Η vegan συνταγή που έφτασε στο Μεξικό από τους Ισπανούς χρησιμοποιεί κοινά υλικά με την κρητική κουζίνα και παρουσιάζεται σε μία comfort χαρούμενη διάθεση!
Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:
- 500 γρ. μικρόσπερμα ρεβίθια αποφλοιωμένα
- 300 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λωρἰδες
- 2 ντομάτες μεγάλες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες σε κυβἀκια
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
- αλἀτι, πιπέρι
- φρέσκα φύλλα λουΐζας για γαρνίρισμα
- Αντικαθιστούμε τα φρέσκα φύλλα λουΐζας με μυρώνια ή άγριο μάραθο.
- Για περισσότερη φρεσκάδα προσέχουμε να διατηρήσει το λάχανο την τραγανή υφή του.
- Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από άγριο περγαμόντο.