Γιατρομανωλάκης: «Κανένας γκέι δεν θα πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται και να κρύβεται»

2396 Views
Γιατρομανωλάκης: «Κανένας γκέι δεν θα πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται και να κρύβεται» Γιατρομανωλάκης: «Κανένας γκέι δεν θα πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται και να κρύβεται»

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού,  αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ο πρώτος πολιτικός που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι γκέι και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε συνέντευξη που έδωσε μίλησε ανοιχτά για όλα

Μίλησε για την απόφασή του να δηλώσει ανοιχτά τη σεξουαλική του προτίμηση δίνοντας ένα μήνυμα σε όλους

«Αν έκρυβα ότι είμαι γκέι, τι μήνυμα θα έδινα; Ειδικά απέναντι στη νέα γενιά» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Ότι θα πρέπει να ντρέπονται, να φοβούνται και να κρύβονται; Ότι δεν πρέπει να είναι ο εαυτός τους; Ότι θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των ονείρων τους και της αλήθειας τους;

Τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό φαίνεται και από τη σπουδαία πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συστήσει την επιτροπή για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας.

«Γιατί πιστεύετε ότι έγινε τόση συζήτηση γύρω από το ότι είστε ο πρώτος ανοιχτά «γκέι» υφυπουργός της χώρας;», ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Ακριβώς γιατί ήμουν ο πρώτος. Πάντοτε, όταν κάτι αλλάζει, προκαλείται ένα ενδιαφέρον. Πολλώ δε μάλλον όταν σπάει ένα ταμπού.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις κινήσεις που προάγουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, έτσι ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας» δήλωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα εμβολιαστεί και δινοντας μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού: «Περιμένω τη σειρά μου και, μόλις ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την ηλικιακή μου ομάδα, θα σπεύσω, χωρίς δεύτερη σκέψη».

Οσο για τον τομέα ευθύνης του, τον πολιτισμό ανέφερε ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τα θερινά σινεμά που τόσο αγαπάμε και μας έχουν λείψει.

«Θυμίζω ότι ο πολιτισμός λειτούργησε υποδειγματικά, χάρη στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θεσπίσαμε και την ευλαβική τήρησή τους από τους καλλιτέχνες, τους τεχνικούς και το ίδιο το κοινό» ανέφερε ο κ. Γιατρομανωλάκης και συμπλήρωσε:

«Καμία δραστηριότητα του πολιτισμού δεν αποτέλεσε εστία υπερμετάδοσης. Υπάρχει σαφές σχέδιο και για φέτος, και μάλιστα ήδη από τον Μάρτιο έχει κατατεθεί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων «οδικός χάρτης» για το σταδιακό άνοιγμα του πολιτισμού, προτείνοντας πληρότητες ανάλογες των περσινών και ξεκινώντας, φυσικά, από υπαίθριους χώρους, όπως τα θερινά σινεμά και τα ανοιχτά θέατρα».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη