«Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» - 90 Χρόνια Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

1532 Views
«Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» -  90 Χρόνια Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ «Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» - 90 Χρόνια Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

«Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνεται από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 09:30 - 15:30, στο κεντρικό κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ (1ος όροφος - αίθουσα Α31).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι εξής έρευνες: «Η ποιότητα του αστικού ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», «Μικροβιόκοσμος στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης: αναγνώριση και παρακολούθηση», «Γεωλογία και ενεργά ρήγματα στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης», «Σεισμοί και Αστικό Περιβάλλον: η περίπτωση της Θεσσαλονίκης», «Φυσικές διεργασίες μεταφοράς θερμότητας και θερμική συμπεριφορά κτιρίου μέσα από προσομοιώσεις», «Δυνατότητες βιωσιμότητας του αστικού περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» και «Θερμαϊκός Κόλπος: το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας».
 
Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν αναρτημένες ανακοινώσεις, με θέμα «Λογότυποι για το αστικό περιβάλλον», οι οποίες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή μελών ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών και θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες. Συγκεκριμένα, θα απονεμηθούν βραβεία υπό τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης για συμμετοχή σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.
 
Η σύσταση της Φυσικομαθηματικής Σχολής προβλέφθηκε στον ιδρυτικό νόμο του Πανεπιστημίου 3341 της 14ης Μαΐου 1925. Τα Τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής λειτούργησαν από το ακαδημαϊκό έτος 1928/29, ενώ το 1943 ιδρύθηκαν τα Τμήματα Χημείας και Φυσιογνωστικού. Το 1965 δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα μεταπτυχιακών σπουδών. Ως τελευταία εξέλιξη, το 1991 ιδρύθηκε το Τμήμα Πληροφορικής. Σήμερα η Σχολή Θετικών Επιστημών αποτελείται από τα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής.
 
Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.
 
Εγγραφή-δήλωση συμμετοχής: http://bit.ly/2siGxAN έως και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Πληροφορίες για το κοινό: τηλ. 2310 998072 και 998020.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή