ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό και τις Περιφέρειες

1592 Views
ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό και τις Περιφέρειες ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό και τις Περιφέρειες

Στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, με στόχο την κάλυψη έως 2.000 θέσεων απασχόλησης στο υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφέρειες.

Τα προγράμματα θα «τρέξει» ο ΟΑΕΔ, ο οποίος αυτή την περίοδο συγκεντρώνει τις ανάγκες των φορέων που θα ενισχυθούν με προσωπικό και τις ειδικότητες που χρειάζονται.

Τα προγράμματα θα αφορούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, θα έχουν 8μηνη διάρκεια, ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Ειδικά στο υπουργείο Πολιτισμού η πλειοψηφία των θέσεων θα αφορά σε βοηθητικό φυλακτικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στις Περιφέρειες θα προσληφθεί διοικητικό προσωπικό, με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της αντίστοιχης προκήρυξης για τους δήμους.

Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας το πρόγραμμα θα περιλαμβάνουν κατάρτιση και συμβουλευτική που θα επιτρέπει τη βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των αναγκών της αγοράς εργασίας.


Στο μεταξύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση ανανεώνονται για άλλους 12 μήνες οι συμβάσεις των ανέργων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς εργασιας του ΟΑΕΔ στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΚΥΑ «οι ωφελούμενοι απασχολούνται για άλλους δώδεκα (12) μήνες υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων σε νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ.

Τα κριτήρια μοριοδότησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι τα εξής:

· Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας (έως 60 μήνες)

· Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας του συζύγου των ανέργων (έως 60 μήνες)

· Αναπηρία του υ̟ποψήφιου σε ̟ποσοστό 50% και άνω

· Ετήσιο εισόδηµα, ατοµικό ή οικογενειακό

· Ηλικία

· Αριθµός ανήλικων τέκνων

· Αριθµός εξαρτώµενων τέκνων ΑµεΑ µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΕργασίαAγγελίεςOAED

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη