Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης
.
Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από όσα έχω ζήσει.
Η πρότερη καραντίνα αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τον πρώτο καιρό στις μετακινήσεις εκτός νομού Θεσσαλονίκης με οδήγησαν σε επιλογές επαναγνωριμίας με την Επανομή, την Αγία Τριάδα, τους Νέους Επιβάτες και την Περαία.
Όχι μόνο ως προς τις ακτές, τη θάλασσα και την αμμουδιά, αλλά και προς τα locations για φωτογραφήσεις και γυρίσματα.
Ένα σκηνικό στα όρια του αστικού με το υπαίθριο που δεν είναι αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά και ανάγνωση.
Η φίλη μου και συνοδοιπόρος σε αρκετά καλλιτεχνικά πρότζεκτ, αλλά και συναθλήτρια, Μάγδα Κωνσταντινίδου, με την οποία βιώσαμε από κοινού την εμπειρία του γυμνού ποζαρίσματος στο Ακατάλληλο Μάθημα Ζωγραφικής στο Μπενσουσάν Χαν, είχε στο μυαλό της ένα κόνσεπτ ενδιαφέρον.
Ημίγυμνο κ γυμνό σε χαλάσματα, εγκαταλελειμμένα κτίρια και ερημικές παραλίες και γωνίες, εμπνευσμένα όλα από την ταινία «Ναυαγός» και τα λευκώματα γυμνών αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων.
Έδωσε μάλιστα και τίτλους στα αυτοσχέδια και αυθόρμητα πρότζεκτ: «Castaway» & «Olympic Spirit».

Μόνο που αυτή τη φορά δε σκηνοθέτησα, ούτε φωτογράφισα εγώ αλλά η ίδια, ακολουθώντας τις οδηγίες και με κοστούμι του ρόλου το γυμνό μου σώμα ερμήνευσα το ρόλο μου ποζάροντας στο φακό της.
Η επαφή με τη φύση, τα τοπία, τον ήλιο, την άμμο, ακόμη και με τα χαλάσματα είναι μια μορφή ερμηνευτικής τέχνης. Αναρωτήθηκα μάλιστα εάν αυτό είχε να κάνει και με μια ανάγκη δική μου να επικοινωνήσω με τη φύση δια της τέχνης χωρίς φύλλο συκής, μετά την τρίμηνη καραντίνα.
Βέβαια το ίδιο το κόνσεπτ αλλά και τα μέρη που επισκεφθήκαμε για να το κάνουμε πράξη συνειρμικά συνδέονταν και με τα τρία μουσικά βίντεο που ήταν να κάνει με μένα πρωταγωνιστή ο φίλος σκηνοθέτης που ζει μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ Ανδρέας Βερνής. Συνδέονταν λόγω των locations που του είχα προτείνει. Η εποχή όμως που διανύουμε δεν καθιστά εύκολη τη μετάβαση του στην Ελλάδα, όποτε η σύμπραξη μας γι’ αυτή τη δουλειά και σε αυτά τα μέρη φαίνεται να μην παίρνει σάρκα κ οστά.
Αλλά η ζωή και η τέχνη συνεχίζεται αλλιώς…!!!
Φωτογραφικό υλικό