Πορνογραφία & προφυλακτικό

1957 Views
Πορνογραφία & προφυλακτικό Πορνογραφία & προφυλακτικό

 Νέα μελέτη δείχνει ότι το πορνό παίζει σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση της χρήσης προφυλακτικού σε άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι άνδρες που έβλεπαν πορνό με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο στο οποίο προβαλλόταν η χρήση προφυλακτικού, ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν οι ίδιοι πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό. Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι η πορνογραφία μπορεί να έχει και προστατευτική δράση, στο βαθμό που ενθαρρύνει τους άνδρες να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
Η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στη χρήση πολυμέσων σεξουαλικού περιεχομένου και τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλακτικό.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα δημόσιας υγείας να προκύπτει από τη χρήση των πορνογραφικών πολυμέσων και κυρίως του διαδικτυακού πορνό. Αντιθέτως, ένας τύπος πορνογραφίας βρέθηκε να σχετίζεται με λιγότερες επαφές πρωκτικού σεξ χωρίς προφυλακτικό. Αυτό ίσχυε ακόμα και στην περίπτωση που η χρήση του πορνό ήταν ανεξέλεγκτη. Ωστόσο, η θέαση πορνό που περιείχε σκηνές πρωκτικού σεξ χωρίς προφυλακτικό είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα ευρήματα αυτά λοιπόν φαίνεται να έχουν πολύ σημαντικές εφαρμογές στην πολιτική της πρόληψης του HIV.

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε μια διαδικτυακή μελέτη 265 ανδρών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες και που είχαν χρησιμοποιήσει πολυμέσα πορνογραφικού περιεχομένου μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες. Οι συμμετέχοντες προσεγγίστηκαν με τη βοήθεια των μεσών κοινωνικής δικτύωσης και ερωτήθηκαν σχετικά με τον αριθμό των πρωκτικών σεξουαλικών επαφών που είχαν με προφυλακτικό και τον αριθμό αυτών που είχαν χωρίς. Όλοι ήταν τουλάχιστον 18 και κατοικούσαν σε μια ακτίνα 50 μιλίων από τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη ή τα Ουάσινγκτον. 

Το 92% των ανδρών που είχε σεξουαλικές επαφές με άνδρες ανέφερε ότι είχε δει πορνό με μη ασφαλές πρωκτικό σεξ και το 48% δήλωσε ότι επηρεάστηκε να υιοθετήσει πιο επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές. Το 70% ανέφερε ότι μετά τη θέαση ήθελε να δοκιμάσει τις πρακτικές που είδε, ενώ το 55% δήλωσε πως η θέαση οδήγησε στην αναζήτηση σεξουαλικής επαφής.

Ζητήθηκε, επίσης, από τους άνδρες να σχολιάσουν πώς αναλαμβανόντουσαν οι ίδιοι την επίδραση του πορνό. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το πορνό που περιείχε μη ασφαλές σεξ συνέβαλε στην υιοθέτηση πιο επικίνδυνων σεξουαλικών συμπεριφορών. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αυξηθεί η διαθεσιμότητα πορνογραφικού υλικού που θα προβάλει σκηνές πρωκτικού σεξ στις οποίες ξεκάθαρα θα χρησιμοποιείται προφυλακτικό.

Ιστορικά, η χρήση προφυλακτικού στο πορνό αφηνόταν στην επιλογή των εργαζόμενων με σκοπό την προστασία τους από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ωστόσο, η αύξηση του μη ασφαλούς πρωκτικού σεξ στο διαδικτυακό πορνό, ανάγκασε το αρμόδιο συμβούλιο του Λος Άντζελες να περάσει ρυθμίσεις που καθιστούν τη χρήση προφυλακτικού απαραίτητη στα πορνογραφικά φιλμ για λόγους προστασίας των εργαζομένων. Μια παρόμοια ρύθμιση θα ψηφιστεί στην Καλιφόρνια το Νοέμβριο.

Μια ακόμα πιο ακραία νομοθετική ρύθμιση στη Utah, κατονόμασε τα πολυμέσα σεξουαλικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη χρήση ή όχι προφυλακτικού, ως πηγή κρίσης για τη δημόσια υγεία. Τα παρόντα ευρήματα, ωστόσο, έρχονται σε αντιπαράθεση με τη νομοθετική ρύθμιση της Utah αφού δείχνουν ότι η πορνογραφία δε σχετίζεται πάντα με επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, αλλά αντιθέτως μπορεί να λειτουργήσει και προστατευτικά όταν μέσα από την προβολή της χρήσης προφυλακτικού ενθαρρύνει τους άνδρες να επιλέγουν το ασφαλές σεξ. 

Είναι απαραίτητο, όμως, η μελλοντική έρευνα να εξετάσει εάν η χρήση προφυλακτικού στις πορνογραφικές σκηνές θα έχει σαν αποτέλεσμα αλλαγές στη χρήση προφυλακτικού.

Πηγή: medicalnewstoday
www.andrologia.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Πώς πέρασα το φετινό θεατρικό καλοκαίρι»… | Στον Παλμό των Φουαγιέ
Πώς πέρασα το φετινό θεατρικό καλοκαίρι»… | Στον Παλμό των Φουαγιέ
με 0 Σχόλια 4140 Views

Φέτος εντόπισα πιο συνειδητά ορισμένα θέματα που συνέβαλαν σε έναν θεατρικό απολογισμό με αρνητικό κατ’ εμέ πρόσημο…Γράφει η Πίτσα Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή