντίστοιχο πνεύμονα με το δικό μας Σέιχ Σου. Τις καλές πρακτικές και τα εργαλεία που υπάρχουν από τη δημιουργία του συνδέσμου θα πρέπει να τα μεταφέρουμε, για να προχωρήσουμε γρήγορα και εδώ. Όσο δεν υπάρχει διαχειριστική επάρκεια, θα βλέπουμε τα τρένα των χρηματοδοτήσεων να περνούν», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το παράδειγμα του ΣΠΑΥ και τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από τη λειτουργία ενός συνδέσμου παρουσίασε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. «Ως Διοίκηση του ΣΠΑΥ θέσαμε πέντε άξονες: τη θωράκιση του Υμηττού, την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς, τον εθελοντισμό, τη φιλοδασική συνείδηση και τον Smart Υμηττό», εξήγησε ο κ. Κωνσταντάτος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει συνεργασία, ώστε να γίνει πράξη και το Smart Σέιχ Σου. Μιλώντας για το έργο του ΣΠΑΥ, ο κ. Κωνσταντάτος έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο φιλοδασικό σύστημα.

«Στην προσπάθεια για την προστασία του περιαστικού δάσους δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε με όλους τους φορείς αγαστή συνεργασία», σημείωσε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Δήμων που έχουν στα όριά τους εκτάσεις του Σέιχ Σου, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη