Πέθανε εν ώρα καθήκοντος στην Τουρκία: Με τιμές ήρωα αποχαιρετούν Μεξικανοί τον σκύλο - διασώστη «Proteo»

2895 Views
Πέθανε εν ώρα καθήκοντος στην Τουρκία: Με τιμές ήρωα αποχαιρετούν Μεξικανοί τον σκύλο - διασώστη «Proteo» Πέθανε εν ώρα καθήκοντος στην Τουρκία: Με τιμές ήρωα αποχαιρετούν Μεξικανοί τον σκύλο - διασώστη «Proteo»


Ένας γενναίος Μεξικανός σκύλος - διασώστης, ο Proteo πέθανε ενώ έψαχνε ανάμεσα στα ερείπια για επιζώντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. 

Ο σκύλος είχε σταλεί στην Τουρκία μαζί με άλλους εννέα στα πλαίσια διεθνούς αποστολής προκειμένου να συνδράμει στις αποστολές διάσωσης. Ωστόσο η τελευταία του αποστολή έμελε να είναι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. 

Το Υπουργείο Άμυνας του Μεξικού ανέφερε σε δήλωση του τα εξής: 

«Σε ευχαριστούμε Proteo για το ηρωικό σου έργο, εκπλήρωσες την αποστολή του Μεξικανικού Στρατού. Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας σκύλου διασώστη Proteo», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού. Εκπληρώσε το καθήκον του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση».


Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές πως ο σκύλος - διασώστης έφυγε από τη ζωή αν και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε κούραση μιας και επιχειρούσε για πάρα πολλές ώρες προκειμένου να εντοπίσει επιζώντες στα χαλάσματα. 

 Ένας από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία φέρεται να είπε: «Θέλω να σου πω ότι είμαι περήφανος για σένα, γιατί ήσουν πάντα ένα δυνατό σκυλί, ένας σκύλος εργάτης που δεν τα παράτησε ποτέ». 

Συγκινητική ήταν και η εκδήλωση στη μνήμη του όπου ακούστηκε το όνομα του: «Proteo-παρών», ακούστηκε τρεις φορές


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 5497 Views

....περιλαμβάνει 23 συναυλίες, 11 θεατρικές παραστάσεις και 3 performances. 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη