13 χιλιάδες κόσμου στο 5ο Thessaloniki Pride

847 Views
13 χιλιάδες κόσμου στο 5ο Thessaloniki Pride 13 χιλιάδες κόσμου στο 5ο Thessaloniki Pride

 13 χιλιάδες κόσμου στο 5ο Thessaloniki Pride

Με πλημμύρα κόσμου και συναισθημάτων έκλεισε και φέτος το 5ο Thessaloniki Pride το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016. 13.000 κόσμου που συμμετείχαν στο 4ήμερο φεστιβάλ σκόρπισαν αγάπη και είπαν ένα ηχηρό όχι στο μίσος που αναπαράγουν κάποιοι σε βάρος των λεσβιών, γκέι, αμφί, τρανς και ίντερσεξ (LGBTI) και γενικά προς κάθε διαφορετικότητα με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.
 
Με σύνθημα “αγαπάτε αλλήλ@ς” οι συμμετέχουσες κι οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμά τους ότι ο λόγος μίσους δεν εμπίπτει στην ελευθερία λόγου, καθώς μπορεί να έχει πολύ τραγικές συνέπειες, όπως πριν μερικές εβδομάδες στο Ορλάντο.
 
Το χρώμα και ο παλμός ήταν κυρίαρχα στα πάρτι τη συναυλία και φυσικά στην παρέλαση δείχνοντας ότι η διαφορετικότητα είναι μια αξία που πρέπει να τη γιορτάζουμε και όχι να ντρεπόμαστε γι’ αυτήν. Οι ποικίλες καλλιτεχνικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις ανέδειξαν τα θέματα που απασχολούν την LGBTI κοινότητα και τα έβαλαν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου.
 

Η πέμπτη διοργάνωση του Thessaloniki Pride συνέβαλε περεταίρω στην ανάπτυξη του θεσμού του φεστιβάλ κυρίως σε τρεις άξονες:

-        Το φεστιβάλ διπλασιάστηκε σε διάρκεια, από 2 σε 4 μέρες
-        Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνεισφέροντας με τις δικές τους εκδηλώσεις μια σειρά από συνεργαζόμενες οργανώσεις: Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Θετική Φωνή, Ulysses, Διεθνής Αμνηστία, Thessaloniki Rainbow Youth, HOMOphonia, 11528-Δίπλα σου
-        Ενισχύθηκε η διεθνής διάσταση του Thessaloniki Pride με υπερδιπλάσιες διεθνείς συμμετοχές από το εξωτερικό και ένα διεθνές συνέδριο από 26 ως 30 Ιουνίου 2016 με στόχο την υλοποίηση ενός περιφερειακού θεσμού pride στη ΝΑ Ευρώπη.
,

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή