Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο), στην Αποθήκη 1

1284 Views
Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο), στην Αποθήκη 1 Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο), στην Αποθήκη 1

 


Το 23ο διαγωνιστικό, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο), θα διεξαχθεί κατα τις ημερομηνίες 18 με 21 Νοεμβρίου στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα ταινιών αποτελείτε απο 38 ταινίες και μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω συνδεσμο: https://gladfest.eu/

Το κόστος των προβολών ανέρχεται στα 5 ευρώ και χωρίζεται σε δυο μέρη ανά ημέρα.

Απογευματινές προβολές στις 6μμ εως 9μμ

Βραδινές προβολές στις 9:15μμ εως 11:30μμ


Εξαίρεση αποτελεί η Κυριακή 21 Νοεμβρίου όπου θα υπάρχει και μεσημεριανό πρόγραμμα προβολών στις 11:45πμ με 2:30μμ με ελεύθερη είσοδο.

Η αγορά εισιτηρίων για τις προβολές μπορούν να γίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην online πλατφόρμα μας: https://filmfreeway.com/lgbtq-iff/tickets

Δεν θα υπάρχει πωλητήριο στην αίθουσα προβολών.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών ξεκίνησε το 1999 συνεργαζόμενο ή στηριζόμενο από το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» και συνεχίζει αδιάλειπτα την δράση του.
Φορέας του είναι η εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρία «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» που δραστηριοποιείται χάριν της προσφοράς των μελών της, των φορέων που την στηρίζουν αλλά καιτων εθελοντών και εξωτερικών συνεργατών της.

---

Κατα την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρξει και Έκθεση Ζωγραφικής των Καλλιτεχνών Ανδρέας Παύλου, Χρύσα Ταντανάση και Φόνη Τσιγδέμογλου-Αφεντούλη.


Η επιλογή της Νανάς, να κοσμεί τη φετινή επίσημη αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΓΚ.Λ.Α.Τ  Ταινιών Θεσσαλονίκης, προέρχεται από τον θαυμασμό και τον σεβασμό μου προς το πρόσωπο και τη ζωή της. 
Η Νανά, ήταν μια περήφανη τρανς γυναίκα και σεξεργάτρια, που δεν δίστασε να πολεμήσει για την αποδοχή, την αλήθεια και την ελευθερία. 
Στο βωμό της ελευθερίας η κοινότητα κλήθηκε να κολυμπήσει στο αίμα άπειρες φορές φωνάζοντας για να προλάβει τα επόμενα. Το κόκκινο χρώμα πότε συνδέεται με τρόμο, πότε με πάθος, και πότε με δύναμη και περηφάνια. Γίνεται ο πυρήνας της χρωματικής παλέτας του έργου. Ποζάρει σα μια Μόνα Λίζα. “Η δική μας εμβληματική Μόνα Λίζα της Θεσσαλονίκης” .
Μπροστά από τα μνημεία και τα σημαντικά σημεία της πόλης, το βλέμμα της είναι ικανό να κοιτάξει το ψυχισμό σου. Όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν  και άτομα μετά από τριβή και επικοινωνία μαζί της. Λόγια, ιστορίες, κουβέντες κι ατελείωτα κους – κους .. 
Η αυστηρή στάση του σώματός της και το εκκωφαντικό ήσυχο βλέμμα της, προβάλει ηχηρά την οντότητά της, τόσο στην queer κοινότητα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ντυμένη στα κόκκινα και με υπομονετικά σταυρωμένα τα δύο της χέρια, εμπνέει την αίγλη και τη χαρά, του να είναι κανείς πραγματικά ελεύθερ@ και συγκρατημένα αισιόδοξ@ για το μέλλον. 
Ανδρέας Παύλου
Θεσσαλονίκη, 2021

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο