Η ανάρτηση της Μπέτι Μίντλερ που εκνεύρισε το Twitter - «Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια»

2333 Views
Η ανάρτηση της Μπέτι Μίντλερ που εκνεύρισε το Twitter - «Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια» Η ανάρτηση της Μπέτι Μίντλερ που εκνεύρισε το Twitter - «Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια»

Οι εκφράσεις που αφορούν και τα τρανς άτομα «σβήνουν τις γυναίκες», άφησε να εννοηθεί η ηθοποιός

- «Απογοητευμένοι» δηλώνουν οι φαν της στα social media


Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε μία ανάρτηση που έκανε η Μπέτι Μίντλερ στα social media αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών. Στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, η ηθοποιός αναφέρθηκε στις λέξεις που πλέον χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις γυναίκες και ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι οι εκφράσεις που συμπεριλαμβάνουν και τους τρανς «σβήνουν τις γυναίκες».

Αναλυτικότερα, η ίδια έγραψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Γυναίκες του κόσμου. Μας ξεγυμνώνουν από τα δικαιώματα που έχουμε στα σώματά μας, στη ζωή μας και ακόμα και στο όνομά μας. Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια. Μας λένε "ανθρώπους που γεννούν" ή "που έχουν έμμηνο ρύση" ακόμα και "ανθρώπους με αιδοίο. Μην τους αφήσετε να σας σβήσουν. Κάθε άνθρωπος στη γη σας χρωστά».

beetee


Η δημοσίευσή της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και η 76χρονη ηθοποιός δέχθηκε πολλά σχόλια από άτομα κυρίως της LGBTQ+ κοινότητας.

Οι συγκεκριμένοι χρήστες τόνισαν ότι η Μίντλερ δεν σκέφτηκε ότι το να συμπεριλάβει κάποιος τους τρανς στη συζήτηση για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών δεν βλάπτει με κανέναν τρόπο τις γυναίκες: «Είμαι πολύ απογοητευμένος ως τρανς και ως φαν της Μπέτι Μίντλερ. Μπέτι, το να συμπεριλάβει κανείς τους τρανς στη συζήτηση για την αναπαραγωγική υγεία δεν βλάπτει τις γυναίκες. Έχουμε τα ίδια όργανα και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία από μια γυναίκα», έγραψε ένας χρήστης.

Ανάμεσα σε όσους σχολίασαν την ανάρτηση της Μίντλερ ήταν και η συγγραφέας Ροξάν Γκέι, η οποία απάντησε: «Κανείς δεν προσπαθεί να σβήσει τις γυναίκες με γλώσσα που συμπεριλαμβάνει ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται άμβλωση. Κανείς δεν σε αποκαλεί τίποτα άλλο από αυτό που προτιμάς. Θα έπρεπε να επιστρέψεις αυτή την ευγένεια». Κάποιος άλλος τόνισε: «Δεν είναι όλες οι γυναίκες “άνθρωποι που γεννούν” και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που γεννούν γυναίκες. Είσαι στη λάθος μεριά της ιστορίας με αυτό που έγραψες».Δείτε μερικά από τα σχόλια στην ηθοποιό

βετεε


βετε29383


βετεε83737


bette22bette122


βετ


ΠΗΓΗ


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μπέτι Μίντλερ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη