10410: Η τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες κακοποίησης ζώων

11756 Views
10410: Η τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες κακοποίησης ζώων 10410: Η τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες κακοποίησης ζώων

 

10410: Αμέσως μετά την καταγγελία θα γίνεται η διερεύνηση του περιστατικού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου για την καταγραφή καταγγελιών κακοποίησης ζώων. Εφεξής οι πολίτες θα μπορούν να τηλεφωνούν στο πενταψήφιο αριθμό 10410 και θα μπορούν άμεσα να αναφέρουν κάθε κακοποίηση ζώου αδέσποτου ή και δεσποζόμενου, χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Αμέσως μετά την καταγγελία θα γίνεται η διερεύνηση του περιστατικού
Οι αστυνομικοί που θα καταγράφουν τις καταγγελίες, θα έχουν έδρα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κατεχάκη και θα ενημερώνουν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που έχει συμβεί το καταγγελλόμενο περιστατικό. Από εκεί θα ξεκινά η διερεύνηση. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα μπορούν άμεσα να αναφέρουν κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
  
Η ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων
Σε ανακοίνωση της η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς τονίζει ότι το βήμα αυτό είναι σημαντικό για τη χώρα, αλλά δεν είναι πανάκεια στην κακοποίηση ζώων. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η γραμμή είναι ένα ακόμα εργαλείο για παροχή πληροφοριών σχετικά με την κακοποίηση ζώων και ζητάει να αποφεύγονται οι ανώνυμες καταγγελίες γιατί με αυτό τον τρόπο οι υποθέσεις δεν θα μπορούν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αφού δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων «η ύπαρξη γραμμής δεν σημαίνει μετάθεση ευθύνης, το χειρότερο θα ήταν ο καθένας να κάνει ανώνυμα τηλεφωνήματα και να μην δίνει τα στοιχεία του. Οι υποθέσεις αυτές πιθανότατα δεν θα φθάσουν σε δίκη».

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους10410

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη