Αλλάζει όψη η οδός Κρήτης - Αναβαθμίζεται το πράσινο με 250 νέες δενδροφυτεύσεις

1398 Views
Αλλάζει όψη η οδός Κρήτης - Αναβαθμίζεται το πράσινο με 250 νέες δενδροφυτεύσεις Αλλάζει όψη η οδός Κρήτης - Αναβαθμίζεται το πράσινο με 250 νέες δενδροφυτεύσεις

Αλλάζει μορφή η οδός Κρήτης και τα δύο πάρκα της περιοχής μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, που υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα φυτεύτηκαν περίπου 250 νέα δέντρα σε αντικατατάσταση 175 δέντρων που είχαν κριθεί επικίνδυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πεδινά σφενδάμια με σφαιρική  κόμη και ωοειδή ανοιχτοπράσινα φύλλα, καλλωπιστικές δαμασκηνιές με καφεκόκκινα φύλλα και αρωματικά ροδαλά άνθη και ψευδοπλάτανοι αλλάζουν το αστικό τοπίο. 

Δενδροδόχοι με ειδικά υλικά
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά  σε τόσο μεγάλη κλίμακα, σε όλες τις δενδροδόχους της οδού Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πλήρωση με χυτό ρητινούχο υλικό, το οποίο είναι υδροπερατό και επιτρέπει τον αερισμό των ριζών. 

Η μέθοδος αυτή συνεισφέρει στην αισθητική αναβάθμιση της οδού, αυξάνει το εύρος του πεζοδρομίου, λειτουργώντας ως προέκτασή του, εμποδίζει τη συγκέντρωση απορριμμάτων στη δενδροδόχο και αποτρέπει την ανάπτυξη ανεπιθύμητης βλάστησης.
Οι παρεμβάσεις για την αντικατάσταση των δένδρων διήρκησαν περίπου τρεις εβδομάδες. Οι εργασίες συνεχίζονται με τη διεύρυνση όσων δενδροδόχων δεν είχαν το κατάλληλο μέγεθος, καθώς επίσης και με τον εμπλουτισμό του εδαφικού υποστρώματος με οργανικά υλικά, που βελτιώνουν το πορώδες του εδάφους,  συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον καλύτερο αερισμό των ριζών και στην ταχύτερη ανάπτυξη των δένδρων.

Η αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση καθιστικών και καλαθιών απορριμμάτων κατά μήκος της οδού.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της οδού Κρήτης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη παρέμβαση και βοήθησαν με κάθε τρόπο το έργο των συνεργείων. 
Μέσα από μια συνολική παρέμβαση αποδίδεται στους κατοίκους της περιοχής μια οδός που θα λειτουργήσει ως πρότυπο για παρόμοιες αναπλάσεις.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 3452 Views

....περιλαμβάνει 23 συναυλίες, 11 θεατρικές παραστάσεις και 3 performances. 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη