Rss title here https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/ put the rss description here. +Mon, 05 Jun 2023 11:55:00 +0300 en hourly 1 https://kulturosupa.gr:443/ https://kulturosupa.gr:443/upload/logo.png Rss title here https://kulturosupa.gr:443/ <![CDATA[Ο Elliot Page ποζάρει χωρίς T-shirt μετά τη μαστεκτομή και τη φυλομετάβαση]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/elliot-page-49981/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/elliot-page-49981/#comments +Mon, 05 Jun 2023 11:55:00 +0300 102 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/elliot-page-49981/

Για κάποιους το καλοκαίρι είναι πηγή χαράς, όμως για τον Elliot Page μέχρι τη φυλομετάβαση ήταν πηγή δυσφορίας. Όπως θυμάται σήμερα ο 36χρονος ηθοποιός σε νέα ανάρτησή του στο Instagram όπου ποζάρει χωρίς T-shirt μετά τη μαστεκτομή: «Δεν μπορούσα να φορέσω στρώσεις ρούχων, μόνο ένα T-shirt – ή φορούσα στρώσεις ρούχων και ίδρωνα – και κοιτούσα διαρκώς κάτω, στρώνοντας το oversized μπλουζάκι μου. Τώρα νιώθω τόσο όμορφα που χαλαρώνω στον ήλιο. Ποτέ δεν είχα φανταστεί να είμαι τόσο χαρούμενος με το σώμα μου. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη φροντίδα που μου το έχει επιτρέψει και ανυπομονώ να μοιραστώ σύντομα περισσότερα από το ταξίδι μου».

Ο Page αναφέρεται στην κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού βιβλίου του «Pageboy», που αναμένεται στις 6 Ιουνίου. Γεννήθηκε και ξεκίνησε την καριέρα του με το όνομα Ellen Page και τον Δεκέμβριο 2020 αποκάλυψε ότι είναι διεμφυλικός. Μετά από αυτή την απόφαση, ένιωσε «απίστευτη χαρά», όπως θα έλεγε αργότερα σε συνέντευξή του.

Για το βιβλίο του, που θα έχει στο εξώφυλλο μια φωτογραφία του με λευκό μπλουζάκι, μπλε τζιν παντελόνι και κολιέ, είπε: «Σκεφτόμουν εδώ και χρόνια να γράψω ένα βιβλίο αλλά ποτέ δεν είχα νιώσει ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και, ειλικρινά, αισθανόμουν ότι δεν γίνεται κιόλας. Δεν μπορούσα να καθίσω και να συγκεντρωθώ αρκετά ώστε να ολοκληρώσω μια τέτοια εργασία. Επιτέλους, βρίσκομαι με τον εαυτό μου, μέσα σε αυτό το σώμα και κατάφερα να αφηγηθώ την ιστορία μου».

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Elliot Page:
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/elliot-page-49981/feed/
<![CDATA[Σε σχέση κάνουμε λιγότερο σεξ – Και άλλες 5 αλήθειες για τη σεξουαλική μας ζωή]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/sxes-sex-49980/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/sxes-sex-49980/#comments +Mon, 05 Jun 2023 11:50:00 +0300 42 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/sxes-sex-49980/  Η σεξουαλική επαφή είναι ταυτισμένη με την ύπαρξή μας και, δεδομένης της μακράς πορείας του ανθρώπινου είδους, θα έλεγε κανείς πως όλα τα θέματα γύρω από το σεξ θα έχουν εξαντληθεί. Φαίνεται όμως ότι ακόμα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα.

Την περασμένη χρονιά δημοσιεύθηκε πλήθος ερευνών που έφερε στην επιφάνεια ανεξερεύνητες πτυχές αυτής της ανθρώπινης δραστηριότητας. Διαβάστε τα έξι πιο σημαντικά θέματα:

1. Οι γυναίκες δυσκολεύονται ακόμα να εκφραστούν στο κρεβάτι
Έρευνα του 2019, δημοσιευμένη στο Archives of Sexual Behavior, ανέδειξε τη μεγάλη δυσκολία των γυναικών μιλήσουν ανοιχτά για τις επιθυμίες τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης: 55% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως, παρά την επιθυμία τους να επικοινωνήσουν στον σύντροφό τους τι τις διεγείρει και πώς ευχαριστιούνται την ερωτική πράξη, αποφάσισαν να σιωπήσουν.  Μία στις πέντε γυναίκες δεν αισθάνονταν καθόλου άνετα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και μία στις δέκα δεν είχε νιώσει ποτέ πως ο ερωτικός της παρτενέρ είχε ενδιαφερθεί για τις επιθυμίες της.

2. Καλύτερο σεξ για τις γυναίκες στο άκουσμα της λέξης «κλειτορίδα»

Ο ερεθισμός της κλειτορίδας δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη σεξουαλική απόλαυση, είναι όμως ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Η παραπάνω έρευνα αποκάλυψε ακόμη πως οι γυναίκες που άκουγαν ανοιχτά τη λέξη «κλειτορίδα» από τους συντρόφους τους, δήλωσαν πιο ικανοποιημένες ερωτικά και είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό. Η οικειότητα που εξασφαλίζεται έτσι, ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη και αμοιβαία απόλαυση, κατά τους ειδικούς.

3. Δεν είναι όλοι οι οργασμοί καλοί
Ο οργασμός δεν σημαίνει απαραιτήτως επιτυχία στο σεξ ούτε εγγυάται την απόλαυση. Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως τουλάχιστον μία φορά έχει βιώσει «κακό οργασμό», για περιπτώσεις που υπήρξε σωματικός πόνος κατά την κορύφωση ή ο οργασμός δεν ήταν εξίσου καλός όσο παλαιότεροι.

4. Οι άνθρωποι σε σχέση κάνουν λιγότερο σεξ
Οι επιστήμονες το αποκαλούν σεξουαλική ύφεση και παρατηρείται κυρίως σε έγγαμες σχέσεις ή ζευγάρια που συμβιώνουν. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ, το 2001 το 38% των γυναικών και το 30% των ανδρών σε επίσημες σχέσεις δεν είχαν κάποια σεξουαλική επαφή τον τελευταίο μήνα. Το 2012, ο αριθμός αυξήθηκε σε 51% και 66% αντίστοιχα. Ακόμα και στα σεξουαλικώς ενεργά ζευγάρια ωστόσο, η μειωμένη σεξουαλική πράξη ήταν εμφανής: 48% των γυναικών και 50% των ανδρών σε επίσημες μονογαμικές σχέσεις έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

5. Αφοσίωση και καλύτερο σεξ πάμε μαζί
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, τα ζευγάρια που είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, την μία εβδομάδα την ακόλουθη εβδομάδα ένιωθαν μεγαλύτερη δέσμευση και αφοσίωση. Παρομοίως, μία εβδομάδα έντονης αφοσίωσης συνοδευόταν από μία επόμενη με καλό σεξ. Με άλλα λόγια το καλό σεξ φέρνει εγγύτητα και αυτή με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερο σεξ.

6. Μειώνεται το σεξ με το πέρασμα του χρόνου
Πάνω από το μισό των ανθρώπων μέσης ηλικίας 55 έως 74 ετών, δηλώνουν ανικανοποίητοι από τη σεξουαλική τους ζωή και όχι γιατί μειώθηκε η ερωτική τους επιθυμία, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο PLOS ONE. Άλλη έρευνα στο Menopause, επικεντρωμένη στις γυναίκες, αποκάλυψε πως το 78% των 4.000 γυναικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δήλωσαν σεξουαλικά αδρανείς λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας ή στυτικής δυσλειτουργίας του συντρόφου.
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/sxes-sex-49980/feed/
<![CDATA[Το κίνημα των Speedos | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/speedos-49949/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/speedos-49949/#comments +Fri, 02 Jun 2023 11:38:00 +0300 228 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/speedos-49949/ Γράφει ο Ιωάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα

]]>
Γράφει για την Κουλτουρόσουπα. 

Facebook Instagram

Ανήκω, χρόνια τώρα, στο είδος των Κινηματιών που φορούν τύπου  Speedo μαγιό  τα οποία τόσο πολύ υμνήθηκαν αλλά και κατακρίθηκαν. Και λέω τύπου γιατί  το Speedo δεν είναι είδος ανδρικού μαγιό. Είναι brand. Πώς το λένε στα ελληνικά; Επωνυμία. Κι όμως. Η επιρροή της συγκεκριμένης επωνυμίας είναι τόσο ισχυρά ταυτισμένη με κάθε στενό  ανδρικό μαγιό-σλιπ, ανεξαρτήτως brand, που τη χρησιμοποιούμε για όλα τα μαγιό -σλιπάκια ανεξάρτητα από τη φίρμα.

 
Βέβαια ρόλο σε αυτό έπαιξε και η ενασχόληση μου με την κολύμβηση. Αυτά τα μαγιό -σλιπάκια έχουν  προκαλέσει αντιπαράθεση για το ποιοι "επιτρέπεται" να τα φορούν. Κυρίως μεταξύ γυναικών η αντιπαράθεση αυτή.
 
Ωστόσο ό,τι trend και να προκύπτει κάθε χρόνο από τα brands, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το παλιό-καλό Speedo . Ή αλλιώς το “banana hammock”, όπως το λένε οι Αμερικάνοι. Ή το “budgie smuggler”, σύμφωνα με τους Αυστραλούς.
 
Ιστορικά και μάλιστα στα ’30s το Speedo ταυτίστηκε με τον αθλητισμό. Καθώς  και το αυστραλέζικο brand χορηγούσε αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη δεκαετία εκείνη, κολυμβητές μέχρι και ποδηλάτες φορούσαν δημιουργίες του brand. Από τα προϊόντα του όμως ξεχώρισαν τα μαγιό. Και αυτό γιατί αποτέλεσαν σημαντικό μέρος της απόδοσης των κολυμβητών στους αγώνες. Ένα Speedo προσφέρει ελευθερία στην κίνηση και άνεση στους κολυμβητές όταν είναι στο νερό.Ο Nathan Andrian, χρυσός ολυμπιονίκης, έχει αναφερθεί στην πρακτικότητά του. «Θέλω το δέρμα μου να αγγίζει το νερό. Όταν κολυμπάς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Speedo είναι πιο γρήγορο.» Μόδα το έκανε πάντως ο Αμερικανός υπέρολυμπιονίκης Mark Spitz.  Ήταν εννέα φορές χρυσός ολυμπιονίκης και πρώην κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ σε επτά αγωνίσματα. Έχει ψηφιστεί ως 5ος καλύτερος αθλητής του 20ού αιώνα από τη ΔΟΕ.
 
Να σημειωθεί ότι στα κολυμβητήρια για να γραφτείς είναι προαπαιτούμενο, έστω σε μορφή boxer, εάν όχι σλιπ.
 
Σήμερα θα το δεις να φοριέται ανάλογα με τη μόδα, αλλά και το σωματότυπο. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που το φορούν ανεξάρτητα από αυτό. Το φορούν γιατί τους είναι άνετο και βολικό και στεγνώνει γρήγορα. Προσωπικά ανήκω σε αυτους που το φορούν όχι μόνο λόγω κολύμβησης αλλά και άνεσης μέσα στο νερό.
 
Χωρίς απαραίτητα να έχω τις αναλογίες μοντέλου ή αθλητή.  Διότι ότι μαγιό κι  αν φορέσεις, αν ντρέπεσαι για το σώμα σου, δεν πρόκειται ποτέ να δείχνεις σωστά ντυμένος στην παραλία. Οπότε εάν το φοράς με το δικό σου στυλ κι αν  νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό τότε θα δείχνει πάνω σου ωραίο.
 
Κι εν τέλει περί ορέξεως Speedoπιτα!

.
Διαβάστε όλα τα τελευταία άρθρα του Ιωάννη Κυφωνίδη με μια ματιά εδώ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/speedos-49949/feed/
<![CDATA[«Αγόρια στο ντους»: Δήλωση της ευρωπαϊκής Eνωσης Παιδικού Κινηματογράφου ]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/agoria-btous-49925/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/agoria-btous-49925/#comments +Tue, 30 May 2023 20:57:00 +0300 42 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/agoria-btous-49925/ Για την ταινία “Shower Boys” και τον ηθικό πανικό περί του κινηματογράφου στην εκπαίδευση
 
Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε στα ελληνικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης ένα κύμα ηθικού πανικού, με αφορμή την προβολή μιας βραβευμένης σε διεθνή παιδικά κινηματογραφικά φεστιβάλ ταινίας σε ένα σχολείο της Αθήνας (“Shower Boys”, Christian Zetterberg, 2021, Σουηδία, 9’).
 
Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να επιχειρηματολογήσει κανείς για το αν η ταινία ήταν πορνό, όπως ειπώθηκε ευθέως ή υπονοήθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και ποικίλα δημοσιεύματα - αν αυτοί οι δημοσιογραφούντες είχαν δει την ταινία πριν αποφανθούν, θα ήξεραν ότι δεν είναι.
 
Έχει όμως νόημα να μιλήσει κανείς για την ουσία, ειδικά εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), ενός φορέα που εκφράζει συλλογικά την κοινότητα όλων εκείνων των φορέων που ασχολούνται με τη σύνδεση της τέχνης του κινηματογράφου με την παιδική ηλικία και την εκπαίδευση στην Ευρώπη. Τα 163 μέλη της ECFA σε 42 χώρες είναι κινηματογραφικά φεστιβάλ, φορείς κινηματογραφικής εκπαίδευσης, παραγωγοί και διανομείς ταινιών, εθνικά κέντρα κινηματογράφου κλπ. Η πλειονότητα αυτών των φορέων συνεργάζονται στενά με την επίσημη εκπαίδευση σε όλη την Ευρώπη.
 
Η ταινία "Shower Boys" έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους της ECFA το 2022. 
 
Τα βραβεία επιλέγονται από τα μέλη βάσει των αρχών της ECFA και ειδικότερα:
●     Η ταινία που επιλέγεται πρέπει να καλύπτει βασικές παραδεδεγμένες αρχές της κοινωνίας μας, όπως η ανοχή, η μη βία, η αυτοανάπτυξη, η αλληλεγγύη κλπ.
●     Η ταινία που επιλέγεται πρέπει να σέβεται την οπτική των παιδιών και να αφηγείται την ιστορία με τρόπους που τα παιδιά να μπορούν να κατανοήσουν και να ταυτιστούν.
●     Η ταινία που επιλέγεται πρέπει να προωθεί χειραφετητικά συναισθήματα, να στηρίζει την ποικιλομορφία και τη συμπεριληπτικότητα και να σέβεται την ισότητα.
●     Ο επαγγελματισμός στην παραγωγή της ταινίας μπορεί να θεωρηθεί ως δείγμα σεβασμού προς το νεανικό κοινό.
 
Οι αρχές αυτές της ECFA είναι φυσικά προοδευτικές και είναι βέβαιο ότι ορισμένοι θα ανατριχιάζουν από απέχθεια διαβάζοντάς τις. Επίσης, είναι ευθυγραμμισμένες με όσα επιβάλλει και η ελληνική έννομη τάξη, έχοντας ενσωματώσει τις γενικές διεθνείς παραδοχές βάσει των οποίων λειτουργεί σήμερα ο κόσμος μας – τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Άσκηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού κά.
 
Αν λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα προς την ελληνική κοινωνία με την υπόθεση που με θλίψη είδαμε να εκτυλίσσεται την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική (για την ώρα) δημόσια σφαίρα είναι το εξής: Ποιος είναι ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των παιδιών; Και τελικά, αν δεν επιτρέψουμε στους δασκάλους να τα καθοδηγήσουν με ασφάλεια και στη βάση της κατάρτισής τους στην ουσιαστική πραγμάτωση των δικαιωμάτων τους, ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία;
 
Κατά τη γνώμη μας, οι δημιουργοί της τέχνης του κινηματογράφου, όπως και κάθε τέχνης, έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται και είναι καθήκον των κοινωνιών μας να διαμορφώνουν τις οδούς από τις οποίες η τέχνη θα φτάνει χωρίς αποκλεισμούς σε όλα τα μέλη τους, και στα παιδιά.
 
Η ένταση της αντίδρασης ορισμένων υπερσυντηρητικών φωνών σε μια ταινία μικρού μήκους εννιά λεπτών που μιλά διεισδυτικά και νηφάλια ακριβώς για το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να εξουδετερώσει αυτές τις φωνές με τη στάση του, δείχνει ξεκάθαρα την ισχύ του κινηματογραφικού μέσου και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις δραστηριότητές μας.
 
Παντελής Παντελόγλου
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA)
Αναπλ. Καλλιτεχνικός διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/agoria-btous-49925/feed/
<![CDATA[7ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/7thessaloniki-pride-49860/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/7thessaloniki-pride-49860/#comments +Mon, 22 May 2023 21:00:00 +0300 102 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/7thessaloniki-pride-49860/ Αύριο αρχίζει η εβδομάδα εκδηλώσεων του 7ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.

Το Σάββατο το Pride κορυφώνεται με την Πολύχρωμη ΠΟΡΕΙΑ Ελεύθερης Έκφρασης στις 5μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. 


ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
 || ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! ||

🌈 7ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride 
Για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ+ και την απελευθέρωση φύλου και σεξουαλικότητας

👉 Το φετινό REclaim Pride έρχεται σε μια περίοδο όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας.Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο. Η ακρίβεια στις τιμές των τροφίμων και η αύξηση των ενοικίων έχουν εξανεμίσει τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ η αρπαγή της πρώτης κατοικίας οδηγεί πολλά άτομα σε αστεγία. Με τη διάλυση των δημόσιων δομών του κράτους πρόνοιας, αλλά και την έλλειψη ελέγχων, βλέπουμε βασανισμένους ηλικιωμένους στα ιδιωτικά πλέον γηροκομεία ή βιασμένα παιδιά σε δομές ΜΚΟ που συσχετίζονται με επιχειρηματίες και την εκκλησία.Ταυτόχρονα, η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας ωφελεί οικονομικά τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές, καθώς εξωθεί στις τελευταίες τους έχοντες κάποιες οικονομίες.Για τους άλλους, οι συνέπειες μόνο τραγικές μπορούν να αποβούν.Την ίδια στιγμή στην παιδεία, η έλλειψη εκπαιδευτικών και η εντατικοποίηση των σπουδών, δημιουργούν ένα κλίμα βίας και ανταγωνισμού. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των τρένων, πέραν της αύξησης κόστους του ρεύματος και των μετακινήσεων, κόστισε και ανθρώπινες ζωές, από τη χρήση μαγκαλιών μέχρι τη μαζική δολοφονία 57+ ανθρώπων στα Τέμπη. Συνεπώς, σε κάθε κοινωνικό πεδίο ισχυροποιούνται οι εκμεταλλευτές εις βάρος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΛΟΑΤΚΙΑ+, πρόσφυγες, μεταναστά, Ρομά κ.α.).

👉 Όλα αυτά, εμείς τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, οι γυναίκες και οι θηλυκότητες τα βιώνουμε ακόμα πιο έντονα, μιας που δεν χωράμε στο συντηρητικό “καλούπι” των έμφυλων ρόλων (άντρας - στρατιώτης και προστάτης και γυναίκα-μάνα και νοικοκυρά), και με τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας καλούμαστε να αναλάβουμε το βάρος ενός κράτους πρόνοιας που αποσύρεται, και που έχει την ανάγκη να ελέγχει και να κατηγοριοποιεί την έκφραση φύλου και σεξουαλικότητας, ώστε να αναπαράγει την ισχύ των από τα πάνω.

👉 Συγκεκριμένα, στον πολύπαθο τομέα της υγείας, τα κουήρ άτομα στιγματίζονται μέσα από υπεύθυνες δηλώσεις που αποκλείουν από την αιμοδοσία όσους και όσα έχουν κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ, παρόλο που το έντυπο ιστορικού αιμοδότη έχει αλλάξει.Επιπλέον,παραμένει διαχρονικά επισφαλής η πρόσβαση των τρανς ατόμων σε ιατρική περίθαλψη και κοινωνικές παροχές, με πρόσφατο παράδειγμα τους δύο μήνες που δεν συνταγογραφούνταν blockers ορμονών.Το διπλό στίγμα του HIV, τόσο ως “ιού των ομοφυλόφιλων” όσο και ως ιού - ταμπού, για τον οποίο δεν πρέπει να γίνει ποτέ κουβέντα, υπάρχει ακόμα, και συχνά κοστίζει σε άτομα την εργασία τους.Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα για πρόληψη και το κράτος δεν χορηγεί δωρεάν την αγωγή PrEP, παρότι έχει θεσμοθετήσει την παροχή της. Περαιτέρω, έχει αποφασίσει να χορηγεί τα απαραίτητα φάρμακα για τον καρκίνο του προστάτη μόνο σε σις άνδρες, αποκλείοντας τις τρανς γυναίκες με προστάτη. Και ασφαλώς, ελλιπές παραμένει το πλαίσιο για τις επεμβάσεις σε ίντερσεξ βρέφη, με συνέχιση απαρχαιωμένων ιατρικών πρακτικών και ανεπαρκούς πληροφόρησης. 

👉 Αυτός ο απάνθρωπος, νεοφιλελεύθερος, “κανονικός” τους κόσμος χτίζεται και θεμελιώνεται στα σχολεία. Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που αγνοούν το πώς να διαχειριστούν την ποικιλομορφία του φύλου και της σεξουαλικότητας των παιδιών. Την άγνοια και φοβικότητα αυτή καλλιεργεί το υπουργείο παιδείας, αφού δεν οργανώνει τα απαραίτητα επιμορφωτικά προγράμματα, δεν εισάγει το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με σεβασμό σε κάθε μορφή σεξουαλικότητας και έκφρασης φύλου, ούτε αντιμετωπίζει στη ρίζα του τον σχολικό εκφοβισμό που δέχονται κυρίως, αλλά όχι μόνο, ΛΟΑΤΚΙΑ+ παιδιά. Αντιθέτως, ασχολείται με το να ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις και να αναπαράγει σεξιστικά και ομοφοβικά πρότυπα μέσω “επιμορφωτικών” σεμιναρίων για την περιβόητη αξιολόγηση των καθηγητ(ρι)ών. Στον στεγαστικό και εργασιακό τομέα, τα τρανς άτομα αποκλείονται πολύ συχνά από σπίτια προς ενοικίαση, αλλά και από την εργασία. Αφενός τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν επαρκούν (καθώς προσφέρουν ένα πολύ περιορισμένο και μη ευέλικτο πλαίσιο για εύρεση εργασίας), αφετέρου πολύ συχνά τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα αντιμετωπίζονται με καχυποψία, δυσπιστία και εχθρικότητα λόγω των έμφυλων χαρακτηριστικών ή/και της έκφρασης κοινωνικού φύλου. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προστασία στους εργασιακούς χώρους, απόρροια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ευνοούν τα αφεντικά έναντι των εργαζόμενων ατόμων.

👉 Ο γάμος και η παιδοθεσία ως νομικοί θεσμοί εξακολουθούν να στέκονται αγέρωχα πάνω και μακριά από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, όπως είθισται να κάνουν οι θεσμοί γενικά, ενώ σε επίπεδο ορατότητας η περιθωριοποίηση και ο στιγματισμός φανερώνονται καθημερινά. Φανερώθηκαν όταν μέρα-μεσημέρι δολοφόνησαν τον Ζακ, επιτέθηκαν στη μνήμη του, κι έπειτα αθωώθηκαν από την αστική δικαιοσύνη ενώ είχαν διαπράξει έγκλημα. Φανερώθηκαν στην Πάτρα, όταν ξυλοκόπησαν έναν τρανς άνδρα φοιτητή. Φανερώθηκαν όταν ένας πατέρας σε κάποιο νησί 
αποφάσισε να αυτοκτονήσει από το να ζήσει με γνώση του γεγονότος ότι ο γιος του είναι γκέι. Φανερώνονται και από τα νομικά παραθυράκια, μέσω των οποίων το κράτος επιτρέπει τις λεγόμενες “θεραπείες” μεταστροφής. Η απανθρωπιά φανερώνεται σε όλα τα παιδιά που διώχνουν οι ετεροφυλόφιλοι σις γονείς τους από το σπίτι τους ή σε όλα τα παιδιά που οι γονείς τους κρατούν στο σπίτι σαν σε φυλακή. Τέλος, φανερώνεται σε όλα τα παιδιά που οι
γονείς τους θα προτιμούσαν να μην τα έχουν γεννήσει από το να είναι αυτά γκέι, λεσβίες, μπάι, τρανς, ασέξουαλ, ίντερσεξ.

👉 Επομένως, δεν πρέπει να μας ξεγελά το προοδευτικό και συμπεριληπτικό προσωπείο του λεγόμενου “rainbow capitalism”. Το καπιταλιστικό σύστημα, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη μας για ορατότητα, αποδοχή, ισότητα και ασφάλεια, χρησιμοποιεί επικοινωνιακές στρατηγικές για να καταχραστεί το καταναλωτικό και εργασιακό μας δυναμικό. Εξού και τα χιλιάδες προϊόντα ντυμένα στα χρώματα της rainbow σημαίας, και η αυτο-προώθηση ορισμένων πολυεθνικών ως συμπεριληπτικά περιβάλλοντα εργασίας. Στην πραγματικότητα, αυτή η ξεπλυματική τακτική οδηγεί στην άκριτη κατανάλωση εμπορευμάτων και ιδεών που συντελούν σε μια ψευδαίσθηση ισότητας, όπου τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα εξακολουθούν να υφίστανται οξυμένη οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση, την οποία όμως καλούνται να ανεχθούν ώστε να μην περιθωριοποιηθούν περαιτέρω. Ταυτόχρονα, συντηρητικά κόμματα του κεφαλαίου και θεσμικές πολιτικές της ΕΕ προτάσσουν μια αντίστοιχη αποδοχή, με έναν όμως ιδιαίτερα επιφανειακό τρόπο, που στην πραγματικότητα δεν αμφισβητεί τα έμφυλα πρότυπα, πάνω στα οποία χτίζεται και αναπαράγεται η εκμετάλλευση των χαμηλών στρωμάτων.

👉 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως αδρά περιγράφηκε τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, βλέπουμε ότι αυτές οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης δεν περιορίζονται στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας. Επεκτείνονται σε κάθε άτομο που αποκλίνει από το “αρχέτυπο” του φυσιολογικού ανθρώπου. Σε κάθε άτομο που παρεκκλίνει από ένα στερεοτυπικά κατασκευασμένο κοινωνικό καλούπι. Ο στιγματισμός, η περιθωριοποίηση, η κακοποίηση αποκαλύπτουν τις εγγενείς αντιφάσεις και συγκρούσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν μέσα σε μια νεοφιλελεύθερη κοινωνία. Ακριβώς γιατί είναι κοινωνία που δομήθηκε πάνω σε ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα καταπιεστικών συστημάτων και δομών. Σεξισμός, ομο/τρανσφοβία, ρατσισμός, φτωχοποίηση, εκμετάλλευση των εργαζομένων, συνεχώς διαπλέκονται και ενισχύονται μεταξύ τους. Είναι κάποιες μόνο από τις πολλές μορφές έκφρασης ενός καταπιεστικού συστήματος, που έχει εδραιωθεί πάνω σε άκαμπτους συντηρητικούς θεσμούς και πατριαρχικές δομές. 

🎯 Τα επιμέρους κινήματα λοιπόν πρέπει να συνυπολογίσουμε την πολυδιάστατη αυτή φύση της καταπίεσης, αν θέλουμε να φτάσουμε σε μια ολοκληρωτική αλλαγή του συστήματος. Αυτό το είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα, στην 8η Μάρτη, όπου η παγκόσμια επέτειος για την ημέρα των γυναικών και το φεμινιστικό κίνημα ενσωμάτωσαν τις κραυγές όλου του κόσμου, που με αφορμή τη δολοφονία στα Τέμπη, βγήκε να διαμαρτυρηθεί ενάντια σε μια κυβέρνηση και ένα σύστημα, που όχι μόνο αδιαφορούν για την κατάσταση γυναικών και θηλυκοτήτων, όχι μόνο αδιαφορούν για εργαζόμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για τις ίδιες τις ζωές μας. Αυτήν την πολύτιμη συνάντηση των κινημάτων την είδαμε στο φοιτητικό κίνημα, που συσπείρωσε τις φωνές κατά της αστυνομικής βίας. Την είδαμε στο κίνημα των καλλιτεχνών, στις διαμαρτυρίες στα θέατρα και στους δρόμους για τη συγκάλυψη ενός παιδοβιαστή, στις πορείες για τη δολοφονία του ρομά Φραγκούλη. Και θα συνεχίσουμε να τη βλέπουμε!

🎯 Ακόμα και αν το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα είναι συνυφασμένο με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων της κουήρ κοινότητας,δεν είναι αποκομμένο από όσα συμβαίνουν γύρω μας.Είμαστε ένα κίνημα που αλληλεπιδρά καθημερινά με όλα τα υπόλοιπα, στο πλαίσιο διεκδίκησης μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.Ο αγώνας διεκδίκησης των δικαιωμάτων δεν μπορεί να κερδηθεί με τα κινήματα απομονωμένα. Κερδίζεται με κινήματα που είναι ενωμένα σαν μια γροθιά.

🎯 Στην προσπάθεια για κοινωνική αλλαγή, που θα μας συμπεριλαμβάνει όλες, όλους και όλα, το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα συμβάλλει στον επαναπροσδιορισμό των τρόπων που προσεγγίζουμε το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας.Στην καρδιά του κινήματος βρίσκεται το πνεύμα αποδοχής και εορτασμού της διαφορετικότητας των εμπειριών και οπτικών των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων.

⁉️ Αμφισβητούμε λοιπόν την ομογενοποίηση και την αφομοίωση των διαφορών μεταξύ μας, αποζητώντας την κοινωνική αλλαγή, που αγκαλιάζει την πλούσια ποικιλομορφία της ανθρώπινης εμπειρίας.✊ Για αυτήν την κοινωνική αλλαγή σας καλούμε να παλέψουμε με το 7ο αυτοοργανωμένο Reclaim Pride.

Γιατί δεν θέλουμε να ζούμε από τύχη
ούτε να δουλεύουμε για τα κέρδη τους…
Θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς!

🌈 REclaim Pride 🌈
7ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, 23-27 Μάη
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/7thessaloniki-pride-49860/feed/
<![CDATA[Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/omofovia-49821/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/omofovia-49821/#comments +Wed, 17 May 2023 14:50:00 +0300 42 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/omofovia-49821/ Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας εστιάζει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό που βιώνουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει ότι είναι απόλυτα προσηλωμένη στον σεβασμό, την προστασία και την πραγμάτωση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων, των τρανς και ίντερσεξ ατόμων (ΛΟΑΤΙ).


Σε ολόκληρο τον κόσμο, πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, ενώ σε 11 δικαιοδοσίες η νομοθεσία εξακολουθεί να προβλέπει τη θανατική ποινή για συναινετικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δει δείγματα προόδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, οι διακρίσεις και ο αποκλεισμός λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς διαπιστώνουμε μια ανησυχητική οπισθοδρόμηση όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ. Τα επίπεδα βίας κατά των ΛΟΑΤΙ ατόμων είναι εξίσου ανησυχητικά, παρά το γεγονός ότι πολλά κρούσματα δεν καταγγέλλονται.Οι ένοπλες συγκρούσεις και οι ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θέτουν τα άτομα ΛΟΑΤΙ σε ιδιαίτερο κίνδυνο. Η απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει φέρει στο προσκήνιο τα άτομα ΛΟΑΤΙ που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Έχουν υπάρξει αναφορές για διεμφυλικά άτομα στα οποία δεν επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας κατά ΛΟΑΤΙ ατόμων. Οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να τους προσφέρουμε στήριξη, προστασία και ασφαλείς χώρους.

Τα νέα άτομα ιδίως αντιμετωπίζουν την απόρριψη από τις οικογένειές τους, την αστεγία καθώς και την παρενόχληση τόσο στο διαδίκτυο, όσο και εκτός διαδικτύου λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου τους. Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γίνονται αποδεκτοί και να χαίρουν εκτίμησης έτσι όπως είναι. Πρέπει να πραγματοποιήσουμε προσπάθειες ώστε να οικοδομήσουμε ειρηνικές κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε ανθρώπινο ον θα μπορεί να ευδοκιμεί και να αισθάνεται ασφαλές.

Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό όλων των ατόμων ΛΟΑΤΙ και δεν θα κάνει συμβιβασμούς επ' αυτού. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων. Θα καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις, τη βία και τη ρητορική μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου – τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και σε περιόδους συγκρούσεων. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση νομικών, πολιτικών και οικονομικών μέτρων κατά των διακρίσεων σε στενή συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών.

Η ισότητα, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και ο σεβασμός της πολυμορφίας αποτελούν κεντρικές αξίες για την Ένωσή μας. Κάθε άτομο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να είναι αυτό που είναι, και να αγαπά χωρίς φόβο όποιο άτομο επιλέγει.

Την παρούσα δήλωση προσυπογράφουν οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Αλβανία1, η χώρα της διαδικασίας σταθεροποίησης και σύνδεσης και δυνάμει υποψήφια Βοσνία και Ερζεγοβίνη, και οι χώρες της ΕΖΕΣ Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία, μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και η Ουκρανία και η Δημοκρατία της Μολδαβίας.

1Η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Αλβανία εξακολουθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία σταθεροποίησης και σύνδεσης
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/omofovia-49821/feed/
<![CDATA[EROTICArt Festival 2023: Το Φεστιβάλ που σπάει τα ταμπού επιστρέφει]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/eroticart-festival-2023-49811/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/eroticart-festival-2023-49811/#comments +Mon, 15 May 2023 21:38:00 +0300 42 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/eroticart-festival-2023-49811/ ...ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ανάδειξη του ερωτισμού]]> Το EROTICArt Festival επιστρέφει ανανεωμένο και μεγαλύτερο από ποτέ. Έχοντας πλέον ως «έδρα» του το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι είναι έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό της Αθήνας στις 9, 10, 11 και 12 Ιουνίου με ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ανάδειξη του ερωτισμού, της συναίνεσης, της αποδοχής, της συμπερίληψης, και της σεξουαλικής ποικιλομορφίας και ελευθερίας. 

Με έμφαση στην ενημέρωση, την τέχνη και τα μπαζάρ, αλλά και μέσα από την ψυχαγωγία, τα shows και τα θεματικά parties με guest stars από όλο τον κόσμο, το EROTICArt Festival επιστρέφει και φέτος για να σπάσει τα ταμπού.

Για τέσσερις ημέρες, περισσότερα από 3500 τ.μ. θα είναι αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας χωρίς διακρίσεις. Ηθοποιοί ταινιών ενηλίκων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το παρών, ενώ εκθέσεις φωτογραφίας, strip shows και θεματικά after parties στο Mezzo Club Athens, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών ζωντανό.Τα πρώτα Ελληνικά Βραβεία Ερωτικού Κινηματογράφου είναι γεγονός!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το EROTICArt Festival, θεσμοθετεί τα EROTICArt Awards, τα πρώτα ελληνικά βραβεία που θα ξεχωρίσουν τις καλύτερες εγχώριες ταινίες ενηλίκων. Μάλιστα, οι μεγάλοι νικητές θα ταξιδέψουν στο Las Vegas, συμμετέχοντας στα AVN Awards που αποτελούν τα Όσκαρ για τις ταινίες ενηλίκων.

Μπορείς να ψηφίσεις και να αναδείξεις τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς εδώαλλά και να ζήσεις την εμπειρία της απονομής, εδώ.

Η Lisa Ann στο φετινό EROTICArt Festival 
Την βλέπαμε σε ταινίες, τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε κι από κοντά. Η Lisa Ann, μία από τις πιο γνωστές πρωταγωνίστριες ταινιών ενηλίκων, θα βρεθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο, συμμετέχοντας ως Special Guest στο EROTICArt Festival 2023. Έχει στη συλλογή της δεκάδες βραβεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες παραγωγές ως ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης. Επίσης, είναι γνωστή για την κοινωνική της δράση, καθώς έχει ιδρύσει σύλλογο για τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ηθοποιών στις ταινίες ενηλίκων. 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει μαζί της, να τη ρωτήσει και να μάθει τα μυστικά της ερωτικής βιομηχανίας, να πάρει αυτόγραφα, αλλά και να βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες.


Επιπλέον Δραστηριότητες του φετινού EROTICArt Festival 2023
The Se(x)hibition: Η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Εκθέτες παρουσιάζουν τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τα αγοράσει.
The Education: Θα φιλοξενηθεί η ΜΚΟ «Athens Checkpoint - KENTPO ΠPOΛHΨHΣ KAI ΣEΞOYAΛIKHE YΓEIAΣ» και το Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων που θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Performing: Tα μεγαλύτερα Εrotic Μodels παγκοσμίως έρχονται στην Ελλάδα, και συστήνονται στο κοινό στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ.
BDSM Area - Εναλλακτικός ερωτισμός: Παιχνίδια κυριαρχίας και extreme καταστάσεις σε μία ζώνη αυστηρώς NSFW.
The Art: Μια ανοιχτή έκθεση τέχνης, με έργα και φωτογραφίες καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα τον ερωτισμό. 
The Parties: Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου η ένταση του EROTICArt Festival ανεβαίνει.

To Σάββατο 10/6 μετά το κλείσιμο της έκθεσης, η διασκέδαση συνεχίζεται λίγα μέτρα πιο δίπλα στο Mezzo Club Athens (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 1), το οποίο υποδέχεται το πιο Interactive Play Party της πόλης, ενώ το επόμενο βράδυ μετά τις 00:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τους Ivan Greko, Strat, Ghetto Queen και DJ Paco σε ένα μοναδικό τραπ σόου στο Mezzo Club Athens. 

Ζήσε από κοντά μια πρωτόγνωρη εμπειρία! 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 Παρασκευή 9/06: 18.00 – 00.00
 Σάββατο 10/06: 14.00 – 00.00
 Κυριακή 11/06: 14.00 – 00.00
 Δευτέρα 12/06: 18.00 – 00.00

ΠροπώλησηΕισιτηρίων
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/eroticart-festival-2023-49811/feed/
<![CDATA[«Trans - port» στο Vault]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/trans-port-49797/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/trans-port-49797/#comments +Sun, 14 May 2023 20:57:00 +0300 42 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/trans-port-49797/ Από την Τετάρτη 24 Μαΐου
 
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει το έργο της Ειρήνης Δερμιτζάκη«Trans - port», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με τον Σωτήρη Δούβρη και την Kassandra El Najjar, από Τετάρτη24 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00, για 8 μόνο παραστάσεις.
 
Λίγα Λόγια για το έργο
Ένας νταλικέρης μεταφέρει παράνομα με το φορτηγό του, μια γυναίκα από τη Συρία, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι τρανς. Το ταξίδι με προορισμό την Στοκχόλμη, ξεκινά από τον Πειραιά κι όσο τα χιλιόμετρα περνούν, οι δυο ήρωες, η Sabah κι ο Θοδωρής, ανακαλύπτουν όσα τους ενώνουν και τους χωρίζουν. Ένα road trip, ετεροχρονισμένης ενηλικίωσης, μέσα απ’ τα βιώματα των χαρακτήρων, τον πόλεμο, την προσφυγιά και τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Μια συνάντηση δύο διαφορετικών ανθρώπων που φέρνει στην επιφάνεια, την ξενοφοβία, τη τρανσφοβία και τον μισογυνισμό μιας παγιδευμένης σε κοινωνικά στεγανά χώρας, που παλεύει να αλλάξει.
 
Το θεατρικό έργο «Trans-port» της Ειρήνης Δερμιτζάκη είναι ένα από τα δύο έργα του Outreach Project που διακρίθηκαν, το οποίο υλοποιήθηκε το 2021 από τις «Συνέργειες Πολιτισμού» και τον Κώστα Θεωνά στον Πολυχώρο VAULT, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.
 
Το  «Outreach Project» (https://www.synergeies.org/), είναι μια μοναδική πρωτοβουλία που προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο και αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Μετά από τρίμηνο δημιουργικό εργαστήριο θεατρικής γραφής που επιμελούνται διακεκριμένοι δραματουργοί, δημιουργούνται από νέους δημιουργούς πρωτότυπα θεατρικά έργα, στα οποία διερευνώνται ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ισότητας των ευκαιριών.
 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Ειρήνη Δερμιτζάκη
Σκηνοθεσία:Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικό:Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κοστουμιών: Γεωργία Μπούρδα
Σχεδιασμός φωτισμών / Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Χορογραφίες / Κινησιολογία: Φένια Αποστόλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Μαυρίδου
Trailer:ORKI Productions
Αφίσα παράστασης:Γιάννης Κεντρωτάς
Πρόγραμμα παράστασης / κείμενο:Εκδόσεις Άπαρσις
Κατασκευή σκηνικού: Ιωάννης Δαμίγος
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: ΝταίζηΛεμπέση
Παραγωγή:VAULT theatre Plus
 
ΔIANOMH
Στο ρόλο του Θοδωρή ο Σωτήρης Δούβρης
και στο ρόλο της Sabah η Kassandra El Najjar
 
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Κάθε Τετάρτη &Πέμπτηστις 21:00, για 8 παραστάσεις
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75' (χωρίς διάλειμμα)
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 13 ευρώ
Μειωμένο Εισιτήριο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)
 
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00): 213 0356472, 6951832070
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/trans-port-49797/feed/
<![CDATA[Πώς ορίζει το κάθε ζώδιο το καλό σεξ]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/orizete-49671/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/orizete-49671/#comments +Mon, 01 May 2023 20:43:00 +0300 42 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/orizete-49671/  Διαβάστε παρακάτω

]]>
 

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ για κάθε ζώδιο, αλλά και τι προτιμά ο καθένας και η καθεμία στο κρεβάτι, ώστε να μην βαρεθεί σε μία σχέση;


Διαβάστε παρακάτω πώς ορίζει το κάθε ζώδιο το καλό σεξ.


Κριός
Ο Κριός είναι ένα από τα πιο ανυπόμονα και εγωιστικά ζώδια. Γι’ αυτόν πάθος σημαίνει δράση, ένταση και παιχνίδι. Το σεξ για τους Κριούς είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση κι αν δεν βρουν αυτό που ψάχνουν, γρήγορα θα βαρεθούν. Όταν τους αρέσει κάποιο άτομο «ανάβουν» στο λεπτό και γίνονται φωτιά στο κρεβάτι. Λατρεύουν τις εκπλήξεις και θέλουν μια ερωτική βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.

Ταύρος
Ένα αρκετά αισθησιακό ζώδιο, δεν θα «βουτήξει» αμέσως στο ψητό, όπως ο Κριός. Θα πάρει τον χρόνο του για να προετοιμάσει σωστά όλο το σκηνικό. Θα ξεκινήσει με ρομαντικό δείπνο και κρασί, θα συνεχίσει με λίγο χορό και στο τέλος θα φτάσει στην κρεβατοκάμαρα. Αν θέλετε να τον εντυπωσιάσετε στο κρεβάτι, επικεντρωθείτε στις λεπτομέρειες και σαγηνεύστε τον με όλες σας τις αισθήσεις.

Δίδυμοι
Επικοινωνία και εξυπνάδα, αυτό θεωρεί σέξι ένας Δίδυμος. Μπορεί να φαίνονται επιπόλαιοι, αλλά οι εκπρώσοποι των Διδύμων για να πέσουν στο κρεβάτι πρέπει να έχουν πρώτα μαγευτεί από το μυαλό. Φυσικά, ως ένα από τα πιο επικοινωνιακά και εξωστρεφή ζώδια αναζητούν το διαφορετικό και το ιδιαίτερο. Μικρό hint: Αγαπούν το dirty talk.

Καρκίνος
Ασφάλεια, αγάπη, σεβασμό. Αυτά ζητούν οι Καρκίνοι σε όλη τους τη ζωή και στο κρεβάτι. Είναι αρκετά ντροπαλοί, αλλά όταν νιώσουν άνετα με κάποιον γίνονται άλλοι άνθρωποι. Θεωρούν πως το σεξ είναι μια μορφή συναισθηματικής επιβεβαίωσης και ουσιαστικά καλό σεξ για εκείνους σημαίνει πάθος, ρομαντισμός και βαθιά σύνδεση.

Λέων
Οι Λέοντες φλέγονται από ερωτικό πόθο και είναι της άποψης ότι το σεξ είναι πηγή ενέργειας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Το πάθος που βγάζουν στο σεξ δεν το έχετε ξανασυναντήσει, ενώ μεγάλο ρόλο για τη δική τους ευχαρίστηση παίζει η καλοπέραση του συντρόφου τους. Άλλωστε, ως οι βασιλιάδες του ζωδιακού θέλουν πάντα να αφήνουν καλές εντυπώσεις σε όλους τους τομείς.
Παρθένος
Και στο κρεβάτι έχουν τα πάντα ορθολογισμένα. Το σεξ για τους Παρθένους είναι μία βιολογική ανάγκη, απαραίτητη για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια σχέση. Μην περιμένετε, όμως, συντηρητισμούς σε αυτό το κομμάτι. Είναι φλογεροί εραστές και ξέρουν πώς να κάνουν το ταίρι τους ευτυχισμένο. Εξιτάρονται πιο πολύ όταν ξέρουν πως η σχέση τους έχει μία βάση, έχει μία λογική και τότε εκφράζονται ελέυθερα στο σεξ.

Ζυγός
Οι Ζυγοί θα γίνουν αισθησιακοί και θα κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν και το ερωτικό ταίρι τους. Αγαπούν την ισορροπία και στο κρεβάτι, γι’ αυτό δεν θέλουν να μένει κανένας παραπονεμένος. Σίγουρα, δεν ξεχειλίζουν από πάθος ούτε μπορεί να ζήσουν έντονες, φλογερές στιγμές όπως οι Λέοντες ή οι Κριοί. Ηρεμία, γαλήνη, ρομαντισμός αυτά συνθέτουν για εκείνους το καλό σεξ.

Σκορπιός
Το απόλυτο, φλογερό πάθος εκφράζει ο Σκορπιός. Η μυστηριακή και αινιγματική φύση του τραβά σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον των άλλων, αλλά για εκείνον το καλό σεξ έχει να κάνει με την ένταση, τη συναισθηματική, τη σωματική και ενίοτε την πνευματική. Οι Σκορπιοί διεκδικούν αυτό που θέλουν και αν καταφέρετε να τους κάνετε να σας ερωτευτούν και να σας ανοιχτούν, τότε κάθε φορά θα προσπαθούν να σας κάνουν να περάσετε όλο και καλύτερα.

Τοξότης
Το πιο περιπετειώδες ζώδιο ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με την αεικίνητη ζωή του και στο σεξ. Θέλει να τον σαγηνεύσουν, αλλά λατρεύει να δοκιμάζει νέα πράγματα. Παιχνίδια, στάσεις, μέρη που δεν έχει ξαναβρεθεί: όλα λειτουργούν διεγερτικά για τους Τοξότες, που θεωρούν ότι γίνεται καλό σεξ όταν δεν ρουτινιάζουν.

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι ακολουθούν κανόνες και λειτουργούν πάντα βάσει σχεδίου. Αν καταφέρετε να σπάσετε τα ταμπού και τα όρια που οι ίδιοι θέτουν στον εαυτό τους τότε θα ζήσετε αξέχαστες βραδιές πάθους. Κρύβουν μέσα τους μεγάλη ερωτική ένταση, την οποία δύσκολα εκφράζουν λόγω των περιορισμών που βάζουν στο μυαλό τους. Ωστόσο, τους αρέσει να επιβάλλονται, οπότε θεωρούν καλό το σεξ όταν είναι τα… αφεντικά.

Υδροχόος
Φιλελεύθερος και ανοιχτόμυαλος δεν αναζητά τη σχέση μετά το σεξ. Όταν νιώθει άνετα με τον άλλο περνά καλύτερα, ενώ όσο εύκολα μπορεί να παθιαστεί με κάποιον τόσο εύκολα μπορεί να χάσει τον ενθουσιασμό του. Στην περίπτωση, όμως, που τον κάνετε να καταφέρει να σας ερωτευτεί τότε ετοιμαστείτε για βραδιές γεμάτες πάθος και ένταση.

Ιχθείς
Οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου ζωδίου έχουν τη φήμη πως ζουν στο… συννεφάκι τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο κρεβάτι. Θυμάστε τις σκηνές στις ταινίες που οι πρωταγωνιστές παρασύρονται σε στιγμές έντονου πάθους έπειτα από έναν καβγά ή μια βόλτα στη βροχή; Ε, αν οι Ιχθείς δεν ζήσουν κάτι τόσο έντονο δεν βάζουν ως προτερα
]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/orizete-49671/feed/
<![CDATA[ Άρης Δαβαράκης: «Όταν είπα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, νόμιζα ότι έκανα μία τολμηρή δήλωση»]]> https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/dav1arakis-49626/ https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/dav1arakis-49626/#comments +Tue, 25 Apr 2023 22:24:00 +0300 102 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/dav1arakis-49626/
Eνώ μίλησε και για το διάστημα που παρέμεινε στη φυλακή
]]>
Ο Άρης Δαβαράκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δικό του coming-out, ενώ μίλησε και για την εμπειρία του από την παραμονή του στη φυλακή.

«Όταν έδωσα μία συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη το ’81 – ήταν στο προτελευταίο ή στο τελευταίο επεισόδιο του Φαντάζιο – και είπα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, νόμιζα ότι έκανα μία τολμηρή δήλωση, η οποία θα βοηθούσε κι άλλους ανθρώπους. Όμως, αλλιώς το φανταζόμουν», είπε αρχικά ο στιχουργός και δημοσιογράφος και στη συνέχεια τόνισε: «Οι συμπεριφορές, ο τρόπος ζωής και η γκέι ματιά απέναντι σε όλα δεν είναι κάτι που με εκφράζει. Στις δουλειές δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς αν είμαι γκέι ή όχι».

Για την εμπειρία του στη φυλακή ο Άρης Δαβαράκης δήλωσε: «Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα καταλήξω στη φυλακή. Εκείνη την ώρα δεν έβρισκα τίποτα αστείο στο να βλέπεις την εισήγηση της Εισαγγελέως σε βάρος σου ότι είμαι επικίνδυνος και μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Πάρα πολύ δύσκολη στιγμή που σε γδύνουν, σε ψάχνουν, σου φορτώνουν μία κουβέρτα κι ένα στρώμα και σου λένε: πήγαινε στο κελί τάδε μαζί με άλλους 3-4. Είχα αποφασίσει ότι θα πεθάνω. Κάθισα στο στρώμα και είπα: δεν θα τρώω, δεν θα πίνω, δεν θα μιλάω… ε δεν θα πεθάνω κάποια στιγμή; Με βοήθησε πάρα πολύ ένας συγκρατούμενος, που την επόμενη μέρα μου είπε: κοίταξε να δεις φίλε, δεν κερδίζεις τίποτα έτσι. Έξι μήνες κράτησε η φυλάκισή μου, μετά δικαιωθήκαμε πανηγυρικά».


Σε παλαιότερη συνέντευξή του στη Lifo, ο Άρης Δαβαράκης είχε μιλήσει για τις αιτίες που τον οδήγησαν στη φυλακή: «Στη φυλακή βρέθηκα από μια νομικίστικη παρεξήγηση. Από τη συμμετοχή μου με 2% στην εταιρεία που είχε κάνει από τις αρχές της δεκαετίας του '80 ο Τάσος ο Μελετόπουλος για να ξεφορτωθεί το Εργοστάσιο. Επειδή δεν επιτρέπονταν οι μονοπρόσωπες ΕΠΕ, με φώναξε να υπογράψω για να γίνει η εταιρεία. Από τότε το μαγαζί νοικιάζεται σε επιχειρηματίες, δεν έχουμε σχέση μαζί του, πέρα από την ιδιοκτησία» και πρόσθεσε:

201712051522110_0242_ARIS_DAVARAKIS_4122017
«Κάποια στιγμή πιάνουν ένα παιδί με ecstasy, είπε ότι το προμηθεύτηκε μέσα στο μαγαζί, γίνεται μια δικογραφία και μας καλούν για ανάκριση, αλλά δεν καταλάβαμε ότι ήταν τόσο σοβαρό. Μετά από ενάμιση χρόνο, Δεκέμβρη, μας στέλνει η ανακρίτρια ένταλμα σύλληψης γιατί έπιασαν πάλι μια παρέα με ναρκωτικά μέσα στο μαγαζί. Οι επώνυμοι που ήρθαν να μας υπερασπιστούν δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια ότι δεν είχαμε καμία σχέση με ναρκωτικά, κι έτσι στις 2 Φεβρουαρίου του 2005 βρεθήκαμε στον Κορυδαλλό».

Φωτογραφίες: NDPPHOTO

]]>
0 https://kulturosupa.gr:443/parakseni-zwi/dav1arakis-49626/feed/