Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 05-11.04: Βιβλιοπαρουσιάσεις, σινεμά, stand up κι άλλα πολλά.

4341 Views
Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 05-11.04: Βιβλιοπαρουσιάσεις, σινεμά, stand up κι άλλα πολλά. Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 05-11.04: Βιβλιοπαρουσιάσεις, σινεμά, stand up κι άλλα πολλά.


Αυτή η εβδομάδα προβλέπεται γεμάτη και άκρως ενδιαφέρουσα, διότι εμπεριέχει τρεις σημαντικές γιορτές, την Παγκόσμια ημέρα γυναίκας (08.03), την Παγκόσμια ημέρα « Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» (06.03) και την Παγκόσμια μέρα πολιτισμού και ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη (επίσης 06.03). Έτσι λοιπόν, πέραν των γνωστών ψυχαγωγικών προτάσεων, προστίθενται εκδηλώσεις γύρω από το γυναικείο φύλο, τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ, ταυτόχρονα μπορούμε να επισκεφτούμε δωρεάν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του Δημοσίου.
 

ΒΙΒΛΙΟ

Τη Δευτέρα 05 Μαρτίου η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το βιβλίο του Αλέξανδρου Ακριτόπουλου «Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη», των εκδόσεων Γράφημα. Θα μιλήσουν: η Σωτηρία Σταυρακοπούλου, συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., η Σοφία Γαβριηλίδου, μεταφράστρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια της Συγκριτικής Παιδικής Λογοτεχνίας στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και ο συγγραφέας του βιβλίου.
 
Ώρα έναρξης: 19:30
Τοποθεσία: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 037 4800
 
-Την Τρίτη 06 Μαρτίου ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του «Ύποπτοι καθ' έξιν» από τις εκδόσεις Ωκεανός. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Άννα Μυκονίου, διδάκτωρ συγκριτικής λογοτεχνίας του πανεπιστημίου της Σορβώνης - Πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση θα συντονίσει και θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο ο Παναγιώτης Κουντουράς, σκηνοθέτης.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: IANOS, Αριστοτέλους 7
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 027 7004
 
-Την Τετάρτη 07 Μαρτίου οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Κωνσταντίνα Σιάφη Διαμάντη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του κοινωνικού/αισθηματικού μυθιστορήματος με τίτλο «Ένα Βήμα τη Φορά», στο καφέ Θέα/tro (άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου).
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: καφέ Θέα/tro, Πλατεία Λευκού Πύργου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 022 4524
 

STAND UP COMEDY

Το Σάββατο 10 Μαρτίου τρεις κωμικοί, Ήρα Κατσούδα, Ανδρέα Πασπάτη και Θανάση Σαμαρά μας περιμένουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος για μία παράσταση κωμωδίας "Stand Up Comedy"! Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά - απορρυπαντικά - είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Ώρα έναρξης: 21:00 (διάρκεια παράστασης 90 λεπτά)
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 028 7724
 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 06 Μαρτίου η κινηματογραφική λέσχη Solaris σε συνεργασία με τον χώρο σεμιναρίων και διακίνησης ελεύθερων ιδεών «Κήπο» θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Αντρέα Τσατσάια, «Η ιστορία του Λαϊκού Σανατορίου Ασβεστοχωρίου», η οποία τελικά απορρίφθηκε από το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και το κοινό, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κριτικός και θεωρητικός του κινηματογράφου και των παραστατικών τεχνών, Γιάννης Φραγκούλης.
 
Ώρα έναρξης: 19:00 (διάρκεια προβολής 53΄)
Τοποθεσία: «ΚΗΠΟΣ», Ορφανίδου 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 307 8962
 

ΕΚΘΕΣΗ

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 8 Μαρτίου (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018. Η έκθεση αναδεικνύει τις πτυχές της γυναικείας θέσης μέσα στην ελληνική κοινωνία εκείνης της εποχής μέσα από φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά.
 
Ώρα έναρξης: 18:30 (εγκαίνια έκθεσης), λειτουργία έκθεσης: καθημερινά 10:00 - 20:00
Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Μ2, 25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 089 5800
 
-Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 11ο Photonet Show από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων και εμπόρων Φωτογραφικών ειδών και συστημάτων εικόνας (Σ.Ε.Κ.Α.Φ.). Επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες φωτογράφοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν δωρεάν την έκθεση (τα εκπαιδευτικά σεμινάρια δεν προσφέρονται δωρεάν) και να ενημερωθούν από τον Σ.Ε.Κ.Α.Φ., την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων και άλλες φωτογραφικές λέσχες και σωματεία για νέα προϊόντα κάθε εταιρίας.
 
Ώρα λειτουργίας: 11:00 – 19:00
Τοποθεσία: Porto Palace Hotel & Conference Center, 26ης Οκτωβρίου 65
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 83 20 834 (11πμ-5μμ, υπεύθυνη: Ρούλα Χαρίτου)
.
ΗΜΕΡΙΔΑ
Την Τετάρτη 07 Μαρτίου η αρχαιολογία θα συναντηθεί με τον φεμινισμό, καθώς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Οι γυναίκες στην αρχαιολογία: μεταξύ αφάνειας και ορατότητας».
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
 
Ώρα έναρξης: 12:00 (διάρκεια έως 17:00)
Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 331 0201
 
-Την διεθνή ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών Πέμπτη 8 Μαρτίου, 12 γυναίκες με έντονη δραστηριότητα ενώνονται και μας προσκαλούν σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Γυναίκες της πόλης: Εμπειρίες, γνώσεις, δημιουργικές ιδέες συνυπάρχουν στη Θεσσαλονίκη», στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.
Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ http://bit.ly/2oFj2iv. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (στα παρακάτω τηλέφωνα).
Ώρα έναρξης: 18:00 (διάρκεια μέχρι 21:30)
Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14,
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 038 5662 / 231 038 5664
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την Τετάρτη 07 Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, κύριος Α.Π. Σερμπακόβ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Α.Ζαπράνης και ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Π. Μήτκας συνδιοργανώνουν μία βραδιά αφιερωμένη στον «Αργυρό Αιώνα της Ρωσικής τέχνης». Η δράση περιλαμβάνει σχετική Εισήγηση, απαγγελία ρωσικής ποίησης, έργα για πιάνο και προβολή του ντοκιμαντέρ « Αργυρός αιώνας Ρωσικής λογοτεχνίας» του δημοσιογράφου κ. Κ. Πορτοκάλη. 
Ώρα έναρξης:
Τοποθεσία: Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 089 1101
 
-Από τις 06 Μαρτίου μέχρι τις 13 Μαρτίου μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν προσκλήσεις για το «Αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο κάθε φορά που βρέχει μοναξιά» από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα ανήκει στον κύκλο εκδηλώσεων «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ)
Ώρα έναρξης: 20:00
Τοποθεσία: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 099 1319 / 231 099 1334
 
ΠΑΙΔΙ
Την Τρίτη 06 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα « Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» θα υλοποιηθούν βιωματικές δράσεις με την ψυχολόγο Βασιλική Μακρυδάκη. Μέσα από την αφήγηση και την δραματοποίηση του παραμυθιού «Σεβασιανός ο φοβερός/Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου», τα παιδιά θα κατανοήσουν και θωρακιστούν, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον σχολικό εκφοβισμό.
Ώρα έναρξης: 17:30 (διάρκεια έως 19:30)
Τοποθεσία: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σταθμού, Μοναστηρίου 93β
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313318394
 
Την Πέμπτη 08 Μαρτίου η ομάδα κουκλοθεάτρου του Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ και ο Παιδικός IANOS περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στην παράσταση με τίτλο Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΡΜΗΣ! FACE –PAINTING σε όλα τα παιδάκια!
Ώρα έναρξης: 18:30
Τοποθεσία: Παιδικός IANOS, Μητροπόλεως 73
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 026 8682
 
+Την Τρίτη 06 Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού και ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη, μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
 
++Κατά τη διάρκεια του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, (όπως σε κάθε Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Κινηματογράφου) φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, οι άνω των 65 ετών και οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μπορούν να εκδώσουν μηδενικό εισιτήριο (μόνο) την ημέρα της προβολής (με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού (ελληνική ακαδημαϊκή ταυτότητα ή κάρτα ISIC / πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας που έχει ισχύ 30 ημέρες από την έκδοση της / κάρτα πολυτέκνων / αστυνομική ταυτότητα / Κάρτα Πολιτισμού) και να παρακολουθήσουν δωρεάν ταινίες –εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις– που προβάλλονται μέχρι και τις 15:30. 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη