Είναι κι αυτοί εδώ και το εκφράζουν με τα πορτραίτα τους. Λεσβίες, Γκέι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσεξουαλ και Διεμφυλικοί στο Μουσείο Κινηματογράφου.

728 Views
Είναι κι αυτοί εδώ και το εκφράζουν με τα πορτραίτα τους. Λεσβίες, Γκέι,  Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσεξουαλ και Διεμφυλικοί στο Μουσείο Κινηματογράφου. Είναι κι αυτοί εδώ και το εκφράζουν με τα πορτραίτα τους. Λεσβίες, Γκέι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσεξουαλ και Διεμφυλικοί στο Μουσείο Κινηματογράφου.

Είναι κι αυτοί εδώ και το εκφράζουν με τα πορτραίτα τους. Λεσβίες, Γκέι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσεξουαλ και Διεμφυλικοί στο φουαγιέ του Μουσείου Κινηματογράφου.

Μια ιδέα του Σπύρου Βαρβέρη, γέννησε μια φωτογράφιση διαφορετική.

Μια φωτογράφιση Λεσβιών – Γκέι – Αμφιφυλόφιλων – Τρανσεξουαλικών και  Διεμφυλικών που μιλούν δημόσια για τον εαυτό τους, δραστήριων, μια φωτογράφιση ακτιβιστών,  που δείχνουν ότι είναι κι αυτοί εδώ, σε μια κοινωνία συχνά φοβική και εχθρική απέναντί τους. 
   Ο Chris Tourlakis παρουσιάζει πορτραίτα προσώπων που αντιμετωπίζουν αρνητικές διακρίσεις, αποκλεισμό, κοινωνικό ρατσισμό, εκθέτοντας ένα μικρό κομμάτι της ψυχής τους.
   Εκτός των γενικότερων προβλημάτων της κοινωνίας,  ανεργία - αυταρχισμό - διάλυση του κοινωνικού κράτους, οι Λε.Γκ.Α.Τ. βιώνουν πρόσθετα προβλήματα: τοποθετούνται στο περιθώριο, αγνοούνται, καθίστανται «αόρατοι/-ες».
Η παρούσα συλλογή φωτογραφικών πορτραίτων, τους/τις κάνει ορατούς/-ές στο δημόσιο χώρο, εκφράζοντας τη μη διαφορετικότητά τους από την υπόλοιπη κοινωνία.
   Το δικαίωμα στον  αυτοπροσδιορισμό δεν πειθαρχεί στις παραδοσιακές απόψεις περί ερωτικής συμπεριφοράς και γενετήσιας σκοπιμότητας, αλλά αντίθετα αναδεικνύει  την αυτοτέλεια του ερωτικού προσανατολισμού και του κοινωνικού φύλου.
   Η φωτογράφιση με τίτλο «Είμαστε κι εμείς εδώ» αντιπαρατίθεται στην «κανονικότητα» και φέρει στο προσκήνιο αυτούς /-ες που οργανώνουν το παρόν και το μέλλον τους με εκείνους/-ες που συζούν, συνυπάρχουν, ερωτεύονται, με γυναίκες και άνδρες που  αγκαλιάζονται και φιλιούνται με όποιον και όποιαν θέλουν.
   Η παρούσα φωτογράφιση φέρνει στο προσκήνιο τον/την διπλανό/-ή μας, το/τη συγγενή, το γείτονα/τη γειτόνισσα, όπως αυτός/αυτή θέλει να είναι.
Κατά δήλωση του φωτογράφου, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.»
Και  Είμαστε κι Εμείς Εδώ.
 
Σπύρος Βαρβέρης, Chris Tourlakis

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο