Κάνουμε λιγότερο σεξ κι έχουμε λιγότερες εγκυμοσύνες λόγω κρίσης. Όλη η έρευνα.

606 Views
Κάνουμε λιγότερο σεξ κι έχουμε λιγότερες εγκυμοσύνες λόγω κρίσης. Όλη η έρευνα. Κάνουμε λιγότερο σεξ κι έχουμε λιγότερες εγκυμοσύνες λόγω κρίσης. Όλη η έρευνα.

Κάνουμε λιγότερο σεξ κι έχουμε λιγότερες εγκυμοσύνες λόγω κρίσης. Όλη η έρευνα.

Μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα εμφανίζουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, με αποτέλεσμα από τη μια πλευρά να παρατηρείται μείωση στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά και στις επιθυμητές εγκυμοσύνες, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες. «Η μείωση των εκτρώσεων δεν οφείλεται στην ενημέρωση για την αντισύλληψη, αλλά στη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας του Ελληνικού πληθυσμού», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κρεατσάς.

Η απουσία σεξουαλικής αγωγής και το έλλειμμα ενημέρωσης αποτυπώνονται σε αποτελέσματα έρευνας της Β΄ Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε ο καθηγητής, σύμφωνα με την οποία το 48% των νέων που ρωτήθηκαν, ενημερώνεται για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς από το διαδίκτυο, το 32% από φίλους και μόνο το 7% από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι όπως είπε ο καθηγητής, είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών. Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα εστίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην προληπτική ιατρική φροντίδα των γυναικών, σημειώνοντας ότι δυστυχώς στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν ακόμη ταμπού και προκαταλήψεις γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής αγωγής.

«Στην υγεία δεν υπάρχουν ταμπού και στην πρόληψη δεν πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις» είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή και της Εκκλησίας, προκειμένου να αρθούν αυτά τα εμπόδια και να πεισθούν οι Ελληνίδες για την αναγκαιότητα των προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ, έλεγχος μαστού). Η κ. Παπακώστα ανακοίνωσε τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους. Άμεσα όπως είπε, μέσω των δημόσιων δομών θα ξεκινήσει σε όλη τη χώρα εκστρατεία ενημέρωσης των γυναικών και των νέων, σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου, της μήτρας και του μαστού και διενέργειας προληπτικών εξετάσεων.

Η αρχή έγινε σήμερα από τη Β΄ Μαιευτική Κλινική στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου περισσότερες από 120 γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες έκαναν δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ Παπ. «Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων» δήλωσε ο κ. Κρεατσάς, σημειώνοντας ότι με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις, που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: σχέσειςειδήσειςνέασεξ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο