Ακόμη ένα πάρκο τσέπης παραδόθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

1414 Views
Ακόμη ένα πάρκο τσέπης παραδόθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης Ακόμη ένα πάρκο τσέπης παραδόθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

 Σε έναν χώρο αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς μεταμορφώθηκε η άλλοτε εγκαταλειμμένη έκταση στη συμβολή της οδού Κορίνθου με την Αιτωλικού, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Η έκταση αυτή, που μέχρι πρότινος παρουσίαζε μια επιβαρυμένη εικόνα, αξιοποιήθηκε ως πάρκο τσέπης, που αποδίδεται στους κατοίκους της περιοχής.

Το νέο πάρκο τσέπης, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και δωρεά από την P&G, παραδόθηκε σήμερα (10/2) το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη. Τη διαμόρφωση του νέου πάρκου τσέπης επιμελήθηκε η Οργάνωση Γη.


Όαση πρασίνου
«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, κάθε γειτονιά της βελτιώνεται», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας πως ένα σημείο που ήταν εγκαταλειμμένο έχει μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου. «Παραδώσαμε έναν χώρο που έχει διαμορφωθεί με υλικά φιλικά στο περιβάλλον και δημιουργεί μια νέα, αναβαθμισμένη εικόνα», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παραδίδουμε τη σκυτάλη στη γειτονιά, αφού είναι και στο χέρι των πολιτών, παράλληλα με τις προσπάθειες των δημοτικών υπηρεσιών, να φροντίζουν για τη διατήρηση του χώρου σε αυτήν την καλή κατάσταση».

«Αυτό το νέο πάρκο τσέπης αποτελεί ένα από τα στολίδια του αστικού ιστού της πόλης», παρατήρησε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, επισημαίνοντας ότι «οι χώροι αυτοί ουσιαστικά και στην πράξη αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων».
«Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να ομορφύνουμε τη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αυξήσουμε το πράσινο της πόλης», είπε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της P&G Ελλάδας Κορίνα Λάζαρη, «η P&G μέσα από το πρόγραμμά της ‘Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης – κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες’ αξιοποιεί εγκαταλελειμμένους χώρους, μετατρέποντάς τους σε πηγές πρασίνου, ανάσες δροσιάς, σημεία συνάντησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, προσβάσιμα σε όλους».

«Το πάρκο φτιάχτηκε με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη Αλέξης Γαληνός, λέγοντας ενδεικτικά ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι στο σύνολό τους φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ο φωτισμός γίνεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο νέο πάρκο τσέπης, έκτασης περίπου 350 τ.μ., προστέθηκαν περίπου 350 δέντρα και φυτά. Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πάρκου αξιοποιήθηκαν λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασης ανανεώθηκε o αστικός εξοπλισμός.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου κ.ά. (πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 3455 Views

....περιλαμβάνει 23 συναυλίες, 11 θεατρικές παραστάσεις και 3 performances. 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη