Εκτεθειμένος 20 λεπτά ολόγυμνος στη ροή μιας ταινίας… | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

4692 Views
Εκτεθειμένος 20 λεπτά ολόγυμνος στη ροή μιας ταινίας… | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express Εκτεθειμένος 20 λεπτά ολόγυμνος στη ροή μιας ταινίας… | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

Γράφει για την Κουλτουρόσουπα. 

  


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε μια Μεγάλη Πολιτεία της Ελλάδας ένας ηθοποιός ο Ιωανάθαν που έκανε καριέρα με το μικρό του όνομα όπως οι τραγουδιστές.
 
Αγαπούσε τόσο πολύ τη δουλειά του που παρασυρόταν από τις προοπτικές ενός ρόλου κι αυτό ναι μεν τον έκανε δημιουργικό, δεν τον έκανε όμως και προσεκτικό καθώς δε ζητούσε συμφωνητικά ή συμβόλαια. Έτσι κι έκανε με έναν σκηνοθέτη από τη Μέση Ανατολή που ζούσε στην Ελλάδα εδώ και χρόνια και οι ταινίες του ήταν πάντα πειραματικές σκληρές έως και νατουραλιστικές που όντως είχαν να πουν κάτι.
 
Δέχτηκε να παίξει στην ταινία του με τη μια χωρίς όμως να ζητήσει εχέγγυα. Και γιατί να τα ζητήσει; Διότι έπρεπε να ετοιμαστεί μέσα σε μόλις μία εβδομάδα για το ρόλο ενός ψυχάκια πρώην στρατιωτικού που εμφανίζεται επί 20 λεπτά ολόγυμνος στη ροή της ταινίας.
 
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να γυρίσει αυτά τα 20 λεπτά ωφέλιμου χρόνου ταινίας μέσα σε μια βάρδια 12-15 ωρών.
 
Κι όλα αυτά χωρίς συμβόλαιο, έστω συμφωνητικό, όχι τόσο για την αμοιβή, αλλά για να διασφαλιστεί η επαγγελματική του ηθική τιμή.
 
Στα γυρίσματα αυτά είχε ως παρτενέρ του μια φίλη του σκηνοθέτη και βοηθό σκηνοθέτη το σύζυγό της. Τα γυρίσματα αυτά που λέτε αγαπητά μου παιδάκια έγιναν στο σπίτι ενός αρκετά δημοφιλούς τραγουδιστή της περιοχής.


 
Και όλες αυτές οι ολόγυμνες σκηνές έγιναν μπροστά σε όλο το συνεργείο ενώ εκεί χρειαζόταν μόνο ο σκηνοθέτης που έκανε και διεύθυνση φωτογραφίας και κάμερα, ο βοηθός του και ο μπούμαν.
 
Αλλά ο φίλος μας ο Ιωανάθαν δεν το ζήτησε αυτό, πράγμα που έπρεπε να κάνει. Έτσι λοιπόν πέρασαν 12 ώρες κουραστικέ, αλλά αίφνης χάθηκαν όλα τα πλάνα, υποτίθεται ότι χάθηκαν. Και σταμάτησε το γύρισμα χωρίς να διευκρινιστεί εάν θα συνεχιστεί άλλη μέρα ή τελικά τι ακριβώς έγινε.
 
Μάταια ο Ιωανάθαν έψαχνε να μάθει καθώς ακολουθούσε κι άλλο μεγάλο γύρισμα δύο μέρες μετά, αυτό ενδεδυμένο εντελώς μέσα στη νύχτα. Κανείς δεν ήξερε από το περιβάλλον του σκηνοθέτη τι θα γίνει.
 
Υποτίθεται πάλι. Εντελώς τυχαία κι επειδή του ξέφυγε του τραγουδιστή, καθώς ο φίλος μας ο Ιωνάθαν είχε ξεχάσει εκεί ένα ζευγάρι παπούτσια και ήθελε να πάει να τα πάρει, έμαθε ότι θα γινόταν ξανά το γύρισμα. Και τότε κατάλαβε ότι δε θα ήταν με τον ίδιο αλλά με άλλον κι ότι αυτός ο άλλος ήταν ήδη ενήμερος γιατί πώς αλλιώς να γίνει τόσο γρήγορα το γύρισμα. Κι ένιωσε ότι τον πέρασαν από κάστινγκ με τις πρόβες και το 12ωρο γύρισμα αλλά δεν τους έκανε. Και πέρασε από όλη αυτή την πρόστυχη από μέρους των συντελεστών της ταινίας διαδικασία σα να ήταν το τελευταίο ψώνιο. Καλά να πάθει όμως ο ήρωας του παραμυθιού μας παιδάκια. Αυτοπαραμυθιάστηκε με το ρόλο που του πρότειναν, κανείς δεν ξέρει το λόγο και δε θα μάθει ποτέ γιατί του το πρότειναν και γιατί του το έκαναν αυτό .
 
Πώς όμως του το έκαναν, το ξέρουμε. Απλά ο ήρωας μας τους το επέτρεψε. Ωστόσο ουδέν κακόν αμιγές καλού, διότι αυτοί έζησαν καλά, αλλά ο Ιωανάθαν καλύτερα.
 
Υ.Γ. 1 : Το παραμύθι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που όντως έλαβαν χώρα στην Ελλάδα του 2023.
Υ.Γ. 2 : Φίλες και φίλοι να ζητάτε πάντα συμφωνητικά και συμβόλαια ειδικά σε περιπτώσεις δύσκολες και περίπλοκες, ακόμη κι εάν η αμοιβή δεν είναι μεγάλη .
Υ.Γ 3 : Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα!!!

«Kif Express» 

Κάθε 5, 15 και 25 του μηνός.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Κυφωνίδης
Γιάννης Κυφωνίδης

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2807 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή